בלי להפעיל תנור: 5 עוגות וקינוחי גבינה מנצחים ברבע שעה עבודה

מקסטת ריקוטה ושוקולד לבן, לטארט גבינה ושסק ועד לחטיפי גבינה קפואים ומרעננים - קבלו מבחר מתכונים מעלפים לחג השבועות מבלי להתעלף במטבח

מקפא גבינה ברוטב תפוזים ללא גלוטן (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מקפא גבינה ברוטב תפוזים ללא גלוטן (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

איך נשמע לכם קסטת ריקוטה ושוקולד לבן, עוגת גבינה חמה ונימוחה שאוכלים ישר מהמחבת, או טארט גבינה עם יוגורט ושסק? בחג השבועות הקרוב תוכלו להכין את כל הקינוחים האלו במהירות בלי להפעיל את התנור.

 

טיפ לפני שמתחילים: רבע שעה עבודה, כן, אבל בדרך כלל נחוץ זמן צינון במקרר או במקפיא (או זמן בישול, במקרה אחד). קחו בחשבון! 

 

עוגת גבינה חמה במחבת - ללא גלוטן

העוגה הכי נימוחה שטעמתם, דלת שומן ובאמת קצת אחרת. לא פורסים אותה לפרוסות, פשוט מגישים אותה עם כמה כפות ואוכלים כולם יחד מהמחבת, בעודה חמה. חשוב מאוד להשתמש במחבת עם ציפוי נגד הידבקות וחשוב לכסות אותה במכסה גבוה – שיבטיח שהעוגה לא תידבק אליו ושבחלל הסגור ייווצרו אדים שלמעשה יאפו את העוגה. אפשר, למשל, להפוך סיר בקוטר מתאים ולהשתמש בו כמכסה.

 

עוגת גבינה חמה במחבת  (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
    עוגת גבינה חמה במחבת (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
     

     

    המרכיבים (מחבת בקוטר 22 ס"מ)

    • 4 ביצים, מופרדות
    • קורט מלח
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
    • 2 קופסאות (500 גרם) גבינת שמנת 5% שומן
    • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה, 9% שומן
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 4 כפות קורנפלור
    • חמאה לשימון המחבת
    • להגשה: פירות פרוסים, אבקת סוכר

     

    ההכנה

    1. שמים את החלבונים בקערת המערבל הנקייה. מוסיפים את המלח ומקציפים במהירות גבוהה. כשנוצר קצף עדין, מוסיפים באטיות ובהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף גבוה ויציב.

    2. שמים את החלמונים בקערה. מוסיפים את הגבינה, השמנת והווניל וטורפים היטב למרקם אחיד. מנפים פנימה את הקורנפלור וטורפים שוב.

    3. מעבירים 3 כפות של קצף חלבונים לקערת החלמונים־שמנת ומערבבים. מעבירים את תכולת הקערה לקצף החלבונים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למרקם אחיד וחלק.

    4. משמנים את המחבת בחמאה ומחממים על להבה קטנה. יוצקים את הבלילה ומיישרים. מכסים במכסה גבוה ומבשלים כ־30 דקות על להבה קטנה, בסבלנות, עד שהעוגה יציבה בחלקה העליון אך נותרת לבנה ורוטטת.

    5. מסירים מהכיריים ומצננים קלות, ללא כיסוי. העוגה צונחת וזה בסדר. אם רוצים, מעטרים בפירות ובאבקות סוכר ומגישים חמים, לאכילה משותפת היישר מהמחבת.

    • איך שומרים? עד יום, במקרר. מחממים במיקרוגל. 

     

    מקפא גבינה ברוטב תפוזים - ללא גלוטן

    הקינוח הרענן האולטימטיבי שלי, צונן, חמצמץ וממריץ. ניתן להכין בתבניות אישיות מסיליקון, פלסטיק או אלומיניום (גודל לדוגמה: קוטר 3 ס"מ ועומק 5-4 ס"מ) ואפשר גם בתבנית אינגליש קייק אחת ארוכה.

     

    מקפא גבינה ברוטב תפוזים  (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
      מקפא גבינה ברוטב תפוזים (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

       

      המרכיבים

       (8 מנות)

       

      • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה
      • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
      • 400 גרם גבינת שמנת 5% שומן
      • 1 קופסה (400 גרם) חלב מרוכז ממותק
      • 1 כף קליפת תפוז מגוררת

       

      לרוטב התפוזים

      • 3/4 כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
      • מיץ מ־1/2 לימון
      • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
      • 1 כף קורנפלור + 2 כפות מים

       

      ההכנה

      1. שמים בקערת המערבל את השמנת ואבקת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה.

      2. שמים בקערה נפרדת את הגבינה, החלב המרוכז וקליפת התפוז ומקציפים לקרם אחיד (אם משתמשים במערבל עומד, מעבירים את הקצפת לקערה אחרת ומקציפים את הגבינה בקערת המערבל. אין צורך לנקות אותה בין השימושים).

      3. מעבירים 2 כפות מקרם הגבינה לקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את יתרת הקרם ומערבבים בתנועות קיפול, עד לאיחוד.

      4. יוצקים את הקרם לתבניות או לתבנית ומאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות.

      5. הרוטב: יוצקים לסיר קטן את מיץ התפוזים ומיץ הלימון, מוסיפים את הסוכר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות. במקביל, מערבבים בקערית נפרדת את הקורנפלור עם המים לתמיסה אחידה. מוסיפים את התמיסה למיץ הרותח ומערבבים היטב. מבשלים עוד כדקה, תוך כדי ערבוב, עד שהנוזל מסמיך. מסירים מהלהבה ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.

      6. ההגשה: כ־5 דקות לפני ההגשה, מוציאים את המקפא. חותכים למנות ומעבירים לצלחות. יוצקים מהרוטב ומגישים.

      • איך שומרים? את המקפא – עד שבועיים, במקפיא. את הרוטב – רק עד 12 שעות, בטמפרטורת החדר.

       

      עוגת קרפים עם קרם מסקרפונה

      מהממת ונהדרת: עוגת שכבות של קרפים שביניהם קרם גבינה עשיר. אני ממליצה להרכיב אותה מ־10-8 קרפים (מהכמויות שלפניכם אמורים להתקבל כ־14 קרפים, כך שהבאנו בחשבון שחלק אולי ייצאו פחות טוב וחלק תנשנשו תוך כדי הכנה).

       

      עוגת קרפים עם קרם מסקרפונה  (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
        עוגת קרפים עם קרם מסקרפונה (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

         

        המרכיבים

        (כ־14 יחידות במחבת בקוטר 22-20 ס"מ)

         

        לקרפים:

        • 3 ביצים
        • 1 כוס (240 מ"ל) חלב, אחוזי שומן לפי הטעם
        • 1/2 כוס מים
        • 3 כפות שמן
        • 1/2 כפית סוכר
        • 1/2 כפית מלח
        • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
        • לטיגון: 4 כפות שמן

         

        לקרם

        • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה
        • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
        • 2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
        • 1/2 כפית תמצית וניל
        • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

         

        ההכנה

        1. הקרם: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הגבינה, הווניל וקליפת הלימון ומקציפים לקרם יציב. אם רוצים, מעבירים לשק זילוף. מאחסנים במקרר שעה לפחות (עד לילה).

        2. הקרפים: שמים בקערה את הביצים וטורפים אותן. מוסיפים את החלב, המים, השמן, הסוכר והמלח וטורפים היטב לבלילה אחידה.

        מנפים פנימה את הקמח (דרך נפה או מסננת) ומערבבים היטב. מאחסנים במקרר כחצי שעה, להתייצבות.

        3. מחממים מחבת בקוטר 22-20 ס"מ עם ציפוי נגד הידבקות ומברישים אותה במעט שמן. יוצקים מצקת מהבלילה למחבת ומטלטלים את המחבת כך שהבלילה תתפזר באופן אחיד. מטגנים כחצי דקה, עד הזהבה, והופכים בזהירות על צלחת. מטגנים כך את כל הכמות ומניחים את הקרפים לצינון זה על זה.

        4. הרכבת העוגה: מניחים קרפ על צלחת הגשה ומזלפים או מניחים עליו שכבת קרם אחידה בגובה כ־1/2 ס"מ. מניחים עליה קרפ נוסף וממשיכים ליצור כך שכבות נוספות. מסיימים בקרפ. מאחסנים במקרר 5 שעות לפחות, לייצוב.

        5. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

        • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

         

        טארט גבינה, יוגורט ושסק

        כשאומרים גם יפה וגם טעים מתכוונים בדיוק לקינוח הזה. פרי טרי ועונתי עם גבינה – שלמות!

         

        טארט גבינה, יוגורט ושסק  (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
          טארט גבינה, יוגורט ושסק (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

           

          המרכיבים

           (4 טארטים אישיים בקוטר 12-10 ס"מ או תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ)

           

          לבסיס

          • 300 גרם ביסקוויטים, טחונים לפירורים דקים
          • 150 גרם חמאה, מומסת
          • 1 כף ריבת משמש

           

          למלית

          • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
          • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
          • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט, 1.7% שומן ומעלה
          • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה, 9% שומן
          • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
          • 1 כפית תמצית וניל
          • 4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

           

          להרכבת העוגה

          • 4 כפות ריבת משמש
          • 10 יחידות שסק, מקולף וחתוך לקוביות
          • אפשרות לעיטור: שסק מקולף, נענע, פרחים אכילים

           

          ההכנה

          1. הבסיס: שמים בקערה את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב. מעבירים לתבניות או לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מאחסנים במקפיא כחצי שעה, להתייצבות.

          2. המלית: שמים בקערת המערבל את השמנת ואבקת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית וממשיכים להקציף במהירות גבוהה, עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.

          3. הרכבת העוגה: מוציאים את התבניות מהמקפיא. מורחים את הריבה על הבסיס (כף בכל תבנית, אם משתמשים בתבניות אישיות) ומפזרים עליה את קוביות השסק. יוצקים עליהן את הקרם בשכבה אחידה. מכסים ומאחסנים במקרר 5 שעות לפחות.

          4. אם רוצים, מעטרים בשסק, עלי נענע ופרחים אכילים ומגישים.

          • איך שומרים? עד יומיים במקרר או עד שבועיים במקפיא.

           

          קסטת ריקוטה ושוקולד לבן

          אחרי שתכינו את הקסטה הזו כבר לא תחזרו לקסטות המוכנות.

           

          קסטת ריקוטה ושוקולד לבן  (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
            קסטת ריקוטה ושוקולד לבן (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

             

            המרכיבים

            (כ־8 מנות)

            כ־16 עוגיות (או בהתאם לגודל) דקות, לפי הטעם


            למלית:

            • 100 גרם שוקולד לבן
            • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה
            • 7 כפות (50 גרם) אבקת סוכר
            • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
            • 1 מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה

             

            ההכנה

            1. המלית: שמים את השוקולד הלבן בכלי מתאים וממסים בהדרגה במיקרוגל – 20 שניות בכל פעם – עד שאפשר לערבב אותו לקרם חלק. מצננים כ־5 דקות.

            2. שמים בקערת המערבל את השמנת ואבקת הסוכר ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את אבקת הפודינג והגבינה וממשיכים להקציף רק עד שמתקבלת קצפת יציבה. עוצרים, מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מעבירים את הקרם לשק זילוף.

            3. הרכבת המנה: מניחים מחצית מהעוגיות על מגש ומזלפים עליהן שכבה אחידה של קרם בעובי כ־2 ס"מ. סוגרים בעדינות עם יתרת העוגיות. מאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות.

            4. מגישים היישר מהמקפיא.

            • איך שומרים? עד שבועיים, במקפיא.

             

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד