זה לא מסובך: מפרום, תפוחי אדמה ממולאים בבשר ואפויים ברוטב בתנור

מדהים כמה מנות שונות אפשר ליצור משני המרכיבים השכיחים האלה, אבל לא כולן תהיינה טעימות כמו המעדן הזה. נכון, הוא דורש השקעה, אבל היא בהחלט משתלמת

דינה משה

|

07.05.20 | 14:57

  (צילום: דינה דיש)

מרכיבים

6-5 מנות

 

  • 4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים

 

למלית

  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 כוס עלי נענע או פטרוזיליה, קצוצה
  • 500 גרם בשר בקר, טחון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות תבלין בהרט לקובה
  • 1 כפית כורכום, טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס

 

לציפוי

  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 4-3 כפות קמח

 

לרוטב

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית תבלין בהרט לקובה
  • מים
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כפית כורכום, טחון
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח

 

אופן הכנה

  1. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות מאוד. פורסים את הפרוסות כמו לסנדוויץ', כך שעדיין צד אחד מחובר. ממליחים ומניחים לעמוד שעה.
  2. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  3. המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית. ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה בנדיבות ומהדקים היטב.
  4. הציפוי: טורפים יחד את הביצים, המים והרסק, עד לקבלת תערובת אחידה. שמים את הקמח בצלוחית נפרדת. טובלים את תפוח האדמה הממולא בקמח משני הצדדים, מנערים עודפים, טובלים אותו בתערובת הביצים ומניחים בתבנית. חוזרים על התהליך עם יתר פרוסות תפוחי האדמה. משמנים כל מפרום במעט ספריי שמן ואופים 60-45 דקות עד להזהבה.
  5. הרוטב: מחממים את השמן על להבה נמוכה בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הבצל, הצ'ילי, הפלפל והבהרט, מערבבים ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב בהיר.
  6. מוסיפים מים עד ל-3/4 מגובה הסיר, מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מסדרים את המפרום ואופים כ-15 דקות, עד שתפוחי האדמה מוכנים (אך לא רכים מדי).

 

עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - תמצאו בבלוג שלה "דינה דיש"

 

    רוצים להכניס עוד צבע למטבח? נסו מקלובה כרוב סגול של דינה

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג