תפוח אדמה לוהט: חמישה מתכונים פריכים במיוחד, בלי להדליק מדורה

תשעה מתוך עשרה אנשים אוהבים את התוספת שלהם רכה וקרמית בתוך מעטפת קראנצ'ית, מתובלת היטב. והעשירי? הוא בטח מעדיף פירה

Xnet אוכל

|

10.05.20 | 08:32

תפוחי אדמה צלויים ומתובלים - מי יכול להתנגד להם? (צילום: אפיק גבאי)
תפוחי אדמה צלויים ומתובלים - מי יכול להתנגד להם? (צילום: אפיק גבאי)

מניפות תפוחי אדמה עם מיונז

 

* המתכון באדיבות המותג מאסטר שף

 

מרכיבים

6 יחידות

 

לרוטב

  • 1/2 כוס מיונז
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/4  כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום
  • 10 עלי נענע

 

לתפוחי האדמה

  • 6 תפוחי אדמה, עדיף בהירים ומאורכים
  • תרסיס שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שום גבישי או אבקת שום

 

אופן הכנה

  1. הרוטב: טוחנים את מרכיביו במעבד מזון ושומרים בקירור עד להגשה.
  2. תפוחי האדמה: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מניחים תפוח אדמה בין שני מקלות אכילה או שיפודים עבים ופורסים לפרוסות דקות. המקלות מונעים מהסכין לפרוס עד הסוף וכך נוצרת המניפה. חוזרים על התהליך עם יתר תפוחי האדמה.
  4. מפריסים בזהירות בין הפרוסות ומרססים היטב בשמן זית.
  5. מפזרים את התבלינים ואופים כשעה או עד שתפוחי האדמה מוכנים. מוסיפים את הרוטב על תפוחי האדמה החמים, רגע לפני ההגשה.

 

 

תפוחי אדמה קטנים בציפוי פירורי לחם / אפרת סיאצ'י

 

 

תפוחי אדמה קטנים בציפוי פירורי לחם (צילום: אפרת סיאצ'י)
    תפוחי אדמה קטנים בציפוי פירורי לחם(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 1 שקית (כ-750) תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה (בדרך כלל כתוב על השקית "תפוחי אדמה למיקרוגל")
    • 3 כפות שמן זית
    • 3 שיני שום כתושות
    • 2 כפות עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים (מומלץ לשלב ביניהם)
    • 1/3 כפית מלח
    • קמצוץ פלפל שחור גרוס
    • 1/3 כוס פירורי לחם

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
    2. חוצים את תפוחי האדמה הקטנים ושמים בסיר. מוסיפים מים עד לכיסוי תפוחי האדמה, מביאים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה 20-15 דקות, עד לריכוך חלקי. מסננים ושוטפים במי ברז.
    3. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים בה את תפוחי האדמה.
    4. מערבבים בקערית את שמן הזית, השום, הפטרוזיליה ו/או הכוסברה, המלח והפלפל. יוצקים על תפוחי האדמה ומערבבים היטב. מפזרים מעל פירורי הלחם ומערבבים.
    5. אופים כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.

     

    עוד מתכונים קלים של אפרת סיאצ'י - באתר שלה, מתכונים ב-10 דקות

     

     

    תפוחי אדמה פריכים בתיבול שום-שמיר / ילנה ויינברג

     

    תפוחי אדמה פריכים עם שום ושמיר (צילום: ילנה ויינברג)
      תפוחי אדמה פריכים עם שום ושמיר(צילום: ילנה ויינברג)

       

      מרכיבים 

      4 מנות

       

      • 800 גרם תפוחי אדמה קטנים, שטופים היטב
      • 50 גרם חמאה או 3 כפות שמן זית
      • 3 שיני שום, קצוצות דק
      • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
      • 1/2 חבילת שמיר טרי, קצוצה דק

       

      אופן הכנה

      1. פורסים את תפוחי האדמה עם הקליפה כך שהעובי שלהם אינו עולה על אצבע (חוצים או פורסים לרבעים), מניחים בסיר, מוזגים מים קרים ומוסיפים מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים כעשר דקות או עד שהם כמעט מוכנים. מכבים את האש ומסננים היטב.
      2. מחממים את החמאה במחבת גדולה עד תחתית עבה ומוסיפים את תפוחי האדמה. מוסיפים את השום, המלח והפלפל ומערבבים. מטגנים עד אש בינונית, כרבע שעה או עד שיש קרום פריך ושחום מכל הצדדים.
      3. כדקה לפני שמכבים את האש, מוסיפים את השמיר ומערבבים עד לפיזור. מכבים את האש ומגישים.

       

      עוד מתכונים של ילנה ויינברג תוכלו למצוא בבלוג שלה

       

       

      תפוחי אדמה קריספיים בתנור עם זעתר וסומק / מתכון של ציפי בר ששת מצפת לתוכנית של אסנת לסטר "סיר לשבת"

       

      תפוחי אדמה קריספיים בתנור עם זעתר וסומק (צילום: אסנת לסטר)
        תפוחי אדמה קריספיים בתנור עם זעתר וסומק(צילום: אסנת לסטר)
         

         

        מרכיבים

         

        • 5-4 תפוחי אדמה (כ-1 ק"ג), שטופים
        • כ-1/2 כוס שמן זית
        • 1 כף מלח
        • 2 כפות זעתר
        • 2 כפות סומק

         

        אופן ההכנה

        1. דוקרים את תפוחי האדמה במזלג בכמה מקומות. מניחים בקערה ומחממים כ-10 דקות במיקרוגל שמכוון לעוצמה גבוהה, עד שאפשר לנעוץ בתפוחי האדמה מזלג בקלות (כדאי להפוך את תפוחי האדמה פעמיים-שלוש בזמן החימום).
        2. מקררים את תפוחי האדמה לטמפרטורת החדר. קולפים אותם וחותכים אותם לאורכם לרבעים או שמיניות.
        3. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים היטב בשמן זית.
        4. משמנים את תפוחי האדמה בשמן זית ומניחים אותם בתבנית. מערבבים את המלח, הזעתר והסומק, וזורים על תפוחי האדמה.
        5. אופים 30-20 דקות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים.

         

         אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

         

         

        תפוחי אדמה קטנים בפפריקה / טליה הדר

         

        תפוחי אדמה בתנור עם פפריקה (צילום: טליה הדר)
          תפוחי אדמה בתנור עם פפריקה(צילום: טליה הדר)

           

          מרכיבים

          8 מנות

           

          • 2 שקיות (כ-1.5 ק"ג) תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה (בדרך כלל כתוב על השקית "תפוחי אדמה למיקרוגל")
          • שמן זית
          • פפריקה מתוקה בשמן
          • פלפל שחור גרוס
          • מלח

           

          אופן הכנה

          1. מחממים את התנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
          2. חוצים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית בשכבה אחידה. מתבלים בנדיבות בשמן זית ובפפריקה, ומוסיפים מלח ופלפל.
          3. אופים 40-30 דקות, עד שתפוחי האדמה משחימים.

           

          עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר – בבלוג Eshet Style

           

           

            לא שבעתם? יש עוד המון מתכונים נפלאים עם תפוחי אדמה

             

            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            כשר פרווה
            ללא גלוטן
            דרגת קושי קלה
            דירוג הגולשים (1 מדרגים)
            לחצו על הלבבות כדי לדרג