הרוטב עובד מעולה גם עם חזה עוף - שווארמת הודו ברוטב חריימה (צילום: אורה קורן)
לקחתי את הרוטב הנהדר של חריימה תוניסאי ובמקום להכניס לתוכו פיסות דג, הכנסתי קוביות שווארמה הודו ולא האמנתי כמה שזה יצא טעים. לפני שתשאלו, המתכון עובד נהדר גם עם חזה עוף, אם כי אני מעדיפה את השווארמה כי יש לה טעם עמוק, מרקם עשיר וערכים תזונתיים טובים יותר.
מרכיבים
3 מנות
- 3 כפיות פפריקה חריפה
- 3 כפיות פפריקה מתוקה
- 3 כפיות קימל, טחון
- 1 כפית כורכום, טחון
- צ'ילי טרי, לפי הטעם (לא חייבים)
- 4 שיני שום, כתושות
- מלח, לפי הטעם
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כוסות מים (לא משתמשים בכל הכמות)
- 1/2 כוס מחית עגבניות מבקבוק או עגבניות מרוסקות
- 500 גרם שווארמה הודו, פרוסה לקוביות בגודל 3-2 ס"מ
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את שני סוגי הפפריקה, הקימל, הכורכום, הצ'ילי (אם משתמשים), השום, המלח ואת השמן.
- מעבירים את התערובת שנוצרה למחבת ומחממים על להבה בינונית-נמוכה, כחמש דקות או עד שריחם של התבלינים עולה. חשוב לשים לב ולא לשרוף את התבלינים.
- מוסיפים כוס מים אחת ואת מחית העגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השווארמה ומערבבים עד לציפוי אחיד. מבשלים כ-45 דקות. אם הרוטב מסמיך מדי, מוסיפים עוד מים.
אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט
אוהבים הפתעות? קבלו ארבעה מתכונים שיוציאו אתכם מהשגרה