
מתכונים וסגנון: דניה ויינר
פאד תאי Blue Elephant
עד לא מזמן פאד תאי הייתה מנה שמטיילים אכלו במסעדות בתאילנד. היום, כל ישראלי מכיר את המנה ממגוון מסעדות ברחבי הארץ ועכשיו הגיע הזמן גם להכין אותה בקלות ופשטות בבית. הערכה להכנה פאד תאי של Blue Elephant, מביאה לכם את הטעמים התאילנדים האמיתיים, ישירות למטבח הביתי.

המצרכים הכלולים בערכה להכנת פאד תאי של Blue Elephant:
(2 מנות)
150 גרם אטריות אורז
142 גרם רוטב פאד תאי
1 גרם תבלין בצל ירוק מיובש
3 גרם אבקת פלפל צ׳ילי
4 גרם אגוזי קשיו
בנוסף יש להכין:
2 כפות שמן
1 ביצה טרופה
200 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
1 כוס נבטי שעועית (שומרים בצד מחצית מהכמות להגשה)
½ כוס בצל ירוק פרוס
1 כף מיץ לימון/ליים
להגשה:
פלחי לימון/ ליים
אופן ההכנה:
1. משרים את אטריות האורז במים חמים למשך 20 דקות עד שהן גמישות אך לא רכות. (*חשוב לא לבשל את האטריות).2. מחממים ווק על אש גבוהה יחד עם 2 כפות שמן. יוצקים פנימה את הביצה ומערבבים במהירות. מוסיפים את העוף ומקפיצים למשך 2-3 דקות עד לשינוי גוון.
3. מוסיפים את רוטב הפאד תאי ומערבבים היטב יחד עם העוף.
4. מוסיפים את האטריות וממשיכים להקפיץ כ-2 דקות נוספות עד שלא נותר רוטב בתחתית הווק.
5. מוסיפים חצי מכמות נבטי השעועית, בצל ירוק, מיץ לימון/ליים, תבלין בצל ירוק ומערבבים.
6. מגישים מייד בתוספת חופן נבטים טריים, פלח לימון/לים, אגוזי קשיו ומעט אבקת צ׳ילי.
קארי מסמאן
מנה תאילנדית קלאסית שניתן למצוא עשרות גרסאות שונות שלה, כמעט כל משפחה מכינה מסמאן בצורה מעט שונה. תבשיל קארי המבוסס על תפוחי אדמה ועוף או בקר. הקארי אינו מאוד חריף והוא עשיר בטעמים וארומה.

מצרכים ל-3-4 מנות:
2 כפות שמן צמחי
70 גרם מחית קארי מסמאן (או 50 גרם לתבשיל חריף פחות) Blue Elephant
300 גרם חזה עוף/בקר/ טופו חתוך רצועות
300 גרם (2 כוסות) תפוח אדמה מקולף וחתוך לקוביות בינוניות
400 מ״ל קרם קוקוס אמפאווה
100 מ״ל מים
1 כף רוטב דגים
½ כפית סוכר
50 גרם (⅓ כוס) אגוזי קשיו או בוטנים
אופן הכנה:
1. מחממים 2 כפות שמן במחבת עמוקה.
2. מוסיפים את מחית הקארי ומערבבים תוך כדי טיגון עד שעולה ארומה חזקה.
3. מוסיפים את הבשר ותפוחי האדמה ומערבבים היטב כ-2 דקות.
4. מנמיכים את האש ומוסיפים קרם קוקוס ומים ומביאים לרתיחה עדינה.
5. מוסיפים את רוטב הדגים והסוכר ומערבבים. מבשלים 10-15 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב מסמיך.
6. מגישים עם אורז יסמין תאילנדי ומפזרים מעט אגוזי קשיו.
תבשיל קארי אדום
תבשיל חריף ועשיר מהמטבח התאילנדי. הכנתו פשוטה ומהירה והטעם ישלח אתכם אל עבר מחוזות רחוקים. מומלץ להגיש עם אורז יסמין תאילנדי.

מצרכים ל-3-4 מנות:
2 כפות שמן
70 גרם מחית קארי אדומה Blue Elephant
500 מ״ל קרם קוקוס אמפאווה
50 מ״ל מים
300 גרם רצועות בקר/עוף
½ כוס אננס חתוך
8 עגבניות שרי חצויות
1 כוס שעועית ירוקה
2 כפות רוטב דגים
1 כפית סוכר
חופן עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
1. מחממים 2 כפות שמן במחבת עמוקה, מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים היטב עד שעולה ארומה חזקה.
2. מנמיכים את האש, מוסיפים את קרם הקוקוס והמים ומביאים לרתיחה עדינה.
3. מוסיפים, עוף/בקר, אננס, עגבניות שרי, שעועית ירוקה, רוטב דגים וסוכר. מבשלים למשך 10-15 דקות עד שהרוטב מסמיך.
4. מוסיפים עלי בזיליקום טריים ומגישים עם אורז יסמין תאילנדי.
טפיוקה טרופית
הטפיוקה הינו שורש עמילני שבמפגש עם מים מתנפח לכדורי ג׳לי קטנים. קינוח זה נהדר להגשה אחרי ארוחה כבדה - הוא קליל, ללא מוצרי חלב וניתן להכין אותו גם יום מראש. אנחנו בחרנו תוספת של פירות טרופיים, אך כל פרי שאוהבים יכול להשתלב עם הטפיוקה.

המצרכים ל 7-8 מנות:
1/2 כוס גרגירי טפיוקה קטנים
1 + 3 כוסות מים קרים
3/4 כוס סוכר
500 מ״ל קרם קוקוס אמפאווה
1 + ½ כוס מחית מנגו
מגוון פירות העונה חתוכים לקוביות קטנות כגון: פסיפלורה, מנגו, אננס, אוכמניות, פטל, מלון, תותים
לקישוט:
שברי קוקוס מיובש – אם רוצים
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני, משרים את גרגרי הטפיוקה עם כוס אחת של מים למשך 10 דקות. מוסיפים את יתרת המים (3 כוסות) וסוכר ומביאים לרתיחה מעל אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד. הנוזל תחילה יהיה בגוון חלבי ויסמיך במהירות. הטפיוקה מוכנה כשהנוזל והגרגירים בגוון כמעט שקוף.
2. יוצקים לסיר את קרם הקוקוס ומערבבים בעדינות. מבשלים למשך 5 דקות נוספות עד שקרם הקוקוס נטמע לחלוטין בתערובת הטפיוקה.
3. לאחר שהטפיוקה הגיעה לטמפ׳ החדר, יוצקים את הטפיוקה לכוסות אישיות. מעבירים למקרר למשך 3-4 שעות לפחות.
4. לפני הגשת המנה: מניחים מעל הטפיוקה 2 כפות מחית מנגו, מעט פסיפלורה וקוביות אננס (או פרי אחר שאוהבים) ומפזרים שברי קוקוס מיובש.
למתכונים וקנייה אונליין: www.ristrettoathome.co.il