
לא נחים עד שכולו מיושר - מאפה תרד וגבינות (צילום: ליאורה חוברה)
מרכיבים
לתערובת השמרים
- 40 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
- 2 כפיות דבש
- 1/2 כוס מים פושרים
לבצק
- 2 כוסות קמח רגיל או קמח ייעודי לאפיית לחם
- 1/2 1 כוסות קמח מלא
- 2 חלמונים או ביצה שלמה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס מים פושרים
למלית
- 250 גרם גבינה לבנה 5% המתאימה לאפיה .(כמו ריקוטה או טבורוג)
- 100 גרם גבינה צפתית 5% מגוררת
- 1/2 שקית (400 גרם) מדליוני תרד קפואים שהופשרו ונסחטו היטב
- 1/2 כפית מלח מתובל (להשיג בחנויות המתמחות) או רגיל
- 1/2 חבילה של גבעולי עירית שטופים וקצוצים
- 2 כפות צנוברים
לציפוי
ביצה טרופה
אופן הכנה
- לתערובת השמרים: מערבבים בקערה קטנה את השמרים, הדבש והמים, מכסים ומניחים לעמוד כרבע שעה.
- הבצק: שמים את מרכיבי הבצק בקערת המיקסר ומתחילים ללוש. מוסיפים את תערובת השמרים שעמדה ולשים עד לקבלת בצק אחיד 7-5 דקות. הבצק יכול להיות מעט דביק.
- מכסים ומניחים ל60-50 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- המלית: מערבבים היטב את מרכיביה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים אותו, להוצאת האוויר. מחלקים לשניים ומרדדים כל חצי למלבן.
- מורחים מחצית מהמלית על כל מלבן ומגלגלים לרולדה. מורחים בביצה טרופה את החיבור, כדי להדביק את השוליים. פורסים כל רולדה ל-9 חתיכות שוות ומניחים אותן בתבנית עם רווחים ביניהם. מניחים לתפיחה נוספת של 20-15 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מורחים את השבלולים בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות עד להשחמה קלה.
>> ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

ומה תגישו ליד המאפה? סלט מיוחד עם קינואה צפתית וצנוניות