התבלין הכי טוב הוא הנוסטלגיה: צ'יפס חביתה בפיתה שרופה על הגז

ארוחת ערב משביעה וטעימה בלי שופוני ודאווינים - בדיוק כמו שהיו עושות האמהות של פעם שהצליחו להכין ארוחות בלתי נשכחות משאריות של אתמול ומרכיבים הכי פשוטים

אסתר דורון צרפתי

|

11.05.20 | 07:07

אסור לשרוף קרשים, אבל אף אחד לא אמר כלום על פיתות (צילום: אסתר דורון צרפתי)
אסור לשרוף קרשים, אבל אף אחד לא אמר כלום על פיתות (צילום: אסתר דורון צרפתי)

מרכיבים

 

לצ'יפס

  • 3-2 תפוחי אדמה אדומים, קלופים
  • 1 ליטר שמן קנולה, לטיגון עמוק

 

לחביתה

  • 3 ביצים גודל L
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 1 כפית שמן

 

לסלט

  • 1 עגבניה, קצוצה
  • 1 מלפפון, קצוץ
  • 1/4 בצל סגול, קצוץ
  • מעט כוסברה טרייה, קצוצה
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

 

להגשה

  • פיתות
  • מיונז מתובל בפלפל שחור או כל ממרח אחר שאוהבים (קטשופ, חרדל, סחוג, טחינה) 

 

אופן הכנה

  1. הצ'יפס: פורסים את תפוחי האדמה לאצבעות לא עבות מדי - צורת צ'יפס.
  2. מחממים את השמן בסיר עמוק או במחבת גדולה. כשהשמן חם (אפשר לדעת שהשמן חם דיו אם מכניסים לתוכו כף עץ ורואים בועות עולות), מטגנים את הצ'יפס, עד להזהבה 10-5 דקות (תלוי בעובי הצ'יפס) או עד שמוכן. מוציאים לנייר סופג ושומרים בצד.
  3.  החביתה: טורפים בקערה את הביצים עם המלח והפלפל. מוסיפים את הצ'יפס ומערבבים.
  4. מחממים את השמן במחבת ומעבירים את התערובת. מטגנים כמה דקות עד שהתחתית מזהיבה, הופכים לצד שני ומטגנים עד להזהבה גם כן. אפשר לחלק את התערובת למנות ולטגן חביתות אישיות לכל אחד. 
  5. הסלט: קוצצים את כל המרכיבים, שמים בקערה ומערבבים יחד.
  6. ההגשה: שורפים את הפיתות על גז (שמים את הפיתה ישירות על הלהבה הכי גדולה בכיריים ושורפים למשך כמה שניות, הופכים, מחזיקים כמה שניות נוספות ומניחים על השיש), מורחים בממרח מועדף, מכניסים את החביתה עם הצ'יפס, מוסיפים מהסלט (ולא שוכחים את המיץ) ומגישים מיד.

 

 

עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

 

    עוד מתכון שהילדים יעופו עליו: פתיתים עם בשר טחון

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (5 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג