
ככה יש יותר מלית: בורקס גבינות משפחתי (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מרכיבים
תבנית בגודל 20×29 ס"מ
למילוי
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 90 גרם גבינה צהובה מגורדת או 3 פרוסות, קצוצות
- 3/4 כוס גבינה בולגרית 5%, מפוררת
- 1 כף פירורי לחם
- 1 כף קמח
- 1 ביצה גודל L
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
לבצק
- שמן זית
- 1 חבילה בצק פילאס, מופשר לפי הוראות היצרן
לציפוי
- 1 ביצה גודל L
- שומשום
אופן הכנה
- המלית: מערבבים את מרכיביה בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מברישים את התבנית בשמן זית.
- הבצק: פותחים את הבצק על משטח עבודה וחותכים אותו לשני מלבנים בגודל התבנית. מניחים את מלבן הבצק בתבנית. משטחים למעלה את המילוי וסוגרים עם מלבן הבצק השני.
- הציפוי: מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל. בעזרת סכין חדה, פורסים את הבצק לריבועים.
- אופים 40 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מצננים לטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl " ובעמוד האינסטגרם שלה

סלט עם חלומי ופטריות שיתאים בול לימים חמים