בין מזרח למערב: 5 מנות מפתיעות, מכנאפה ללא גלוטן ועד חלת קוקוס

חלה עם טריק שעושה אותה רכה בטירוף, פאד-תאי אסייתי, מלאווח דיאטטי (!), כנאפה ללא טיפת קמח ומלבי פרווה מעולה. ארוחה שלמה במגוון טעמים של מזרח ומערב

גם פרווה וגם אוורירית וטעימה. חלת קוקוס  (צילום: אפיק גבאי)
גם פרווה וגם אוורירית וטעימה. חלת קוקוס (צילום: אפיק גבאי)

בין מנת הפתיחה לקינוח אפשר לטייל בין המזרח והמערב דרך הסגנונות והטעמים השונים. ויש גם כמה סודות שעושים את המנות הללו שוות במיוחד:

 

חלת קוקוס משגעת – גם פרווה וגם סופר טעימה!

חלה כזאת עדיין לא אכלתם. חלת קוקוס, ריחנית, אוורירית ועשירה עם טריק קטן שגורם לה להיות רכה במיוחד. והבונוס - היא אפילו פרווה.

מתכון: אולגה טוכשר

 

חלת קוקוס  (צילום: אפיק גבאי)
    חלת קוקוס (צילום: אפיק גבאי)
     

     

    זמן הכנה: 30 דקות זמן כולל: שעה ו-30 דקות

    מרכיבים: (תבנית אינגליש קייק ללחם)

    לבצק:

    • 1/2 כוס או 120 מ"ל נוזל קוקוס CHAOKOH
    • 1/3 כוס או 80 מ"ל קרם קוקוס CHAOKOH
    • 1/4 כוס או 50 גרם סוכר לבן
    • 20 גרם או שמרים טריים, ניתן להחליף ב - 5 גרם שמרים יבשים
    • 1 ביצה M
    • 300 גרם קמח לבן
    • 1 כף קורנפלור
    • 1 כפית מלח דק

     

    לציפוי:

    • 1 ביצה L טרופה עם 1 כף מים

     

    אופן הכנה:

    1. הכנת הבצק: שמים בקערת מיקסר חלב קוקוס, קרם קוקוס, סוכר ושמרים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את הביצה וטורפים. מתקינים וו לישה, מוסיפים לקערה את הקמח והקורנפלור ולשים תחילה במהירות נמוכה, ואחרי זה בינונית, כ-10 דקות, או עד שמתקבל בצק רך וגמיש שלא נדבק לדפנות הקערה. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.

    2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו.

    לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את האוויר ומחלקים ל-3 חלקים שווים. מקבצים כל חלק לכדור, מכסים במגבת, ומניחים ל-10 דקות.

    3. מרדדים כל כדור בצק לפיתה עגולה בגודל בינוני ומקפלים בצורת “ספר”: שליש ימני כלפי המרכז ומעליו את השליש השמאלי. הופכים את צד החיבורים כלפי מטה ומרדדים לרצועת בצק ארוכה, כ-25 ס”מ. הופכים עם התפר כלפי מעלה ומגלגלים את הרצועה לשבלול (התפר יישאר בפנים). ממשיכים עם יתר הבצק.

    4. מסדרים את שלושת השבלולים במרווחים בתוך תבנית לחם משומנת, כאשר הצד של השבלול פונה הצידה, והחלק העליון חלק. מכסים ומתפיחים התפחה שנייה של כ-30 דקות, או עד להכפלת הנפח.

    5. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.

    6. מברישים את החלה בביצה ואופים כ-40-45 דקות, או עד שהיא מזהיבה. אם היא משחימה מוקדם מדי, אפשר לכסות את התבנית עם נייר כסף ולהמשיך לאפות, עד שהחלה מוכנה.

    7. מחלצים את הלחם מהתבנית, מצננים מעט, פורסים ומגישים.

     

    מלאווח מדפי אורז

    עוד סיבה לחכות לשבת בבוקר - המנה הקלאסית מהמטבח התימני בגרסה דלת קלוריות וללא גלוטן! מלאווח מדפי אורז מטוגנים, מוגשים עם ביצים קשות, רסק עגבניות וכמובן סחוג.
    מתכון: אולגה טוכשר

     

    מלאווח מדפי אורז  (צילום: נמרוד סונדרס)
      מלאווח מדפי אורז (צילום: נמרוד סונדרס)

       

      זמן הכנה: 10 דקות זמן כולל: 15 דקות

      מרכיבים: (4 מנות)

      • 1/2חבילה דפי אורז מזרח ומערב
      • 2 ביצים L
      • 1 כף מים
      • 1 קורט מלח דק
      • 1 קורט פלפל שחור גרוס
      • 2 כפות שמן קנולה לטיגון

       

      להגשה:

      • 2 עגבניות בינוניות מגוררות
      • 2 ביצים קשות L חתוכות לרבעים
      • 3 כפות סחוג

       

      אופן הכנה:

      1. הכנת המלאווח: טורפים בצלחת רחבה את הביצים עם מים ותבלינים לבלילה אחידה.

      מחממים שמן במחבת רחבה.

      2. טובלים דף אורז בבלילת הביצה ושמים על צלחת. טובלים עוד דף ושמים מעל הדף הראשון. טובלים דף שלישי ושמים מעל השניים הראשונים. משאירים לכמה שניות עד שהדפים מתרככים מעט והופכים גמישים.

      3. מרימים את שלושת הדפים ושמים במחבת חמה. מטגנים עד להשחמה יפה, הופכים לצד השני ומטגנים שוב עד להשחמה יפה.

      ממשיכים עם יתר הדפים, כל פעם שלושה דפים ביחד.

      4. מגישים את המלאווחים מיד בליווי רסק עגבניות, ביצים קשות וסחוג.

       

      פאד תאי אסייתי

      אוכל רחוב בבית - רון יוחננוב מלמד אתכם להכין פאד תאי בקלות ובמהירות! אטריות אורז, גזר וכרוב מוקפצים בווק עם ביצה, נבטים ובצל ירוק, ורוטב סויה, טריאקי וצ'ילי.

      מתכון: רון יוחננוב 

       

      פאד תאי אסייתי  (צילום: רון יוחננוב)
        פאד תאי אסייתי (צילום: רון יוחננוב)

         

        זמן הכנה: 15 דקות זמן כולל: 25 דקות

        מרכיבים: (3 מנות)

        • 1 חבילה אטריות אורז בעובי 3 מ”מ
        • 3 כפות שמן קנולה
        • 3 ביצים L
        • 1 כף רוטב סויה YAMASA
        • 2 גזרים בינוניים חתוכים לגפרורים
        • 1/4 כרוב לבן גדול חתוך לרצועות דקות
        • 3 שיני שום כתושות
        • 1ס"מ שורש ג’ינג’ר מגורד
        • 1 קורט פלפל צ’ילי אדום קצוץ דק
        • 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
        • 1 חופן נבטים
        • 1 צרור כוסברה קצוצה
        • 1חופן בוטנים קלויים

         

        רוטב:

        • 1/3 כוס רוטב סויה YAMASA
        • 1/3 כוס רוטב טריאקי MAXCHUP
        • 1/3 כוס רוטב צ’ילי מתוק MAXCHUP או רוטב צ'ילי חריף MAXCHUP

         

        אופן הכנה:

        1. הכנת האטריות: אפשר להשרות את האטריות כשעה במים קרים או לבשל אותם בסיר עם מים ומלח כמו שמבשלים פסטה כ-5 דקות.

        2. לאחר שהאטריות מוכנות, מחממים היטב ווק ומוספים את השמן, מקשקשים את הביצים יחד עם כף סויה, מכניסים לווק ועושים “מקושקשת”, אחרי שהביצים מוכנות מוציאים מהווק לצלחת ומניחים בצד.

        3. מוסיפים מעט שמן ומתחילים בהקפצת הירקות, מתחילים עם הגינג’ר, השום והצ’ילי.

        4. מוסיפים את הכרוב והגזר, שופכים מעל את האטריות המבושלות והביצים המקושקשות, מוסיפים את הרטבים ומקפיצים היטב.

        5. רגע לפני סיום מוסיפים את הנבטים והבצל הירוק.

        6. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל כוסברה קצוצה, פלח לימון ובוטנים.

         

        כנאפה אטריות אורז ללא גלוטן

        אוהבים כנאפה אבל נמנעים מגלוטן? קבלו מתכון מקורי וטעים במיוחד של כנאפה אטריות אורז בלי טיפת קמח. ממלאים בגבינות שאוהבים ונהנים מקינוח מתוק.

        מתכון: אפיק גבאי

         

        כנאפה אטריות אורז ללא גלוטן  (צילום: אפיק גבאי)
          כנאפה אטריות אורז ללא גלוטן (צילום: אפיק גבאי)

           

          מרכיבים: (6 מנות)

          סירופ:

          • 1 כוס או 240 מ"ל מים
          • 1 כוס או 200 גרם סוכר לבן
          • 2 טיפות מי ורדים

           

          כנאפה:

          • 450 גרם אטריות אורז דקיקות
          • 100 גרם חמאה
          • 20 גרם או 2 כפות אבקת סוכר
          • 250 גרם גבינת ריקוטה 5%
          • 250 גרם גבינת עיזים למריחה

           

          הגשה:

          • 1 חופן פיסטוקים קלופים קלויים

           

          אופן הכנה:

          1. הכנת הסירופ: מערבבים בסיר קטן את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות. מוסיפים מעט מי הוורדים ומערבבים. משאירים בצד.

          2. הכנת הכנאפה: חולטים את האטריות במים רותחים לכמה דקות ומסננים מיד. מנקזים היטב את המים.

          3. ממיסים את החמאה במיקרוגל.

          4. מחזירים את האטריות לקערה, יוצקים מעל את החמאה, מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים היטב כדי שכל האטריות יהיו מכוסות בחמאה מכל הצדדים.

          5. מפוררים ומערבבים יחד את שני סוגי הגבינות.

          6. מפזרים את שני סוגי הגבינות. צילום: אפיק גבאי

          7. מפזרים את שני סוגי הגבינות. צילום: אפיק גבאי

          8. מחממים מחבת גדולה (24-26 ס”מ), מפזרים חצי מכמות האטריות ומהדקים היטב לתחתית. מטגנים על להבה נמוכה כ-5 דקות, עד להופעת סימני הזהבה.

          9. מפזרים מעל התחתית את הגבינה באופן אחיד. משאירים כ-0.5 ס”מ שוליים נקיים. מפזרים מעל את החצי הנותר של האטריות ומהדקים. ממשיכים לטגן עוד כ-4 דקות, עד שהתחתית משחימה יפה.

          10. הופכים את הכנאפה על צלחת רחבה, מחזירים למחבת ומטגנים עד להזהבה גם בצד השני.

          11. יוצקים מעל את סירופ הסוכר, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים את הפיסטוק ומגישים.

           

          מלבי קוקוס בקלי קלות

          מי אמר שמלבי חייב להיות חלבי? עז תלם מכין מלבי קוקוס פרווה, שמכינים בקלי קלות. קינוח מושלם לכל ארוחה בשרית או כשסתם מתחשק משהו מתוק שאפשר לשלוף מהמקרר.

          מתכון: עוז תלם

           

          מלבי קוקוס  (צילום: עוז תלם)
            מלבי קוקוס (צילום: עוז תלם)
             

             

            זמן הכנה: 15 דקות זמן כולל: 3 שעות

            מרכיבים: (8 מנות)

            • 1 כוס או 240 מ"ל מים
            • 80 גרם או 8 כפות קורנפלור
            • 1 ליטר קרם קוקוס CHAOKOH
            • 1/2 כוס סוכר לבן
            • 1/2 כפית מי ורדים (לא חובה)

             

            להגשה:

            • רכז רימונים או סירופ פטל
            • 1 חופן קוקוס טחון
            • 1 חופן בוטנים קלויים או פיסטוקים

             

            אופן הכנה:

            1. שמים את המים והקורנפלור בקערה קטנה. מערבבים היטב עם אצבעות הידיים עד שלא מרגישים יותר גושי קורנפלור.

            2. מנערים היטב את מיכלי קרם הקוקוס ושופכים לסיר קטן. מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור, מי הורדים והסוכר. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית תוך כדי בחישה.

            3. תוך כדי הבישול הנוזל יסמיך, ולכן חשוב לערבב בכל הצדדים של הסיר וגם להקפיד ששום דבר לא נדבק לתחתית.

            4. לאחר הרתיחה מבשלים עוד 2 דקות נוספות על להבה בינונית-נמוכה, מערבבים היטב תוך כדי.

            5. יוצקים את תערובת המלבי לצנצנות או כלי הגשה קטנים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות או עד התייצבות (עדיף למשך הלילה). ניתן לשמור בקירור 4-5 ימים.

            6. לפני ההגשה, מפזרים מעל כל מלבי סירופ / רכז רימונים, פיסטוקים ו/או קוקוס אם אוהבים.

             

            למתכונים נוספים: https://foody.co.il/areas/ewi/

             

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד