הגיע הזמן לרפרש: חמישה סלטים מיוחדים לארוחת שבועות מושלמת

לצד כל מאפה מושלם צריך את המלווה הנאמן שלו - הסלט. קבלו הצעות מרעננות: מסלט עשבי תיבול עם שקדים מקורמלים עד סלט מזין עם פטריות, גזר ועדשים

Xnet אוכל

|

25.05.20 | 09:05

סלט עשבי תיבול עם הפתעות (צילום: מיכל שמיר)
סלט עשבי תיבול עם הפתעות (צילום: מיכל שמיר)

סלט עשבי תיבול ושקדים מקורמלים / מיכל שמיר

4-3 מנות

 

מרכיבים

 

לשקדים

  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • 1/4 כוס (60 מ״ל) מים
  • 2 כוסות (200 גרם) שקדים או תערובת אגוזים טבעיים שאוהבים

 

לרוטב

  • 100 מ״ל (1/4 כוס + 2.5 כפות) שמן זית
  • 25 מ״ל (כמעט שתי כפות) מיץ לימון (מחצי לימון עד לימון)
  • 1 כפית חרדל דיז׳ון חלק
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

 

לסלט

  • 1 צרור פטרוזיליה שטוף ומיובש היטב
  • 1/2 צרור שמיר שטוף ומיובש היטב
  • 1/2 צרור גרגר נחלים (אם מוצאים) או כוס אורוגולה קצוצה גס
  • 2-1 גבעולי בצל ירוק (רק החלק הירוק)

 

אופן הכנה

  1. השקדים: שמים את הסוכר והמים בסיר בסיר עם תחתית נון-סטיק ומחממים אותם על אש קטנה. מביאים לרתיחה בלי לערבב, ומבשלים בבעבוע עדין לפחות 4-3 דקות. חשוב לשים לב שהסירופ לא מזהיב.
  2. מוסיפים את השקדים ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהסוכר מתגבש עליהם וסביבם ונוצר מרקם חולי. מבשלים 20-10 דקות תוך כדי ערבוב כל 3-2 דקות, עד שהסוכר הופך לקרמל. כאשר הסוכר הופך לקרמל מתחילים לערבב למשך 4-3 דקות נוספות עד שכל השקדים הופכים לזהובים-חומים. מכבים את האש ומעבירים את תכולת הסיר לנייר אפייה פתוח על השיש.
  3. בעזרת כף עץ מפרידים עד כמה שניתן בין השקדים, זהירות הם חמים מאוד. מניחים לצינון מוחלט. אם לא משתמשים מיד, שומרים בשקית אטומה במקפיא.
  4. הרוטב: שמים את כל המרכיבים בצנצנת ומנערים היטב עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. הסלט: קוצצים גס את כל מרכיביו. שמים בקערה, מוסיפים את הרוטב, מערבבים היטב, מפזרים את השקדים ומגישים.

 

למיכל שמיר בלוג מתכונים שווה וגם עמוד אינסטגרם שכדאי לעקוב אחריו

 

 

טאבולה בורגול, עדשים, זיתים וחמוציות / דינה משה

 

טאבולה בורגול, עדשים, זיתים וחמוציות (צילום: דינה משה)
    טאבולה בורגול, עדשים, זיתים וחמוציות(צילום: דינה משה)

     

    מרכיבים

    כ-10 מנות

     

    • 1 כוס בורגול
    • 1 כוס עדשים ירוקות, שטופות היטב
    • 1 כוס חמוציות מיובשות
    • 1 כוס עלי נענע, קצוצים
    • 3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
    • 1/2 כוס טבעות זיתים או זיתים קצוצים
    • 1 שן שום, כתושה
    • 1 כפית פתיתי שאטה או צ'ילי גרוס
    • 1/2 1 כפיות מלח גס
    • 4 כפות שמן זית
    • מיץ מלימון גדול אחד
    • קליפת לימון מגורדת מלימון גדול אחד

     

    אופן הכנה

    1. משרים את הבורגול בהמון מים קרים למשך 50 דקות, מסננים ושמים בקערה.
    2. מבשלים את העדשים הירוקות במים במשך 20 דקות, מסננים, שוטפים במים קרים, מסננים שוב ומוסיפים לקערה.
    3. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומצננים במקרר חצי שעה לפני ההגשה.
    4. אפשר להכין את הסלט יום מראש, אז שומרים אותו בקירור ללא מיץ וקליפת הלימון, המלח והשמן. מוסיפים אותם רק בהגשה.

     

    עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - תמצאו בבלוג שלה "דינה דיש"

     

     

    סלט כרוב וחסה עם תאנים ורוטב בלסמי פירות יער / עדי כהן סימן טוב

     

     

    מרכיבים

     

    לרוטב

    • 1 כוס פירות יער או תותים
    • 1/2 כוס צימוקים
    • 1/2 1 כפות חומץ בן יין או בלסמי
    • 2 כפות שמן זית
    • קורט מלח
    • 1/2 כוס מים

     

    לסלט

    • 1 ראש חסה עגולה
    • 1/4 ראש כרוב סגול או לבן
    • 1 גזר קלוף
    • 4-3 תאנים מיובשות, פרוסות
    • חופן אגוזי מלך קצוצים גס או שקדים פרוסים, לא קלויים

     

    אופן הכנה

    1. הרוטב: טוחנים את כל מרכיביו מלבד המים, בבלנדר עד לקבלת רוטב חלק, מוסיפים את המים. טועמים ומתקנים תיבול.
    2. הסלט: שוטפים את החסה, מייבשים היטב, קורעים אותה לחתיכות בגודל ביס ושמים בקערה גדולה. פורסים את הכרוב לרצועות דקות ומוסיפים לקערה. מגרדים את הגזר בפומפייה או מגלפים סרטים דקים בעזרת קולפן ומוסיפים לקערה.
    3. מחממים מחבת יבשה, קולים את האגוזים 2-1 דקות.
    4. מוסיפים את התאנים והרוטב לסלט, מערבבים בעדינות עד לציפוי אחיד. מפזרים את האגוזים ומגישים.

     

    עדי כהן סימן טוב היא בלוגרית אוכל ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני

     

     

    סלט פטריות ועדשים / אפרת סיאצ'י

     

    סלט פטריות ועדשים (צילום: אפרת סיאצ'י)
      סלט פטריות ועדשים(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      כ-4 מנות

       

      • 1 כוס עדשים שחורות או ירוקות
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות, חתוכות
      • 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
      • 1/2 כפית מלח
      • 2 שיני שום, כתושות
      • קורט פלפל שחור
      • קורט כמון טחון
      • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים (מומלץ לשלב)
      • טחינה מוכנה (להגשה)

       

      אופן הכנה

      1. שמים את העדשים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים 30-25 דקות, עד שהעדשים מתרככות. מסננים ושומרים בצד.
      2. מחממים 2 כפות שמן במחבת רחבה. מוסיפים את הפטריות ואת הגזר מתבלים בקורט מלח, מערבבים ומטגנים 10-8 דקות עד שהגזר מתרכך.
      3. מוסיפים את השום ואת העדשים למחבת. מתבלים בכף השמן שנותרה, המלח, הפלפל והכמון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
      4. רגע לפני סוף הבישול, מוסיפים את עשבי התיבול, מערבבים ומסירים מן האש. מגישים עם טחינה מוכנה מעל.

       

      עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

       

       

      סלט עלים, שורשים וגבינה קשה ברוטב חרדל ודבש / סתוית קריספין-להב

       

      סלט עלים, שורשים וגבינה קשה (צילום: סתוית קריספין-להב)
        סלט עלים, שורשים וגבינה קשה(צילום: סתוית קריספין-להב)

         

        מרכיבים

        7-5 מנות

         

        לרוטב

        • מיץ משני לימונים גדולים
        • 1/4 כוס שמן זית איכותי
        • 1 כפית מלח ים גרוס דק
        • פלפל שחור גרוס
        • 3 כפיות דבש או ממתיק טבעי אחר שמעדיפים
        • 1 כפית חרדל ד'יזון
        • 1 כפית גדושה חרדל גרגירים
        • 5-4 שיני שום כתושות
        • מיץ מתפוז סחוט ו/או מעט חומץ בן יין/בלסמי איכותי (לא חייבים)

         

        לסלט

        • 1 חבילה של תרמילי אפונה טריים או אספרגוס
        • 1 חבילה של שעועית ירוקה טרייה
        • 1 חבילה של מיקס עלי בייבי
        • 1 חסה סלנובה, קרועה לחתיכות
        • נבטי צנונית או נבטים צבעוניים אחרים
        • 10 עלי תרד טריים, שטופים
        • 3/4 חבילה עלי בזילקום טריים
        • 2 סלקים טריים, קלופים
        • 2 גזרים גדולים, קלופים
        • 10 צנוניות קטנות, לא קלופות
        • 7 בצלים ירוקים, שטופים
        • 20 עגבניות שרי קטנות (עדיף צבעוניות, מזן תמר)
        • 100 גרם גבינה קשה מהסוג שאוהבים (גרנד פדנו / גרוייר/ פרמזן)

         

        אופן הכנה

        1. הרוטב: טורפים היטב יחד את כל המרכיבים של הרוטב. שומרים בצד.
        2. הסלט: מרתיחים מים בסיר וחולטים בו את תרמילי האפונה/האספרגוס למשך 5 דקות. מוציאים ומסננים. באותם המים הרותחים חולטים גם את השעועית הירוקה למשך 8 דקות, מוציאים ומסננים. שומרים את האפונה והשעועית בצד עד לצינון מלא.
        3. מכינים כלי הגשה גדול (ועדיף שטוח) שיכול להכיל את כל המרכיבים ומתחילים להרכיב את הסלט: מפזרים בתחתית את עלי הבייבי, החסה, הנבטים, עלי התרד ועלי הבזיליקום.
        4. פורסים את הסלקים ואת הגזרים לרצועות דקות בעזרת קולפן ומפזרים מעל תערובת העלים.
        5. פורסים את הצנוניות לעיגולים דקיקים ומפזרים מעל הסלט.
        6. פורסים את הבצלים הירוקים למקטעים, חוצים את עגבניות השרי ומפזרים מעל הסלט יחד עם האפונה והשעועית שהתקררו.
        7. מגלחים את הגבינה בעזרת הקולפן ומפזרים את השבבים על הסלט.
        8. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים. לחלופין אפשר להגיש את הסלט ללא הרוטב ולהניח לכל אחד למזוג את הרוטב לעצמו.

         

         

          סלט יפה זה טוב, אבל מה עם איזה מאפה משובח ליד?

           

          לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: דודו אזולאי)
          לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: דודו אזולאי)

           

           

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר חלבי
          דרגת קושי קלה
          דירוג הגולשים (2 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג