מפלאפל עם מטבל עד ספגטי מתובל: ארבעה מתכוני דגים מושלמים לקיץ

החום הזה אף אחד לא רוצה לאכול דברים כבדים ובטח שלא לעמוד יותר מהנחוץ ליד התנור. קבלו פתרון מעולה: מנות קלילות עם פילה דג שיתאימו בול לצהריים ביום שרבי

Xnet אוכל

|

18.05.20 | 09:02

פלאפל דגים על ציזיקי מרענן (צילום: שניר גואטה)
פלאפל דגים על ציזיקי מרענן (צילום: שניר גואטה)

פלאפל ברמונדי עם צזיקי

 

מרכיבים

25 כדורים

 

לפלאפל

  • שמן לטיגון עמוק
  • 300 גרם פילה ברמונדי, נקי מעור ועצמות
  • 200 גרם גרגירי חומוס מושרים (אפשר גם משומרים ומסוננים היטב)
  • 1/2 צרור כוסברה טרייה
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • 1/4 בצל לבן
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית זרעי כוסברה, טחונים

 

לצזיקי

  • 1 גביע יוגורט יווני
  • 1מלפפון, מגורד בפומפייה
  • 1/4 כוס עלי נענע, קצוצים דק
  • 2 כפות שמן זית

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר ל-180 מעלות.
  2. הפלאפל: טוחנים במעבד מזון את כל מרכיביו, עד לקבלת תערובת במרקם כמעט חלק.
  3. מכדררים כדורים בגודל הרצוי, עדיף לא גדולים מידי ומטגנים עד שהפלאפל משחים יפה מכל צדדיו. מוציאים לנייר סופג.
  4. הצזיקי: מערבבים את כל מרכיביו ושומרים בקירור עד להגשה.

 

 

סלט ברמונדי

 

סלט ברמונדי (צילום: שניר גואטה)
    סלט ברמונדי(צילום: שניר גואטה)

     

    מרכיבים

    2-1 מנות

     

    לרוטב

    • שמן זית מעולה
    • מיץ מלימון שלם
    • מיץ מחצי תפוז

     

    לסלט

    • 300 גרם פילה ברמונדי, אפוי (אפשר כזה שנשאר מארוחה קודמת )
    • 1 שומר בינוני, פרוס דק לאורך
    • 1 בצל סגול קטן ,פרוס דק
    • 5 עלי חסה פנימיים, קרועים גס
    • 4 צנוניות, פרוסות דק
    • עלי סלרי מגבעול אחד
    • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה טרייה
    • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

     

    להגשה

    • יוגורט יווני
    • שמן זית

     

    אופן הכנה

    1. הרוטב: שמים את מרכיביו בצנצנת ומנערים כ-20 שניות, עד שנוצר רוטב חלק.
    2. הסלט: מפרקים את הדג לנתחים בגודל ביס. מניחים בקערה. מתבלים לפי הטעם.
    3. מוסיפים את יתר המרכיבים. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות עד לציפוי אחיד.
    4. ההגשה: מורחים שכבה של יוגורט בתחתית צלחת ההגשה, מסדרים את הסלט מעל ומזלפים שמן זית מעל.

     

     

    פילה ברמונדי ברוטב חמאה לבנה וירקות שורש צלויים

     

    פילה ברמונרי בחמאה (צילום: שניר גואטה)
      פילה ברמונרי בחמאה(צילום: שניר גואטה)

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      • 250 גרם שמנת מתוקה
      • 3 כוכבי אניס
      • 2 גרגרי פלפל אנגלי
      • 3 עלי דפנה
      • 1/2 1 כוסות יין לבן (כוס לרוטב וחצי כוס לירקות)
      • 3 תפוחי אדמה חתוכים לסירות גסות
      • 4 גזרים קטנים חצויים לאורך
      • 3 בצלי שאלוט
      • 4 ענפי טימין
      • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות + 1/2 1 כפות חמאה קרה
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 4 יחידות פילה ברמונדי, נקי מעצמות עם העור

       

      אופן הכנה

      1. שמים בסיר בינוני את השמנת, האניס, הפלפל האנגלי ועלי הדפנה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה-בינונית ומבשלים את הרוטב עד שהוא מצטמצם לחצי.
      2. מוסיפים כוס מהיין הלבן ומביאים שוב לרתיחה. אחרי הרתיחה מנמיכים את החום ומצמצמים בחצי.
      3. מחממים את התנור ל-190 מעלות, משמנים מחבת שמתאימה לתנור ומחממים אותה על להבה גבוהה.
      4. צורבים את תפוחי האדמה, הגזרים ובצלי השאלוט במחבת. מוסיפים את הטימין, כף וחצי חמאה קרה וחצי כוס יין. מכניסים לתנור וצולים כ-20 דקות, עד לריכוך.
      5. כשהרוטב מצטמצם לחצי, מסננים אותו ומעבירים אותו לכוס גבוהה המתאימה לבלנדר מוט. טוחנים אותו תוך כדי הוספה הדרגתית של קוביות החמאה הקרה. כאשר נוצר רוטב חלק, אחיד ויציב, מתבלים אותו במלח ובפלפל, לפי הטעם.
      6. משמנים מחבת ומחממים אותה. צורבים בה את הפילה, על הצד של העור. מתבלים את הדג במלח ובפלפל. כשהדג מתחיל להלבין, הופכים את הפילה בעדינות וצולים 4 דקות.
      7. מניחים בצלחת את הפילה עם העור הפריך כלפי מעלה, רוטב החמאה במרכז הצלחת (שלא יפגע בעור הפריך כי הוא ירטיב אותו) ומסדרים את הירקות ליד.

       

       

       פסטה עם ברמונדי, זיתים ובזיליקום

       

      פסטה עם ברמונדי עם זיתים ובזיליקום (צילום: שניר גואטה)
        פסטה עם ברמונדי עם זיתים ובזיליקום(צילום: שניר גואטה)

         

        מרכיבים

        4 מנות

         

        • 2 כפות שמן זית
        • 3 שיני שום פרוסות
        • 500 גרם פילה ברמונדי נקי מעור ועצמות, פרוס לקוביות
        • 1/4 כוס זיתי קלמטה פרוסים
        • 50 גרם חמאה
        • 1/4 כוס יין לבן חצי יבש
        • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
        • 1 חבילת פסטה ארוכה, מבושלת לפי הוראות היצרן, מסוננת
        • 1/4 צרור בזיליקום טרי

         

        אופן הכנה

        1. מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את השום, קוביות הדג והזיתים ומטגנים כמה דקות עד שהשום מתחיל להזהיב בקצוות.
        2. מוסיפים את החמאה. כשהחמאה כמעט נמסה לגמרי מוסיפים את היין ומצמצמים כ-5 דקות. מתבלים במלח ובפלפל.
        3. מוסיפים את הפסטה אל הרוטב (אם הפסטה מעט יבשה אפשר להוסיף מעט ממי הבישול). מערבבים ומורידים מן האש.
        4. מפזרים את עלי הבזיליקום ומגישים. 

         

        * המתכונים באדיבות ברמונדי ישראלי

         

          עוד מתכון דגים קליל - קציצות פיקנטיות עם קרם אסייתי

           

          לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: נופר בוגנים)
          לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: נופר בוגנים)

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          מתכון מהיר
          כשר חלבי
          דרגת קושי קלה
          דירוג הגולשים (1 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג