
שימו לב: כמות הציפוי במתכון מתאימה לכיסוי מלא של כ־1/3 מהקוביות. ניתן גם לטבול את הגלידוניות בשוקולד עד מחציתן, או לזלף עליהן פסי שוקולד באמצעות שקית זילוף או בכפית.
המרכיבים
(כ־50 יחידות, בתבנית 35X20 ס"מ)
לבסיס
- 170 גרם ביסקוויטים
למלית
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%-32% שומן
- 1 מכל (250-200 גרם) גבינת שמנת, 16% שומן לפחות
- 5 כפות גדושות (110 גרם) דבש נוזלי
- 1 כפית תמצית וניל
לציפוי
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שוקולד חלב
- 3 כפות שמן
ההכנה
1. מרפדים את התבנית בניילון נצמד, ומשאירים שולי ניילון נדיבים מחוץ לדפנות. מניחים בתבנית ביסקוויטים כך שיכסו את התחתית כולה (במידת הצורך שוברים ביסקוויטים, כדי ליצור כיסוי מלא).
2. המלית: שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה מכל אחד מהשמנת המתוקה ואת הגבינה, הדבש והווניל. מקציפים במהירות גבוהה. כשהקרם מתחיל להתייצב, מוסיפים בהדרגה את מכל השמנת הנוסף ומקציפים עוד כ־2 דקות, לקרם יציב. יוצקים את הקרם על הביסקוויטים ומיישרים. מכסים ומאחסנים במקפיא 8 שעות לפחות.
3. מחלצים את המקפא מהתבנית בעזרת שולי הניילון ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים בסכין חדה למרובעים. מסדרים אותם, במרווחים קטנים זה מזה, בכלי מתאים (אם עושים שכבות, מפרידים ביניהן בעזרת נייר אפייה). מאחסנים במקפיא שעתיים נוספות.
4. הציפוי: שמים את שני סוגי השוקולד בכלי מתאים וממסים בהדרגה במיקרוגל או על הכיריים, עד שאפשר לערבב אותם לקרם. מוסיפים את השמן ומערבבים לקרם חלק.
5. מרפדים מגש בניילון נצמד. טובלים את המרובעים הקפואים בשוקולד המומס (או מזלפים, ראו טיפ למעלה) ומניחים במגש. מאחסנים במקפיא 30 דקות לפחות. מגישים קפוא.
- זמן הכנה: כ־40 דקות (כולל הציפוי, לא כולל הקפאה)
- דרגת קושי: בינוני־קל
- איך שומרים: בכלי אטום במקפיא, עד חודש
עוד 13 עוגות הכי שוות לשבועות