אין מקפיא בלי: חמישה שדרוגים מעולים למלאווח במינימום עבודה

עוד מעט יגיעו האורחים ותצטרכו לשבור את הראש בעניין הכיבוד (כי לאף אחד אין באמת כוח לבשל עכשיו). קבלו מאפים מלוחים שכיף להגיש לאורחים וגם לעצמכם

ילנה ויינברג

|

07.05.20 | 06:42

מקלות שום ופרמזן ממלאווח (צילום: ילנה ויינברג)
מקלות שום ופרמזן ממלאווח (צילום: ילנה ויינברג)
 

 מקלות שום ופרמזן

 

מרכיבים

(כ-20 יחידות)

 

  • 1 ביצה
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס פרמזן מגורד או גבינה אחרת שאוהבים
  • 2 דפי מלאווח, מופשרים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את הביצה עם השום, הפלפל, המלח והפרמזן.
  3. מוציאים את המלאווח מהאריזה ופורסים אותו לרצועות בעובי של כ-2 ס"מ. טובלים את הרצועות בתערובת הביצה ומסובבים סביב עצמן, ליצירת בורג. מניחים את הרצועות בתבנית וחוזרים על התהליך עם המלאווח השני.
  4. אופים 12-10 דקות, עד להזהבה יפה. מגישים מיד.

 

בורקסים עם עגבניות ומוצרלה

 

בורקסים עם ממרח עגבניות מיובשות וכדורי מוצרלה (צילום: ילנה ויינברג)
    בורקסים עם ממרח עגבניות מיובשות וכדורי מוצרלה(צילום: ילנה ויינברג)

     

    מרכיבים

    8 יחידות

     

    • 2 דפי מלאווח, מופשרים
    • ממרח עגבניות מיובשות (אפשר גם פסטו או טפנד)
    • 24 פניני מוצרלה (בייבי מוצרלה)  או גבינה מועדפת, מגורדת
    • 1 כף שמן זית
    • מלח גס/שומשום/קצח, לקישוט (לא חייבים)

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. מוציאים את המלאווחים מאריזתם. חוצים כל עיגול לשני חלקים שווים וחוצים אותם פעם נוספת עד שמתקבלים 4 רבעים מכל עיגול.
    3. שמים במרכזו של רבע אחד כחצי כפית ממרח, מוסיפים 3 פניני מוצרלה וסוגרים למשולש, מהדקים את הקצוות עם הידיים ואז מהדקים פעם נוספת עם מזלג. מניחים בתבנית וחוזרים על התהליך עם יתר הרבעים.
    4. מערבבים את שמן הזית עם כפית מהממרח ומורחים את המשולשים בתערובת. זורים מעט מלח גס ואופים בתנור כ-12 דקות, עד שהמאפים שחומים גם בתחתיתם. מגישים מיד.

     

    מגולגלות עם זעתר

     

    מגולגלות עם זעתר - חטיף בשלושה מרכיבים (צילום: ילנה ויינברג)
      מגולגלות עם זעתר - חטיף בשלושה מרכיבים(צילום: ילנה ויינברג)

       

      מרכיבים

      12 יחידות

       

      • 2 דפי מלאווח, מופשרים
      • שמן זית
      • מלח
      • תבלין זעתר

       

      אופן הכנה

      1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
      2. מוציאים את המלאווח מהאריזה ופורסים אותו לשישה משולשים (בדומה לפיצה).
      3. מורחים שכבה דקה של שמן זית על המלאווח ובוזקים מעט מלח. מפזרים שכבה נדיבה של זעתר ומגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לכיוון החלק הצד - כמו רוגלך. מניחים בתבנית וחוזרים על התהליך עם המלאווח השני.
      4. אופים כ-12 דקות, עד שהמאפים שחומים בתחתיתם. מגישים מיד.

       

       

      נקניקיות עטופות בבצק

       

      נקניקיות בבצק (צילום: ילנה ויינברג)
        נקניקיות בבצק(צילום: ילנה ויינברג)

         

        מרכיבים

        12 יחידות

         

        • 2 כפות מיונז
        • 1 כף רוטב סויה
        • 1 כפית חרדל
        • 3 דפי מלאווח, מופשרים
        • 12 נקניקיות, מבושלות ומצוננות

         

        אופן הכנה

        1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
        2. מערבבים יחד את המיונז, רוטב הסויה והחרדל.
        3. מוציאים את המלאווח מאריזתו ופורסים אותו לאורך ל-4 רצועות שוות בעוביין. מורחים מתערובת המיונז על המלאווח.
        4. לוקחים רצועה אחת וכורכים אותה מסביב לנקניקיה אחת. מניחים בתבנית. חוזרים על התהליך עם יתר הנקניקיות.
        5. מושחים את הבצק בתערובת המיונז ואופים כ-12 דקות, עד שהמאפים שחומים בתחתיתם. מגישים מיד.

         

         

        שיפודי מלאווח ונקניק

         

        שיפודי מלאווח ונקניק (צילום: ילנה ויינברג)
          שיפודי מלאווח ונקניק(צילום: ילנה ויינברג)

           

          מרכיבים

          6 יחידות

           

          • 6 שיפודים קצרים שהושרו במים
          • 1 מלאווח, מופשר
          • 1 כפית רוטב פסטו
          • 6 פרוסות נקניק קוניאק (או נקניק אחר שאוהבים)

           

          אופן הכנה

          1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
          2. מוציאים את המלאווח מאריזתו ופורסים אותו לשש רצועות שוות בעוביין.
          3. מורחים ממרח פסטו על המלאווח בשכבה אחידה.
          4. פורסים את הנקניק ל-4 רצועות. משפדים קצה אחד של הבצק. מגלגלים רצועת נקניק ומשפדים אחריו, מכסים בשכבה נוספת של מלאווח. משפדים ככה לסרוגין, עד שנגמרת הרצועה של המלאווח. מניחים בתבנית וחוזרים על התהליך עם יתר השיפודים.
          5. אופים 12 דקות, הופכים באמצע האפייה. מגישים מיד.

           

           

          מתכונים נוספים של ילנה ויינברג אפשר למצוא בבלוג שלה

           

            החלטתם דווקא לצאת החוצה? קבלו מתכוני קבב שווים

             

            לחצו על התמונה כדי להגיע מתכונים (צילום: Shutterstock)
            לחצו על התמונה כדי להגיע מתכונים (צילום: Shutterstock)

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד