חוות החופש - כדאי להכיר: המקום שמחבר בין חיות ובני אדם

זה שלוש שנים שהצוות המסור של חוות החופש במושב עולש מציל בעלי חיים מתעשיית המזון ומחבר בינם ובין בני אדם במטרה להגביר את החמלה של כולנו

מפגש מרגש בין בני אדם לחיות משק שהוצלו ושוקמו. חוות החופש בעולש  (צילום: רתם בירן)
מפגש מרגש בין בני אדם לחיות משק שהוצלו ושוקמו. חוות החופש בעולש (צילום: רתם בירן)
מתי לאחרונה ראיתם עגל משחק עם כלבה? חתולה שמתכרבלת עם תרנגולת? גדי עם כיסא גלגלים? חזיר שמפזר נשיקות? כך נראים חיי היומיום בחוות החופש הממוקמת במושב עולש.

 

חוות החופש, שלאחרונה חגגה שלוש שנים להיווסדה, הוקמה במטרה לשמש כמרכז חווייתי-לימודי לקירוב לבבות בין בני האדם לבעלי חיים שניצלו מתעשיית המזון. לצד היותה מקלט הצלה ושיקום, חוות החופש מהווה מרכז חינוכי ראשון מסוגו המאפשר חיבור בין בני האדם לבעלי החיים דרך היכרות מעמיקה של בעלי החיים שמרבית האנשים פוגשים מרחוק ובתנאי גידול שאינם מתאימים להם.

 

בחוות החופש נוצר מפגש מרגש בין בני אדם לחיות משק שהוצלו ושוקמו וכעת חיות בסביבה מיטיבה שמספקת להן את כל צורכיהן הפיזיים והנפשיים. כל בעל חיים בחווה מהווה עולם ומלואו, ולו אישיות, רגשות, תחביבים וסיפור חיים. כאשר פוגשים זאת, אפשר לראות את הדמיון הרב בין כבשים, עזים, כלבים וחתולים. כל אדם יכול להיזכר בבעל חיים אהוב מעברו, בקשר שהיה עמו וברגשות שהרגיש ולזהות מאפיינים דומים גם עם בעלי החיים בחווה. כך, נוצרת התבוננות על בעלי החיים באשר הם ומתאפשרת בחינה מחדש של הרגלי חיים שמהווים נורמה. חוות החופש מאפשרת חשיבה מחודשת על ענייני יומיום שהם כביכול מובנים מאליהם, אך ברגע שמתרחשת התבוננות מפוכחת ואקטיבית, מתרחש תהליך של הטלת ספק במוסכמות החברתיות, ושיח מוסרי נכנס לתמונה.

 

 (צילום: דניאל מאירי)
    (צילום: דניאל מאירי)

     

    חוות החופש מציעה מגוון של סיורים המספקים מפגש עם בעלי החיים הניצולים. קיימים כמה סיורים שבועיים למבוגרים (החל מגיל 10), סיורים לגיל הרך ולמשפחות (גילאי 6-4) וסיורים לילדים (גילאי 10-7). בנוסף מתקיימים סיורים פרטיים וסיורים לאוכלוסיות מיוחדות. במהלך הסיור שומעים את סיפורי החיים וההצלה של דיירי החווה, זאת תוך מתן מידע על תעשיות המזון מהחי שמהן הגיעו רוב דיירי החווה. הסיור פונה לכל מי שמעוניין להפעיל את שרירי החמלה והאמפתיה ולפגוש בעלי חיים שחיים בחופש ובשמחה, ללא ניצול ושימוש בהם.

     

     (צילום: דניאל מאירי)
      (צילום: דניאל מאירי)

       

      חוות החופש הוקמה בראש ובראשונה כדי לסייע לאנשים ולנסות להפיץ טוב בעולם. לצד הצלת בעלי חיים וטיפול בהם, בחוות החופש מאמינים כי יצירה של עולם טוב יותר כוללת גם סיוע ישיר לאנשים. לכן מתקיימות כמה פעילויות שהן ללא כל רווח ומטרתן תרומה לקהילה. אוכלוסיות מיוחדות עם מגוון קשיים ואתגרים מגיעות לחווה שמהווה מרחב תרפויטי ומסייעת להן לצד סיוע לדיירי החווה. כך, לדוגמה, זו השנה השנייה שמתקיימת תוכנית התנדבותית אחת לשבועיים של קבוצה הכוללת שמונה צעירים שאובחנו על הספקטרום האוטיסטי. הצעירים מגיעים לחווה כדי לטפל בבעלי החיים, לנקות את המרחב שבו הם חיים, לסדר להם את החדרים וגם לשהות בסביבתם. סביבת החווה מצליחה להוציא מהם יכולות תפקודיות שלא נצפות באף סביבה אחרת. הקרבה לבעלי חיים שטוב להם מאפשרת הירגעות והתגייסות שבתורן מאפשרות תפקוד עצמאי ומיטבי.

       

      חוות החופש מתקיימת מתרומות וממתנדבים. יש יותר מ-3,000 מתנדבים בחווה שהם המתפעלים העיקריים שלה. חוות החופש מזמינה אתכם להצטרף למשפחה ולהגיע לסיור או להתנדבות בחווה (בתיאום מראש).

       

      תרומות ופרטים נוספים באתר: farm.org.il-freedom

       

       

      הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
      הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד