פטריות ממולאות בעצמן ועוד שני מתכונים קלילים לארוחה קיצית

הן טעימות חמות או קרות, טריות וגם צלויות, בתיבול מינימאלי וגם עטופות בתבלינים כבדים יותר. קבלו את הפטריות: המרכיב הכה ורסטילי, שיכול לככב באינספור מנות

Xnet אוכל

|

01.06.20 | 08:50

סלט קישואים ופטריות (צילום: דינה משה)
סלט קישואים ופטריות (צילום: דינה משה)

סלט פטריות וקישואים / דינה משה

 

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 1 כפית שמן
  • 3 קישואים קטנים, פרוסים עם הקליפה
  • 4 פטריות פורטובלו גדולות, פרוסות
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • שמיר טרי, קצוץ
  • עלי נענע טרייה, קצוצים
  • 1/2 כפית פתיתי צ'ילי
  • 1/2 כפית מלח גס
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות חומץ בן יין לבן

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים בה את הקישואים, מוציאים ושומרים בצד.
  2. באותה מחבת, צורבים את הפטריות הפרוסות כחצי דקה מכל צד, מוציאים ומצננים.
  3. מערבבים בקערה את כל המרכיבים. מגישים בטמפרטורת החדר או כסלט קר.

 

עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - תמצאו בבלוג שלה "דינה דיש"

 

 

פטריות ממולאות בעצמן / מירי צדוק

 

פטריות ממולאות וצלויות (צילום: מירי צדוק)
    פטריות ממולאות וצלויות(צילום: מירי צדוק)

     

    מרכיבים

    (10 יחידות)

     

    • 10 פטריות שמפיניון או פורטובלו, גדולות
    • שמן זית
    • 1 בצל, קצוץ
    • 3 שיני שום, קצוצות
    • 1 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור
    • קורט אגוז מוסקט, טחון
    • חופן פטרוזיליה קצוצה
    • 1/2 כוס פירורי לחם

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-210 מעלות, במצב גריל עליון. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. מנקים את הפטריות במגבת נייר. קוטמים את הרגליים שלהן ומרוקנים את הפטרייה בעדינות עם כפית קטנה. שומרים את הרגל ואת התוכן בצד. משמנים את הצדדים ואת התחתית של הפטריות במעט שמן זית ומניחים אותן בתבנית.
    3. קוצצים את תוכנן של הפטריות ששמרנו בצד.
    4. מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים בו את הבצל כדקה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספות. מוסיפים את תוכן הפטריות ואת התבלינים, מערבבים ומטגנים 3 דקות. מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
    5. ממלאים את הפטריות בתערובת. מוספים מעל 3-2 כפיות פירורי לחם ומזלפים מעל מעט שמן זית.
    6. צולים בתנור 15 דקות. מוציאים ומגישים.

     

    לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לאינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"

     

     

    סלט פטריות חמות עם בצל / אפרת סיאצ'י

     

    סלט פטריות עם בצל (צילום: אפרת סיאצ'י)
      סלט פטריות עם בצל(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      5-4 מנות

       

      • 3 כפות שמן זית
      • 2 בצלים בינוניים, חצויים ופרוסים
      • 2 סלסילות פטריות טריות, פרוסות
      • 1/2 כפית כמון
      • 1/2 כפית כורכום
      • 1 כפית מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
      2. מוסיפים את הפטריות, מכסים ומבשלים 10-8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן מתרככות ומגירות נוזלים.
      3. מתבלים בכמון, כורכום, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים כדקה נוספת.
      4. מגישים את סלט הפטריות חם.

       

      עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות

       

        עוד מנות מעולות עם פטריות - תוכלו למצוא כאן:

         

        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפרת סיאצ'י)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפרת סיאצ'י)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר פרווה
        טבעוני
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (2 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג