בורקס משפחתי: מאפה מבצק פילאס במילוי גבינות שיספיק לכל האורחים

מה יותר טעים מבורקס שיצא הרגע מהתנור? אותו הדבר - רק בגרסה ענקית עם כמות מלית נדיבה, כמובן. ואם על הדרך זכינו לעבוד פחות, נדע שמדובר בפטנט לוהט במיוחד

אסתר דורון צרפתי

|

17.05.20 06:24

לשימוש הכתבה בלבד אוכל בורקס משפחתי אסתר דורון צרפתי
לשימוש הכתבה בלבד אוכל בורקס משפחתי אסתר דורון צרפתי (ככה יש יותר מלית: בורקס גבינות משפחתי)

מרכיבים

תבנית בגודל 20×29 ס"מ

 

למילוי

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 90 גרם גבינה צהובה מגורדת או 3 פרוסות, קצוצות
  • 3/4 כוס גבינה בולגרית 5%, מפוררת
  • 1 כף פירורי לחם
  • 1 כף קמח
  • 1 ביצה גודל L
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

 

לבצק

  • שמן זית
  • 1 חבילה בצק פילאס, מופשר לפי הוראות היצרן

 

לציפוי

  • 1 ביצה גודל L
  • שומשום

 

אופן הכנה

  1. המלית: מערבבים את מרכיביה בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מברישים את התבנית בשמן זית.
  3. הבצק: פותחים את הבצק על משטח עבודה וחותכים אותו לשני מלבנים בגודל התבנית. מניחים את מלבן הבצק בתבנית. משטחים למעלה את המילוי וסוגרים עם מלבן הבצק השני.
  4. הציפוי: מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל. בעזרת סכין חדה, פורסים את הבצק לריבועים.
  5. אופים 40 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מצננים לטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.

 

עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl" ובעמוד האינסטגרם שלה

 

סלט עם חלומי ופטריות שיתאים בול לימים חמים

 

צילום: אסתר דורון צרפתי
לשימוש הכתבה בלבד אוכל סלט חלומי ופטריות אסתר דורון צרפתי (צילום: אסתר דורון צרפתי)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד