אטריות ופרגיות: נודלס מוקפץ עם ירקות, בוטנים מטוגנים וכוסברה

אין כאן מחיות מיוחדות או תבלינים אקזוטיים, שיטת הכנה מסובכת או אלמנטים מופרכים - יש כאן את כל מה שצריך לארוחה מלאה שכל המשפחה תשמח לאכול

ילנה ויינברג

|

07.06.20 08:41

אוכל נודלס עם פרגיות ילנה ויינברג
אוכל נודלס עם פרגיות ילנה ויינברג (ארוחה קייצית מושלמת - מוקפץ עם פרגיות, נודלס וירקות)

מרכיבים

5-4 מנות

 

לפרגיות

  • 5 נתחים של פרגיות, פרוסים לנתחים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • שמן לטיגון

 

לנודלס

  • שמן לטיגון
  • 1 גזר פרוס לגפרורים
  • 1 קישוא פרוס לגפרורים
  • 1 כוס רצועות כרוב לבן
  • 3 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 כפית ג'ינג'ר לסושי קצוץ או ג'ינג'ר טרי כתוש
  • מיץ מחצי לימון
  • 6 כפות ( או יותר) רוטב סויה
  • 2 כפות סירופ מייפל או 1 כף דבש
  • 3 מנות נודלס שמעדיפים, מוכנות לפי הוראות היצרן

 

להגשה

  • שמן שומשום / שמן צ'ילי / רוטב טבסקו (לא חייבים)
  • בוטנים מטוגנים
  • כוסברה טרייה

 

אופן הכנה

  1. הפרגיות: שמים את הפרגיות בשקית עבה ואטומה. מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט השמן. מנפחים את השקית, סוגרים היטב ומנערים עד שנתחי הפרגיות מצופים בקורנפלור.
  2. מחממים את השמן ומטגנים בו את הפרגיות בשלבים עד להזהבה, משני הצדדים. הנתחים אמורים להיות כמעט מוכנים בשלב זה. מורידים מן האש ושומרים בצד. 
  3. הנודלס: מחממים מעט שמן בווק ומקפיצים בו את הגזר והקישוא במשך 3 דקות. מוסיפים את הכרוב ומקפיצים שלוש דקות נוספות.
  4. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, מיץ הלימון, רוטב הסויה והמייפל ומערבבים היטב על לציפוי. מבשלים כדקה.
  5. מוסיפים את הנודלס והפרגיות ומקפיצים עד לציפוי ופיזור של כל המרכיבים. אם הרוטב מצטמצם מדי, אפשר להוסיף כמה כפות מים. טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים עד שכל המרכיבים מוכנים כדקה או שתיים נוספות.
  6. ההגשה: מחלקים את הנודלס לקערות הגשה, מטפטפים כמה טיפות שמן שומשום (אם משתמשים), מפזרים בוטנים וכוסברה ומגישים.

 

 עוד מתכונים מצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

 

יש גם מוקפץ פשוט יותר - עם טופו, ברוקולי ופטריות

 

צילום: ילנה ויינברג
אוכל מוקפץ טופו ברוקולי פטריות ילנה ויינברג (צילום: ילנה ויינברג)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד