לביבות שמנמנות מפירה וסלמון, או: פטנט טעים לניצול שאריות מאתמול

דגים ותפוחי אדמה תמיד היו שידוך מושלם, וכשמטגנים אותם מקבלים מנה טעימה כפליים. לכן, אל תופתעו אם כל מה שהכנתם יעלם מהצלחת ברגע שתסובבו את הגב

אורה קורן

|

13.05.20 | 09:03

הדג של אתמול יצא לא משהו? במקום לזרוק, הכינו ממנו לביבות משובחות (צילום: אורה קורן)
הדג של אתמול יצא לא משהו? במקום לזרוק, הכינו ממנו לביבות משובחות (צילום: אורה קורן)

באחד מימי השישי הוזמנו לקבלת שבת אצל חברים. בהזמנה נאמר כי על כל אחד להביא מנה אחת לפי בחירתו. אני בחרתי לאלתר, שכן זכרתי כי במקרר מחכה לי בסבלנות סלמון מטוגן ובסלסלה מצויים להם תפוחי אדמה נאים. החיבור של שניהם תמיד מוצלח ואכן הלביבות זכו להצלחה.

 

רוצים גם? חשוב לי להדגיש כי סלמון טרי טעים עשרות מונים מסלמון קפוא. כמו כן, ללביבות טעימות במיוחד רצוי להשתמש בכמה שפחות קמח, לשם כך יש לדאוג לפירה סמיך ויציב - הוא צריך להיות נטול גושים אך לא רך מדי (כי אז תצטרכו יותר קמח לייצוב הלביבות).

 

למתכון צמחוני אפשר להחליף את הסלמון בחצי סלסלת פטריות ובצל קצוצים, מתובלים ומטוגנים.

 

מרכיבים

כ-30 לביבות קטנות

 

  • 5 תפוחי אדמה בינונים, קלופים
  • 3 כפות שמנת 10%-15%
  • שמן זית
  • 500-300 גרם פילה סלמון טרי
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 2 ביצים
  • 30 גרם (או יותר) קמח רגיל (כ-3 כפות)
  • 1 כף שמיר קצוץ (להגשה)

 

אופן הכנה

  1. פורסים את תפוחי האדמה לרבעים ומבשלים אותם במי מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות או עד שהם מוכנים לגמרי, כך שסכין הננעצת במרכזם חודרת ללא התנגדות.
  2. מסננים את תפוחי האדמה, מועכים לפירה ומוסיפים תוך כדי ובהדרגה את השמנת. אם הפירה שנוצר לא חלק, מוסיפים מעט שמנת ומועכים עוד. חשוב לא להשתמש במעבד מזון ולא להוסיף יותר מדי שמנת (כדי שלא נצטרך להוסיף כמות גדולה של קמח, שיפגע בטעם).
  3. משמנים את המחבת, מלהיטים אותה ומניחים עליה את הסלמון עם העור כלפי מטה. מנמיכים את הלהבה וצורבים עד שצבעו של הנתח משתנה לפחות עד אמצע הגובה שלו. מתבלים במלח ובפלפל והופכים. צורבים עד שכל הסלמון משנה את צבעו לורוד בהיר, מצננים ומפוררים.
  4. מערבבים את הסלמון עם הפירה, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הביצים ואת הקמח ומערבבים למחית שניתן ליצור ממנה כדורים רכים. אם המחית רכה מדי, מוסיפים מעט קמח ומתקנים תיבול.
  5. בידיים רטובות יוצרים כדורים שווים בגודלם ומניחים בצד.
  6. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הכדורים (הם משתטחים מעט והופכים ללביבות) עד שהם משחימים משני הצדדים. מגישים עם שמיר קצוץ ושמנת חמוצה/יוגורט בצד.

 

 

אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

 

    עוד מנה שהתחילה כמנת דגים, אך שינתה כיוון במפתיע והפכה ללהיט

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג