מוסיפים צבע לארוחה: סלטים ססגוניים במיוחד לשולחן החג

לצד המאפים, הפסטות והקינוחים בשולחן חג השבועות, כדאי להגיש גם סלט קיצי, טעים ומרענן. מותג מיץ הלימון הסחוט lemon tree מציע לכם מגוון מתכונים צבעוניים

קצת צבע והרבה טעם  (צילום: חיים יוסף)
קצת צבע והרבה טעם (צילום: חיים יוסף)

שולחן חג השבועות הוא בין הססגוניים והטעימים ביותר. לצד המאפים והגבינות הלבנות, מומלץ להוסיף קצת צבע עם סלט קיצי, קליל וטעים. מותג מיץ הלימון הסחוט lemon tree מבית תבליני מימון מציע לכם מגוון מתכונים לסלטים לשולחן החג ולקיץ הקרוב.

 

מתכונים: רינת צדוק

 

סלט ירוקים פריכים

 (צילום: חיים יוסף)
    (צילום: חיים יוסף)

     

    מרכיבים (4-6 מנות)

    • 2 כוסות פרחי ברוקולי
    • 6 עלי חסה
    • 6 גבעולי אספרגוס
    • 8-10 יח׳ שעועית ירוקה רחבה
    • 1/2 כוס אפונה טרייה / קפואה
    • ¼ כוס גרעיני חמנייה

     

    תיבול:

    • 3 כפות מיץ לימון lemon tree
    • 1 כפית מלח
    • 2 כפות שמן זית
    • 1 כפית דבש/ מייפל

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

    2. אופים את הגרעיני חמנייה כ-8 דקות עד שמזהיבים.

    3. מביאים סיר עם מים לרתיחה, מוסיפים כפית מלח. חולטים את הברוקולי כ-2 דקות ומוצאים למי- קרח. מיד לאחר מכן חולטים את השעועית הירוקה והאפונים.

    4. מניחים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים .

    5. מניחים בקערה את כל מצרכי הסלט, יוצקים את הרוטב ומערבבים.

     

    סלט תירס צלוי

     (צילום: חיים יוסף)
      (צילום: חיים יוסף)
       

       

      מרכיבים (4-6 מנות)

      • 4 קלחי תירס/ תירס קפוא
      • 2 אבוקדו בינוניים בשלים
      • 1 בצל סגול בינוני
      • 3 שיני שום קצוצות
      • 1 כוס עגבניות שרי צלויות
      • 2 גבעולי טרגון

       

      תיבול:

      • 2 כפות שמן זית
      • 2 כפות מיץ לימון lemon tree
      • כפית מלח אטלנטי
      • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
      • ½ כפית צ'ילי טרי קצוץ

       

      אופן ההכנה:

      1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

      2. חותכים את עגבניות השרי לחצאים, מפזרים מעט מלח וכפית שמן זית ואופים כ-8 דקות.

      3. פורסים את הבצל לחצאי עיגול, מזהיבים על מחבת עם כף שמן זית, מוסיפים את השום ומערבבים כ-דקה. מוצאים מהמחבת לקערה.

      4. יוצקים כף שמן זית על המחבת, מזהיבים את גרגירי התירס 5 דקות לגוון זהוב.

      5. חותכים את האבוקדו לפרוסות.

      6. מערבבים את כל המרכיבים יחד ומתבלים בלימון, שמן זית, מלח פלפל וטרגון.

       

      סלט עגבניות שרי ותותים

       (צילום: חיים יוסף)
        (צילום: חיים יוסף)

         

        מרכיבים (4-6 מנות)

        • 300 גרם עגבניות שרי תמר
        • סלסלת תותי שדה טריים
        • 3 מלפפונים טריים
        • ¼ צרור עלי בזיליקום מופרדים מהגבעולים
        • ¼ צרור עלי כוסברה מופרדים מהגבעולים
        • ¼ צרור עלי ארוגולה
        • ½ צ'ילי אדום קצוץ

         

        תיבול:
        • 3 כפות שמן זית
        • 3 כפות מיץ לימון lemon tree
        • 1 כף בלסמי
        • 1 כפית דבש
        • 1 כפית מלח
        • ½ כפית פלפל שחור גרוס

         

        אופן הכנה:

        1. שוטפים את הירקות, תותים וכל הירוקים ומייבשים בעזרת מגבת נייר.

        2. חותכים את התותים לפרוסות בעובי: 1 ס״מ.

        3. חותכים את המלפפונים למקלות, ואת עגבניות השרי לרבעים או חצאים (תלוי בגודל).

        4. מניחים בקערה את עגבניות השרי, תותים, מלפפונים, וכל הירוקים מופרדים מהגבעולים.

        5. מניחים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת קטנה ומנערים היטב.

        יוצקים על הסלט ומערבבים.

         

        סלט גרגירי חומוס בטטה על קרם חציל

         (צילום: חיים יוסף)
          (צילום: חיים יוסף)
           

           

          מרכיבים (4-6 מנות)

          • 1 חציל בלאדי בינוני
          • 1 בטטה בינונית
          • 2 גבעולי טימין
          • 1 כוס גרגירי חומוס מושרים לילה
          • ¼ צרור פטרוזיליה
          • צ'ילי ירוק קצוץ

           

          תיבול:
          • 3 כפות שמן זית
          • כף סילאן
          • כפית מלח אטלנטי
          • חצי שן שום קצוצה
          • 2 כפות מיץ לימון lemon tree
          • 2 כפות טחינה גולמית

           

          אופן ההכנה:

          1. מבשלים את גרגירי החומוס בסיר מלא מים כ-35-40 דקות עד שמתרככים. מסננים מהנוזלים.

          2. שורפים את החציל על אש גלויה.

          3. מניחים על מסננת שיגירו נוזלים, מסירים את הקליפה, טוחנים במעבד מזון עם כפית לימון, כפית סילאן, ½ כפית מלח ו- 1/2 שן שום.

          4. מחממים תנור ל-200 מעלות.

          5. חותכים את הבטטות לקוביות בגודל: 1X1 ס״מ.

          6. מתבלים בכף שמן זית, מלח פלפל שחור גרוס וטימין. אופים כ-12 דקות לקבלת גוון זהוב.

          7. מערבבים את מרכיבי הסלט למעט הקרם חציל.

          8. מורחים את קרם החציל על צלחת הגשה כמו חומוס.

          9. מניחים את סלט החומוס מעל קרם חציל, מפזרים מעט מלח, שמן זית ולימון.

          מזגגים בטחינה גולמית ומפזרים צ'ילי ירוק קצוץ.

           

          למתכונים נוספים: www.mspices.co.il

           

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד