תימני עם שורשים סיניים: מלאווח מדפי אורז ללא גלוטן וללא חמאה

לא תאמינו עד שתנסו בעצמכם - לוקחים כמה דפי אורז, טובלים אותם בביצה טרופה, מטגנים קלות במעט מאוד שמן, טועמים ומתפלאים עד כמה זה קרוב לדבר האמיתי

Xnet אוכל

|

28.05.20 01:01

אוכל מלאווח דפי אורז ילנה ויינברג
אוכל מלאווח דפי אורז ילנה ויינברג (אף אחד לא מפריע לכם למלא את המלאווח בגבינה ורוטב עגבניות)

מרכיבים

יחידה אחת

 

  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס מים
  • מלח
  • 5-3 דפי אורז

 

אופן הכנה

  1. בצלחת שטוחה ורחבה מאוד, טורפים את הביצה, המים והמלח.
  2. טובלים דף אורז אחד למשך שניה בבלילת הביצה עד שצד אחד מצופה, הופכים לצד שני ומעבירים לצלחת שטוחה. חוזרים על התהליך עם יתר דפי האורז ומניחים אותם אחד על גבי השני, כך שהם נדבקים.
  3. מחממים מחבת רחבה, משמנים אותה בתרסיס שמן ומניחים בה את ערימת דפי האורז בבת אחת. מטגנים כדקה-שתיים מצד אחד, הופכים לצד שני ומטגנים עד להזהבה יפה.

 

רעיונות לשדרוגים:

>> ממלאים את המלאווח בגבינה מגורדת ורוטב עגבניות מתובל, מקפלים לחצי ומטגנים עד להמסה

>> מורחים מעט רוטב פסטו ומפוררים גבינת פטה למעלה

>> מוסיפים לביצה תבלינים אהובים - זעתר, תערובת תבלינים איטלקית, פפריקה מעושנת וכו'

>> מוסיפים טונה מסוננת, פלפלים קלויים, תירס, זיתים או כל תוספת שאוהבים, מגלגלים ופורסים

>> מחליפים את המים בחלב, מטגנים את המלאווח בחמאה, מטפטפים מעט דבש מעט ומפזרים פיסטוקים קצוצים.

 

כבר יש לכם מלאווח במקפיא? תראו מה אפשר לעשות איתו

 

צילום: ילנה ויינברג
אוכל מלאווח ילנה ויינברג (צילום: ילנה ויינברג)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד