הבלינצ על המטבח, או: החביתיות הטבעוניות שיכבשו להן מקום בלב

לא חייבים מוצרי חלב כדי לארח בשבועות כמו שצריך. הגרסה הזאת לקלאסיקה החגיגית תשתלב באופן מושלם בארוחה, בלי לסבך אתכם עם מרכיבים מיוחדים

אורה קורן

|

20.05.20 | 06:46

מנה נהדרת גם בלי קשר לשבועות: בלינצ'ס במלית גבינת קשיו (צילום: אורה קורן)
מנה נהדרת גם בלי קשר לשבועות: בלינצ'ס במלית גבינת קשיו (צילום: אורה קורן)

מרכיבים

10 יחידות

 

למלית

  • 200 גרם אגוזי קשיו טבעיים שהושרו במים כמה שעות
  • 200 מ"ל מים
  • מיץ מחצי לימון
  • 3/4 כפית מלח
  • 100 גרם סוכר
  • 5 גרם (חצי כף) קינמון, טחון
  • 40 גרם (חצי אריזה) אבקת פודינג בטעם וניל (לא חייבים)

 

לבלינצ'ס

  • 200 גרם קמח
  • 400 מ"ל מים
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 1 כף שמן חמניות

 

להגשה 

  • 100 גרם שוקולד עם 60% מוצקי קקאו, קצוץ
  • 130 מ"ל שמנת צמחית

 

 

אופן הכנה

  1. המלית: מסננים את אגוזי הקשיו ושמים אותם עם מחצית מכמות המים, מיץ הלימון, המלח, הסוכר והקינמון  בבלנדר או במעבד מזון. טוחנים עד לקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים את מחצית המים השנייה בהדרגה ורק אם המלית יבשה מדי. אם המלית נוזלית מדי, מוסיפים מעט פודינג וניל וטוחנים שוב. כשהמלית במרקם הרצוי, שולחים אותה למקרר עד לשימוש.
  2. הבלינצ'ס: מערבבים היטב את הקמח, מחצית מכמות המים, אבקת האפייה והמלח, עד לקבלת בלילה חלקה, ללא גושים. מוסיפים בהדרגה את המחצית השנייה של המים, עד לקבלת בלילה נוזלית. מוסיפים את השמן ומערבבים.
  3. משמנים קלות מחבת בקוטר 20 ס"מ. כשהמחבת חמה, יוצקים מהבלילה בעזרת מצקת ומסובבים אותה עד שהתחתית מצופה בשכבה אחידה של הבלילה. מחזירים לכיריים ומטגנים עד ששולי הבלינצ'ס מתנתקים מדופן המחבת והעלה ניתק כולו בקלות. הופכים ומטגנים קלות מהצד השני. חוזרים על התהליך עם יתר הבלילה. עורמים את הבלינצ'ס אחד על השני בצלחת. 
  4. מזלפים או מניחים בעזרת כף פס מהמלית בקצה של בלינצ'ס אחד ומגלגלים אותו לגלילה, לחלופין אפשר להניח כמות נדיבה של המלית במרכז ולקפל את הקצוות פנימה למעטפה. ממלאים כך את כל העלים.
  5. להגשה: שמים את השוקולד והשמנת בקערה יבשה ומחממים על באן מארי או בפולסים קצרים במיקרוגל עד להמסת השוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מקשטים את הבלינצ'ס ברוטב השוקולד ומגישים.

 

רוצים להשוות עם הגרסה החלבית? צפו בסרטון:

 

 

אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

 

    עוד מנה מעולה לשבועות שתרצו להמשיך לאכול כל השנה

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)

     

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג