כתום היום: קיש שכבות מושלם
עם בטטה צלויה ומלית גבינות

אל תתנו למשקולות האפייה להלחיץ אתכם - ביס אחד ומיד תסכימו כי המאמץ משתלם, ולו רק כדי ליהנות מהמרקם הנפלא שנוצר בין הפרוסות המתקתקות לבין גבינות עדינות

מירי צדוק

|

04.06.20 | 13:08

אז מה אם שבועות כבר עבר? לא חייבים תירוץ לקיש מושלם (צילום: מירי צדוק)
אז מה אם שבועות כבר עבר? לא חייבים תירוץ לקיש מושלם (צילום: מירי צדוק)
 

מרכיבים

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

 

לבצק

  • 1/4 1 כוסות קמח לבן
  • קורט מלח
  • 3/4 חבילת (75 גרם) חמאה, חתוכה לקוביות
  • 1/6 כוס מי קרח

 

למלית

  • 2 בטטות בינוניות, פרוסות בעובי 1.5 ס"מ
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 שיני שום, כתושות
  • קופסה גבינה בולגרית 5% שומן (250 גרם)
  • 100 גרם מוצרלה מגורדת
  • 3 ביצים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% שומן
  • 1 כף שטוחה קמח לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט מוסקט טחון

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: מנפים יחד את הקמח והמלח לתוך קערת מעבד המזון. מוסיפים את קוביות החמאה וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה במרקם פירורים.
  2. מוסיפים את המים וטוחנים רק עד שהבצק מתגבש לכדור.
  3. מרדדים את הבצק לעלה גדול במעט מהתבנית ומסדרים אותו בתוכה. מקפיאים במשך חצי שעה.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. דוקרים את הקלתית במזלג. מניחים על הקיש עיגול נייר אפייה ועליו משקולות אפייה ייעודיות או שעועית יבשה/ גרגרי חומוס. המשקולות והחורים נועדו להבטיח שהקלתית לא תתפח.
  6. אופים 10 דקות, מוציאים ומצננים. לא מכבים את התנור. מסירים את המשקולות ואת נייר האפייה (את הקטניות אפשר לשמור לפעמים הבאות).
  7. המלית: מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  8. מערבבים את הבטטות עם שמן הזית, מעט מלח ופלפל שחור, עד לציפוי אחיד. מסדרים את הפרוסות בתבנית ואופים 25 דקות, עד שהבטטות רכות אך לא שרופות. מוציאים ומצננים.
  9. מערבבים יחד את יתר מרכיבי המלית עד לקבלת בלילה אחידה.

10.  מסדרים את פרוסות הבטטה בשכבה אחידה. יוצקים מעל מחצית מהבלילה. מסדרים מעל שכבה נוספת של פרוסות בטטה ומעליה יוצקים את שאריות הבלילה. אופים כ-40 דקות. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לאינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"

 

    משוגעים על בטטות? הא לכם מאפה כתום נוסף

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד