צילום: איתן טל

פסטייה עוף: מאפה פילו פריך עם מלית מתקתקה ומפתיעה

אחת ממנות הדגל של המטבח המרוקאי: לוק של עוגה, עם עלי פילו ואבקת סוכר מלמעלה – ומלית של עוף מועשרת בצימוקים. לא תאמינו כמה שזה טעים

פסטייה עוף (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
פסטייה עוף (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

 

 

המרכיבים

(תבנית בקוטר 24-22 ס"מ)

 

  • 8 שוקי עוף, ללא העור
  • מלח, פלפל שחור
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 1/8 כפית כורכום
  • אפשרות: 1/4 כפית קינמון טחון
  • 8 עלי פילו, מופשרים
  • לעיטור: 2 כפות אבקת סוכר

 

ההכנה

1. שמים את שוקי העוף בסיר. מוסיפים מים עד לכיסוי העוף, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה, מכסים ומבשלים כ־45 דקות, עד שהעוף רך. מוציאים ומצננים. מפוררים את בשר השוקיים לתוך קערה.

2. שמים במחבת את השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את העוף והצימוקים ומתבלים במלח, פלפל, כורכום וקינמון (אם רוצים). מערבבים ומטגנים כ־5 דקות, עד הזהבה קלה. מסירים מהאש ומניחים לצינון.

3. מחממים את התנור ל־170 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.

4. שמים בתוך התבנית עלה פילו אחד, כך שירפד את התחתית והדפנות, משמנים אותו, מניחים עליו עלה נוסף ומשמנים גם אותו. יוצרים כך שתי שכבות נוספות (בסך הכל 4 עלים). מניחים על עלי הפילו את מלית העוף ומיישרים. מניחים על מלית העוף עלה פילו, משמנים אותו ומקפלים את שוליו פנימה, לתוך התבנית. חוזרים על הפעולה עם יתרת עלי הפילו.

5. אופים כ־40 דקות, עד שהפסטייה מזהיבה. מוציאים ובוזקים אבקת סוכר. מגישים.

  • איך שומרים? במקרר, עד יומיים.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דביר כחלון, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דביר כחלון, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד