
המרכיבים
(8-7 שניצלים)
לשניצלים
- 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 קופסת שימורי תירס
- 1 שן שום, כתושה
- 1 ביצה
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח
- מלח, פלפל שחור
לציפוי
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח
- 1 ביצה
- 1 כוס (125 גרם) פירורי לחם זהובים
- שמן לטיגון
ההכנה
1. השניצלים: שמים את תפוח האדמה בסיר קטן וממלאים במים עד לכיסוי. מבשלים כ־20 דקות, עד שהוא מתרכך. מסננים, מצננים ומעבירים לקערה, מצננים ומועכים לפירה.
2. מסננים את התירס מנוזלי השימור. שמים בקערת מעבד המזון את התירס והשום וטוחנים עד שרוב גרגירי התירס הופכים לעיסה (זה בסדר אם חלק שומרים על צורתם). מעבירים לקערת מחית תפוחי האדמה ומערבבים. מוסיפים את הביצה, הקמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
3. מרפדים תבנית שיכולה להיכנס למקפיא בנייר אפייה.
4. יוצרים מהעיסה קציצות רחבות ושטוחות, מניחים בתבנית ומאחסנים במקפיא 3 שעות לפחות (עד שבועיים).
5. הציפוי: שמים בשלוש צלחות שונות את הקמח, הביצה ופירורי הלחם. טובלים את השניצלים, משני הצדדים, בקמח, אחר כך בביצה ולבסוף בפירורי הלחם.
6. יוצקים למחבת רחבה שמן בגובה כ־1 ס"מ, ומחממים. כשהשמן חם מעבירים למחבת שניצלים, בהתאם לגודלה (אם צריך, מטגנים בכמה סבבים), ומטגנים כ־2 דקות, עד הזהבה. הופכים, מטגנים 2 דקות נוספות ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הכמות. מגישים.
טיפים:
- לקבלת שניצלים סימטריים, יוצרים ומקפיאים אותם בתוך רינגים או תבניות מיני־פאי עגולות.
- במקום לטגן – אפשר גם לאפות 20 דקות, ב־170 מעלות
איך שומרים? במקרר, עד יומיים.