הכי טעים זה גם וגם: צלי עוף וקציצות (צילום: אורה קורן)
אמא שלי, יפה היתה אומרת, שהצלי הכי טעים הוא זה שמשלב עוף ובקר. ולא רק אומרת, לא פעם שילבה בתבשילי עוף קציצות בקר. לזכר הימים ההם הכנתי מתכון דומה, ארוחה מנחמת, משביעה ומזינה בסיר אחד. לצד הנוסטלגיה, קבלו גם טיפ: כדי שתמיד יהיו לי פרוסות חלה זמינות, אני מקפיאה את שאריות החלה משבת.
מרכיבים
15 מנות
לקציצות
- 2 פרוסות חלה לא טריה, ללא הקרום או רבע כוס פירורי לחם
- 1 ק"ג בשר בקר (צוואר) טחון פעמיים
- 1 כף רוטב עגבניות
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- 1/2 כפית כמון, טחון
- 1 בצל, קלוף ומגורר על פומפיה
- 1/3 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
- 2 ביצים בינוניות
לתבשיל
- 2 כפות קמח
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- 5 כרעיים, מחולקים
- שמן זית
- 5 בצלצלי שאלוט או בצלים רגילים קטנים מאוד, קלופים
- 3 גזרים, קלופים ופרוסים
- שיניים קלופות מחצי ראש שום
- 1/2 סלסלת פטריות שמפניון, נקיות
- 700 גרם תפוח אדמה, שלמים או חצויים
- 1/2 2 כוסות ציר עוף (או מים עם חצי כפית אבקת מרק עוף)
- 1/2 כוס או יותר רוטב עגבניות
אופן הכנה
- הקציצות: מרככים את החלה עם מעט מים בקערה, מפוררים אותה וסוחטים קלות מעודפי המים. שמים בקערה גדולה. אם משתמשים בפירורי לחם, פשוט שמים אותם בקערה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב. מניחים בצד לחצי שעה.
- התבשיל: מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל ומגלגלים בתערובת את חלקי העוף, עד לציפוי. מנערים קלות.
- מחממים את השמן בסיר גדול שיוכל להכיל את כל המרכיבים בנוחות ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את השום והגזר, מערבבים ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים את הכול עד להשחמה. מוציאים לקערה.
- מוסיפים שמן זית לסיר ומחממים אותו. מטגנים בו את העוף, עד שהוא בעל צבע שחום ויפה משני הצדדים, מוציאים ושומרים בצד.
- יוצרים קציצות מהתערובת שהכנו, ומטגנים גם אותן בסיר, עד להשחמה משני הצדדים.
- מחזירים את הירקות והעוף לסיר, מוסיפים את תפוחי האדמה ואת יתר המרכיבים. מתבלים, מוסיפים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים 60-45 דקות, עד שתפוחי האדמה והעוף מוכנים.
אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט
עוד תבשיל מעולה של אורה קורן - שווארמה ברוטב חריימה