
כשמגלים כמה פשוט להכין בבית - כבר אין תירוץ לקנות: שניצל תירס (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מרכיבים
15 יחידות
- 1 קופסת שימורים (550 גרם) של גרעיני תירס מתוק, מסוננת
- 1 ביצה גודל L
- 1/3 כוס פירורי לחם
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף מלח
- 1 כוס שמן (לטיגון)
אופן ההכנה
- שמים את התירס המסונן במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם גס. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט השמן ומערבבים היטב.
- בידיים רטובות, יוצרים כדורים מהתערובת ומשטחים אותם לצורת קציצות.
- מחממים את השמן במחבת. כאשר השמן חם, מטגנים בו את הקציצות משני הצדדים, עד להזהבה. אפשר לדעת שהזמן מספיק חם אם מכניסים לתוכו כף עץ ורואים שעולות ממנה בועות.
- מעבירים את הקציצות המוכנות לנייר סופג ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי אפשר למצוא בעמוד האינסטגרם שלה ובבלוג "Moroccan Girl "

עוד רעיון מעולה לארוחת ערב: צ'יפס חביתה בפיתה שרופה