קיגל אטריות בטעם גן עדן: פשטידה של פעם מתוקה ושחומה

מושלמת לבראנץ' : פשטידה מתקתקה ומנחמת שמתייחסת לאטריות קצת אחרת. זמן האפייה מעט ארוך, אבל הטעם – לגמרי שווה את ההמתנה

קיגל אטריות (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
קיגל אטריות (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

פשטידה של פעם שמתייחסת לאטריות קצת אחרת. הכי נוח לאפות אותה בסיר גדול שמתאים גם לתנור, בקוטר 32-28 ס"מ ובגובה 7 ס"מ לפחות, אבל אם יש לכם תבנית מספיק עמוקה – גם היא תעשה את העבודה. זמן האפייה מעט ארוך, אבל הטעם – גן עדן.

 

המרכיבים

(סיר בקוטר 32-28 ס"מ)

 

  • 4 ליטרים מים רותחים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן + 1 כף לבישול האטריות
  • מלח
  • 2 חבילות (800 גרם) אטריות דקות או בינוניות
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • קמצוץ קינמון טחון

 

ההכנה

1. שמים בסיר את המים הרותחים עם 1 כף שמן ו־1/2 כף מלח, ומביאים לרתיחה חוזרת. מוסיפים את האטריות ומבשלים כ־6 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ומניחים לצינון.

2. שמים בסיר קטן את 1/2 כוס השמן, הסוכר והדבש ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס והנוזל משחים. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.

3. מחממים את התנור ל־160 מעלות, משמנים היטב את הסיר.

4. שמים את האטריות בקערה גדולה ויוצקים עליהן את השמן המבושל. מוסיפים את הביצים, המים, 3/4 כף מלח, הפלפל והקינמון ומערבבים היטב. מעבירים לסיר (או לתבנית) ומכסים היטב ברדיד אלומיניום.

5. אופים כשעה וחצי. מורידים את טמפרטורת התנור ל־120 מעלות ואופים שעה וחצי נוספות. מגישים חם או קר.

 

  • איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד