מנה חגיגית לא חייבת להיות כבדה: סלט פסטה עם פלפלים, פטה ו (צילום: נמרוד סונדרס)
* המתכון באדיבות המותג ברילה
מרכיבים
4 מנות
לרוטב
- 4-3 כפות שמן זית
- 2 כפות ממרח פסטו
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף סילאן (או דבש)
לסלט
- 1 כף שמן זית
- 500 גרם פסטה פנה או כל פסטה קצרה שאוהבים, מבושלת לפי הוראות היצרן
- 1/2 כוס רצועות של פלפלים קלויים וקלופים ו/או חצי כוס עגבניות שרי מיובשות קצוצות
- 4 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1/2 כוס זיתי קלמטה, קצוצים גס
- 2 זוקיני, פרוסים דק (לא חייבים)
- 100 גרם גבינת פטה, מפוררת
- מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
אופן הכנה
- הרוטב: מערבבים את מרכיביו עד לקבלת רוטב אחיד.
- הסלט: משמנים את הקערה בכף אחת של שמן זית.
- שמים את הפסטה בקערה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד להגשה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומגישים. חשוב להביא את המנה לטמפרטורת החדר לפי ההגשה.
>> לגרסה טבעונית: מחליפים את הפטה בפרוסות ארטישוק משומר בחומץ או שמן זית.