טובים השניים מן האחד: כעכים
עם יוגורט וגם מתכון ללאבנה ביתי

אפשר להפוך את שבועות לחגיגת פחמימות אינסופית עם גבינות שמנות וקמח לבן. ואפשר גם להשתמש ביוגורט כבסיס למאפה ולממרח חמצמץ - הכי פשוט והכי טעים

ליאורה חוברה

|

24.05.20 | 08:31

המאפים נשמרים היטב, אבל זה משהו שלא תצליחו לבדוק:, כי הם נעלמים מהר (צילום: ליאורה חוברה)
המאפים נשמרים היטב, אבל זה משהו שלא תצליחו לבדוק:, כי הם נעלמים מהר (צילום: ליאורה חוברה)
הכי טעים לנגב עם בייגלה טרי שהרגע יצא מהתנור (צילום: ליאורה חוברה)
הכי טעים לנגב עם בייגלה טרי שהרגע יצא מהתנור (צילום: ליאורה חוברה)

מרכיבים

6 יחידות בינוניות

 

לבצק

  • 170 גרם (1/3 1 כוסות) קמח רגיל
  • 150 גרם (1/3 1 כוסות) כוסות קמח מלא

 >> אפשר במקום שני הקמחים האלה להשתמש ב-300 גרם קמח 80% (שמכיל 80% קמח מלא)

 

  • 400 מ"ל (2 גביעים) יוגורט 1.5% שומן
  • 2 שקיות (20 גרם) אבקת אפיה
  • תוספות שמעדיפים: 1 כפית עשבי תיבול מיובשים (רוזמרין, טימין)  או עשבי תיבול טריים קצוצים, צנוברים וכו' 
  • 1 כפית מלח

 

לקישוט

  • ביצה טרופה
  • גרעיני חמניה, קצח, מלח גס או שומשום מלא

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק ומעבדים עד שנוצר בצק נעים למגע.
  3. לשים את הבצק על משטח מקומח כדקה. מחלקים את הבצק לשישה חלקים ומגלגלים כל חלק לנקניק עבה. מחברים את הקצוות ומניחים בתבנית.
  4. מורחים את הכעכים בביצה טרופה. מפזרים גריעיני חמניה או תוספת אחרת.
  5. אופים בתנור 45-40 דקות, עד שהכעכים מקבלים צבע יפה.

 

 

לאבנה ביתי

 

את הלאבנה הזאת המון אנשים יודעים להכין, אבל מה שרובם לא יודעים, זה שכשמניחים מוצר חלב בחיתול, והמים ניגרים, אחוז השומן שבתוך הלאבנה עולה ועולה. אם חשבתם שאתם מכינים לאבנה מיוגורט 4.5% ומקבלים תוצאה שגם בה יש 4.5% טעיתם ובגדול. בחרתי ביוגורטים בעלי 1.5% שומן ומחצית מהכמות היא גם עשירה בחלבון. כך הצלחתי להגיע לממרח טעים מאוד, עם אחוז שומן סביר וכמות יפה של חלבון.

 

ככל שמשאירים את החיתול במסננת, יותר זמן - אחוז השומן עולה. כמובן שלמי שלא ממש אכפת מאחוזי השומן, יכול להכין מכל סוג יוגורט שהוא אוהב. ואז ממש לא משנה מאיזה כמות תתחילו, רק קחו בחשבון שלפחות 1/3 מהכמות תעלם לה ביחד עם המים שיוצאים. בכל מקרה מגיעים ללאבנה נפלאה בטעמים שאתם בוחרים בעזרת התיבול.

 

מרכיבים

כ-450 גרם

 

  • 400 מ"ל (2 גביעים) יוגורט 1.5% שומן
  • 300 מ"ל (2 גביעים) יוגורט ביו  1.5% מכל סוג שהוא
  • 1/2 כפית מלח הימלאיה או מלח אחר שמעדיפים 
  • תיבול: זעתר, עשבי תיבול מיובשים או טריים, סומק
  • תוספות: גרעינים, קצח, וכל מה שאוהבים

 

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל המרכיבים, למעט התוספות.
  2. שמים מסננת בתוך קערה (כך שאינה נוגעת בבסיס) ומניחים בתוכה את חיתול בד כשהוא פתוח.
  3. שמים את התערובת בתוך החיתול ואוספים את הקצוות. מכסים במכסה ומעבירים למקרר ל-48 שעות.
  4. מוציאים את הלאבנה מהחיתול ומעבירים אותה לצנצנת. היא נשמרת במקרר בצנצנת סגורה היטב 5-3 ימים. מגישים עם שמן זית ותוספות שבחרתם.

 

 >> ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

 

    מאפה שמרים עם תרד וגבינות שמתאים בול לשבועות

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ליאורה חוברה)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ליאורה חוברה)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג