שחומה מלמעלה וקרמית בפנים: עוגת גבינה באסקית ב-10 דקות

היא הומצאה בסן־סבסטיאן שבצפון ספרד, והפכה ללהיט בזכות השילוב בין השכבה הכהה העליונה, שרק נראית שרופה, והתוך הרך. ולא תאמינו כמה היא קלה להכנה

עוגת גבינה באסקית (צילום וסגנון: מילי אליהו)
עוגת גבינה באסקית (צילום וסגנון: מילי אליהו)
לגרסה ללא גלוטן, ממירים את הקמח בקורנפלור

 

 

המרכיבים

(תבנית בקוטר 22-18 ס"מ)

 

  • 450 גרם גבינת שמנת, 15% שומן ומעלה
  • 1/2 כוס + 2 כפות שטוחות (120 גרם) סוכר
  • 3 ביצים בגודל L או 5 ביצים בגודל M
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 2 כפות (25 גרם) קמח או קורנפלור
  • 1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־240 מעלות. מרפדים את התבנית בשני ניירות אפייה (כדי למנוע דליפות, הבלילה נוזלית).

2. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את גבינת השמנת והסוכר, ומערבלים במהירות בינונית לקרם חלק. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, ומערבלים עד שהן נטמעות בבלילה. מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הווניל. עוצרים, אוספים במרית את מה שניתז על דופנות הקערה ומעבדים שוב כמה שניות.

3. שמים בקערה נפרדת את הקמח (או הקורנפלור), מוסיפים מחצית מכמות השמנת להקצפה וטורפים במטרפה לקבלת מרקם חלק ללא גושים. מוסיפים את יתרת השמנת וטורפים שוב. מוסיפים את תכולת הקערה לקערת המערבל ומערבלים במהירות נמוכה־בינונית 20-15 שניות, עד שמתקבל מרקם אחיד.

4. מעבירים את הבלילה לתבנית. טופחים קלות עם התבנית על משטח העבודה כדי להיפטר מבועות האוויר.

5. אופים כ־35 דקות, עד שפני העוגה משחימים אך היא רוטטת במרכזה (לאחר כ־25 דקות פני העוגה יתחילו להשחים. אל תיבהלו והמשיכו את האפייה עד סופה). מוציאים ומצננים כשעה. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות. מגישים קר.

 

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: במקרר, מכוסה, עד 5 ימים 

 

עוד 13 עוגות גבינה מעולות לחג שבועות

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד