לקראת חג שבועות הקרב ובא, הנה כל מה שאתם צריכים על שולחן החג שלכם, ובכלל: גריסיני עם מטבלים שכיף לנשנש, כריך מלא כל טוב, וקינוחים לבנים יפהפיים מבחוץ וטעימים בטירוף מבפנים.
מתכונים וסגנון: שרית נובק, בעלת הבלוג misspetel
צמות גריסיני ומטבלי פילדלפיה
המרכיבים :
(10-12 יחידות)
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 7 גרם שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס מים
להברשה:
חלבון ביצה מדולל ב-2 כפות מים
לזרייה:
מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה:
1. שמים בקערת מערבל עם וו לישה קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים מלח, שמן זית ומים ולשים לבצק רך אך לא דביק. במידת הצורך - מוסיפים עוד מעט קמח.
2. מניחים את הבצק להתפחה עד להכפלת הנפח.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דקיק, בעובי כ-2 מ"מ.
חותכים בעזרת גלגלת לפיצה רצועות ברוחב 2 ס"מ. קולעים כל 3 רצועות לצמה ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
5. מברישים את הצמות בחלבון המדולל, מפזרים מעט מלח ים ומכניסים לתנור. אופים כ-20 דקות עד שהצמות משחימות. אחרי הקירור הן אמורות להתקשות. מגישים עם מטבלים ליד.
מטבל פילדלפיה זיתים:
המרכיבים:
- 1 גביע (150 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה
- 1/2 כוס יוגורט (או שמנת חמוצה)
- 1/2 כוס זיתים ירוקים, קצוצים דק דק
- מלח ופלפל שחור
- אופציה: בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה
אופן ההכנה: מערבבים את כל המרכיבים יחד.
מטבל פילדלפיה פלפלים:
- 2 פלפלים כתומים/אדומים
- 1 גביע (150 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה
- 1/2 כוס יוגורט
- מלח ופלפל שחור
- 2 שיני שום, קלופות
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. קולים את הפלפלים בתנור עד שהם מתרככים. מקררים וקולפים אותם.
2. שמים את הפלפלים ואת שאר המרכיבים במעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה.
3. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מטבל פילדלפיה סלק:
- 1 סלק בינוני
- 1 גביע (150 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה
- 2 שיני שום, קלופות
- 1/2 כוס יוגורט
- 1 כפית מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. עוטפים את הסלק בנייר אלומיניום וצולים בתנור בחום 180 מעלות כשעה-שעה וחצי, עד שהוא מתרכך.
2. קולפים את הסלק ושמים במעבד מזון עם שאר המרכיבים וטוחנים לתערובת חלקה.
3. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
כריך פילדלפיה וקציצות ירק מוגשים עם מטבל ירוק
המרכיבים (כ-30 קציצות):
למטבל הירוק:
- 1 צרור בזיליקום
- 3 כפות מיונז
- 2/3 גביע (100 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה
- 2 שיני שום, קלופות
- 2 כפות מיץ לימון
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
לקציצות הירק:
- 3 תפוחי אדמה, קלופים
- 1 זוקיני גדול, קלוף
- 1 בצל, קלוף
- 3 ביצים
- 1/4 כוס קמח
- 2/3 גביע (100 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה
- 1 צרור כוסברה, קצוצה דק
- 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
- מלח ופלפל שחור
- 1/4 כפית כורכום
- מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
המטבל:
1. מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים למחית חלקה.
2. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
הקציצות:
1. מגררים דק בפומפייה תפוחי אדמה, בצל וזוקיני. סוחטים היטב מנוזלים ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
3. מחממים במחבת מעט שמן, צרים מהתערובת קציצות בעזרת כף ומניחים במחבת. מטגנים 2-3 דקות עד שהן משחימות מעט, הופכים ומטגנים את הצד השני 2 דקות נוספות, עד להשחמה קלה.
4. הרכבת הכריך: מורחים בלחמנייה שכבה נדיבה של מטבל ירוק, מסדרים בתוכה את הקציצות וירקות טריים שאוהבים ומגישים.
המתוקים
=======
עוגת גבינה פילדלפיה ואוראו
המרכיבים:
תבנית בקוטר 18 ס”מ | רמת קושי: קל | 25 דקות הכנה (לא כולל קירור)
לקלתית:
- 14 עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני
- 70 גרם חמאה מומסת
למלית:
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
- 2 גביעים (300 גרם) גבינת פילדלפיה
- 2 כפות פירורי אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני
- עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני, חצויות
לגנאש שוקולד:
- 150 גרם שוקולד לבן
- 1/4 כוס + 1 כף שמנת להקצפה 38%
- 25 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
הקלתית:
1. שמים עוגיות אוראו במעבד מזון וטוחנים לפירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים.
2. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדופנות.
המלית:
1. בקערת מיקסר מקציפים שמנת להקצפה, סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב.
2. מוסיפים גבינת פילדלפיה ומערבבים לקרם אחיד. מוסיפים את פירורי האוראו ומערבבים.
3. יוצקים מחצית מהקרם לתבנית מעל הקלתית. מסדרים מסביב לדופנות התבנית חצאי עוגיות אוראו ויוצקים מעל את שאר הקרם. מעבירים למקרר.
מכינים שני גנאש שוקולד:
1. ממיסים במיקרו שוקולד לבן עם 1/4 כוס שמנת להקצפה ומערבבים לקרם חלק ואחיד.
2. ממיסים באופן דומה שוקולד מריר עם כף שמנת להקצפה.
3. יוצקים את הגנאש הלבן על העוגה ומיישרים. יוצקים מעליו שלוליות מהגנאש המריר ומערבבים בעדינות בעזרת קיסם ליצירת מראה משוייש. מעבירים להתייצבות במקרר ל-6 שעות לפחות עד להגשה.
מתכון שגם ילדים יכולים להכין - מוס אוראו בקעריות שוקולד לבן מנוקדות
המרכיבים:
כ-10 מנות | דרגת קושי: קל | 30 דקות הכנה
לקעריות שוקולד:
- 300 גרם שוקולד לבן
- 3 כפיות חמאת קקאו מומסת (או שמן צמחי)
- בלונים קטנים
- 5 עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני, טחונות לפירורים דקים
למוס אוראו:
- 2/3 גביע (100 גרם) גבינת פילדלפיה בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 100 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 3 כפות פירורי אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני
לקישוט:
- 50 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
קעריות השוקולד:
1. ממיסים במיקרו שוקולד לבן, מוסיפים חמאת קקאו מומסת (או שמן) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
2. מנפחים בלונים קטנים עד לקוטר של 6-7 ס”מ, טובלים אותם בשוקולד המומס עד האמצע, מפזרים מסביב פירורי אוראו ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקרר לכ-15 דקות להתקשות.
3. מוציאים את הבלונים מהמקרר, מפרידים את הבלונים מהשוקולד ע”י לחיצה מהצדדים לכיוון המרכז, ואז מפוצצים את הבלון. שומרים את הקעריות במקרר עד להרכבה.
מוס וניל אוראו:
1. שמים בקערה גבינת פילדלפיה ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים שמנת להקצפה ואבקת סוכר ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
2. ממיסים במיקרו שוקולד לבן ומניחים לצינון במשך 5 דקות.
3. מעבירים כוס מקרם השמנת לתוך השוקולד המומס ומערבבים היטב. מוסיפים את יתר קרם השמנת אל תערובת השוקולד המומס ומערבבים.
4. מוסיפים את פירורי האוראו ומערבבים קלות. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר ומזלפים מהקרם לתוך קעריות השוקולד.
הקישוט:
ממיסים במיקרו שוקולד מריר, מכניסים לשקית זילוף וגוזרים חור קטנטן בקצה. מקשטים מעל בשוקולד המומס. מעבירים למקרר עד להגשה.
טירמיסו פילדלפיה אוראו
המרכיבים:
תבנית אינגליש קייק | דרגת קושי: קל | זמן הכנה: 25 דקות (ללא זמן קירור)
למלית:
- 3 גביעים (450 גרם) גבינת פילדלפיה, בטמפרטורת החדר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כף ליקר רום
- 1/4 כוס סוכר
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1/2 כוס אספרסו
- עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני
לקרם:
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
- 1 כף קפה נמס
- 2 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
- אבקת קקאו
- עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני
אופן ההכנה:
המלית:
1. שמים בקערת מערבל גבינת פילדלפיה, תמצית וניל, רום וסוכר ומערבלים במהירות נמוכה.
2. מקציפים בקערה שמנת להקצפה ואבקת סוכר לקצפת רכה.
3. מוסיפים את הקצפת לקערת הגבינות ומערבבים בתנועות קיפול.
הרכבת הטירמיסו:
1. מסדרים עוגיות אוראו בתחתית תבנית ומרטיבים כל עוגייה בכפית אספרסו.
2. יוצקים על העוגיות 1/3 מכמות המלית ומחליקים.
3. מסדרים שכבת עוגיות נוספת, מרטיבים באספרסו, יוצקים מחצית מהמלית שנותרה, וחוזרים בפעם השלישית על כל התהליך (מסיימים בשכבת מלית).
4. מכניסים למקרר להתייצבות לכ-4 שעות.
הקרם והקישוט:
1. מקציפים בקערה שמנת להקצפה, אבקת סוכר וקפה נמס לקצפת רכה.
2. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר ומזלפים על העוגה.
3. מפזרים למעלה אבקת קקאו ומקשטים בעוגיות אוראו. מעבירים למקרר עד להגשה.
למגוון מתכונים נוספים היכנסו ל: www.oreocake.co.il