לא, את לא בהכרח תראי כמו אמא שלך בגילה - ועוד 9 מיתוסים על יופי

עולם הקוסמטיקה ממציא לנו מיתוסים חדשות לבקרים, ולכי תדעי אם הם נכונים: האם מים טובים לעור? והאם באמת לא כדאי לגעת עם הידיים בפנים? המומחים עונים

לא רוצה להיות כמו אמא? לא חייבת (צילום: Shutterstock)
לא רוצה להיות כמו אמא? לא חייבת (צילום: Shutterstock)

מים מחמיאים לעור הפנים? קולגן באמת עושה פלאים? בדקנו עשרה מיתוסים נפוצים, האם הם נכונים או לא.

 

 

1. המיתוס: תוספי קולגן מאטים את תהליך הזדקנות העור

 תלוי את מי שואלים. למרות שיש אנשים שיישבעו שתוספי הקולגן שינו להם את מראה עור הפנים, רונית שגב, ביולוגית וחוקרת עור ובעלת חברת הקוסמטיקה "ביופור", סבורה אחרת: "מדובר במיתוס ובעיקר בטרנד. אין שום קשר בין שתיית אבקה או כדור קולגן ובין כמות הקולגן בעור הפנים", היא פוסקת. "כל מה שאנחנו בולעים נכנס לקיבה, עובר פירוק למולקולות קטנות יותר ונספג בכלי הדם והגוף מחליט לאן לפזר את המולקולות לפי הצרכים השונים שלו, לאו דווקא ישירות לעור הפנים".

 

אז מה הדרך הכי טובה "להוסיף" קולגן לעור?

"באמצעות גירוי הרקמה ליצירת קולגן חדש, לרוב בעזרת טיפולי מכשור שונים, ש'פוצעים' את הרקמה ומעודדים ייצור של אחת חדשה".

 

2. המיתוס: יש לי עור עדין מדי ולכן אני לא יכולה להשתמש ברטין A

לא מדויק. "בעלות עור רגיש יכולות בהחלט להשתמש ברטין A בנגזרתו הרפואית, תוך תשומת לב יתרה לשני דברים", עונה לנו נאוה רביד, יועצת בנושאי חדשנות ופיתוח מוצרים במדע היופי: "ראשית, הקפדה על הכללים (מריחה בלילה, הגנה מהשמש וכדומה) ושנית - סבלנות. בעלות עור רגיש יחוו בתחילת הדרך תופעות לוואי לא קלות כמו אדמומיות, קילוף, שפתיים יבשות, קושי במריחת מייק־אפ ועוד, אך התמורה במשך הזמן מבחינת מצב העור תהיה עצומה".

 

תכשירים טבעיים בטוחים יותר? (צילום: Shutterstock)
    תכשירים טבעיים בטוחים יותר?(צילום: Shutterstock)

     

    3. המיתוס: תכשירים "טבעיים" בטוחים יותר לשימוש

    לא מדויק."לא ניתן להכליל ולומר באופן גורף שתכשירים טבעיים או אורגניים בריאים יותר או בטוחים יותר, ולעתים קורה ההפך – נשים שמשתמשות בתכשירים שמוגדרים ככאלה מפתחות אלרגיה וגירויים", סבורה בת אל גרוס זינגבוים, מנהלת חטיבת ההדרכה הבינלאומית ב"חוה זינגבוים". היא מזכירה שלצד חומרים טבעיים שמיטיבים עם העור, יש בקטגוריה גם כאלה שהם רעלנים ומנגד קיימים חומרים סינתטיים שיכולים לרפא דלקות.

     

    4. המיתוס: לא משנה מה אעשה, עור הפנים שלי ייראה בדיוק כמו של אמא שלי

    לא מדויק. את בהחלט לא חייבת להראות כמו אמא שלך במידה ותנקטי בפעולות גיבוי שונות. "אפשר לנצח את הגנטיקה", מציינת בנחרצות ליאה וייזר, יבואנית ומשווקת של השיטה ושל מוצרי הטיפוח "בית לידיה דיינוב ישראל". "כשהייתי ילדה וראיתי את אמא שלי עומדת מול המראה, מותחת עור פנים יבש עם נטייה לחריצים עמוקים ומדמיינת עור חלק, נשבעתי שאעשה את המקסימום כדי לנצח את הגנטיקה באמצעים לא פולשניים. גיליתי לא מעט מוצרי טיפוח, פילינגים וטיפולים שנותנים מענה לפיגמנטציה, למשל, ומקנים לעור מראה מוצק וזוהר לאורך זמן".

    ואם כל אלו לא מספיקים לך ואת עדיין מעוניינת לדהור לעבר עתיד אפידרמיס שונה, כדאי שתקבעי פגישה עם כירורג.ית פלסטיים או רופא.ת עור שיציעו לך על מתווה ראוי לעור הפנים שלך.

     

    5. המיתוס: בעלות עור שמנוני צריכות להשתמש בחומרים סופחי שומן לאיזון

    לא מדויק. למה? כי הם עלולים לייבש את העור ולאותת לו לייצר יותר שומן. הטיפול האופטימלי בעור שכזה יכלול ניקוי עדין (ללא אלכוהול) ותכשירי טיפוח לנטרול הברק השומני, לרוב כאלה שהם ללא שומן.

     

     

    תעזבי את הפנים במנוחה (צילום: Shutterstock)
      תעזבי את הפנים במנוחה(צילום: Shutterstock)

       

       

      6. המיתוס: מגע של אצבעות הידיים בפנים מגביר זיהומים ודלקות עור

      ברור שכן. חיידקים ושאר אלרגנים עוברים מקצות האצבעות והציפורניים אל העור ועלולים להחריף מצבים של אקנה, הרפס וכו'. מלבד אצבעות הידיים, גם הנייד נוגע בפנים והוא כשלעצמו מלא במזהמים, ולכן ממש חיוני להשתמש באוזניות בשעת שיחה.

       

      7. המיתוס: הסרום מגביר את חדירת המרכיבים הפעילים לעור

      לא מדויק. לפי קובי ברוך, מומחה בקוסמטיקה ומפתח קו התכשירים KB PURE, התשובה היא "לא". "הסרום הוא לא יותר מסוג של נשא של לחות וחומרים פעילים, אם הם קיימים בתכשיר, אבל הם יכולים לנוע לעור מכל נשא אחר בצורת קרם, תמיסה או מסכה, בהתאם למצב העור ולגודל המולקולה. סרום הוא בסופו של דבר תוסף לחות נפלא ותו לא".

       

      8. המיתוס: שתיית מים מעלה את רמת הלחות בעור הפנים

      לא מדויק. שתיית מים עושה יופי של דברים לגוף, היא הכרחית לזרימת דם תקינה ובטוח לא תזיק לעור הפנים, אבל המחקרים לא מוכיחים שיש קשר ישיר בין שתיית מים לעלייה מיידית ברמת הלחות בעור.

       

      חייבים לשתות אבל לא בשביל היופי (צילום: Shutterstock)
        חייבים לשתות אבל לא בשביל היופי(צילום: Shutterstock)

         

        9. המיתוס: פרבנים הם חומרים רעילים

        לא מדויק. "הפרבנים הם חומרים משמרים במוצרי קוסמטיקה, ובשנים האחרונות הם זכו למוניטין שלילי בהקשר של חומרים מסרטנים, גורמי פריחה ומחלות עור", מציינת רונית שגב ומבהירה שמדובר במשפחה של מרכיבים משמרים המאושרת על ידי רשויות הבריאות, ובהן משרד הבריאות הישראלי וה־FDA האמריקאי. לדבריה, לא הוכח במחקר מדעי שפרבנים מסרטנים או מחוללים מחלות.

         

        10. המיתוס: עור הפנים מתרגל לחומרים הקוסמטיים ולכן חשוב להחליף אותם מדי פעם

        לא מדויק. מתחשק לך לגוון ולנסות מוצר טיפוח חדש? בכיף, אבל זכרי תמיד – לטענה "העור שלי התרגל כבר למוצרים הישנים", אין ממש שחר. בדיוק כמו שישנם מזונות שטובים לגוף שלך וימשיכו להיות נהדרים עבורו גם אם תאכלי אותם מדי יום במשך שנים, כך ישנם מוצרים קוסמטיים שהעור מגיב אליהם נהדר – ולהפך. ברור שבשלבים הראשונים, אם המוצר אכן מתאים לך, השיפור שתראי הוא משמעותי, ולאחר זמן מה העור אמור להיראות טוב ולשמור על סטטוס קוו. אם המוצר לא מעניק לך את התחושה הזו – מהרי לחפש אלטרנטיבה.

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד