חבל שאי אפשר ללקק את הצנצנת: שלושה קינוחי קרם קטנים ופשוטים

ההכנה תקח לכם כמה דקות, אך אם לא תזהרו, כך גם האכילה: קרם קוקוס עם סילאן וחלבה, קרם קשיו משני מרכיבים בלבד ומעדן שוקולד עם אגוזים

Xnet

|

05.05.20 | 09:04

הכי כיף לקבל קינוח אישי בצנצנת - קרם קוקוס עם תוספות (צילום: אפיק גבאי)
הכי כיף לקבל קינוח אישי בצנצנת - קרם קוקוס עם תוספות (צילום: אפיק גבאי)

קרם קוקוס עם סילאן וחלבה

 

* המתכון באדיבות המותג מאסטר שף

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

לקרם הקוקוס

  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
  • 2 חבילות (160 גרם) אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 35 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר

 

להגשה

  • סילאן או דבש
  • שערות חלבה
  • פיסטוקים גרוסים

 

אופן הכנה

  1. קרם הקוקוס: שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר ומקציפים עד שמתקבל קרם סמיך.
  2. ההגשה: שמים בתחתית כלי הגשה (צנצנות או כוסות) שתי כפות סילאן, יוצקים מעל את מהקרם, מפוררים מעל את שערות החלבה ומפזרים את הפיסטוקים ומגישים.

 

 

קרם קשיו / אפרת מוסקוביץ'

 

קרם קשיו מוגש עם פירות (צילום: אפרת מוסקוביץ)
    קרם קשיו מוגש עם פירות(צילום: אפרת מוסקוביץ)

     

    מרכיבים

    8 כוסיות קטנות

     

    • 2 כוסות (200 גרם) אגוזי קשיו טבעיים
    • 3 כפות מייפל טבעי
    • 1 כוס (240 מ"ל) מים

     

    להגשה (לא חובה)

    • חופן נדיב של קוביות פרי, למשל תפוז, תות, מנגו או פירות יער
    • קליפת תפוז מגוררת או אגוזים קצוצים

     

    אופן ההכנה

    1. שמים בבלנדר או במעבד מזון את אגוזי הקשיו, המייפל והמים, ומעבדים עד שמתקבל קרם אחיד וחלק. מעבירים את הקרם לשקית זילוף (הקרם יישמר יומיים במקרר או שבוע במקפיא).
    2. ההגשה: מזלפים את הקרם לתוך כוסיות ומגישים. אם רוצים להשקיע, שמים בתחתית כל כוסית קוביות פרי, מזלפים מעל קרם ומקשטים בקליפת תפוז מגוררת או באגוזים קצוצים.

     

    עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"

     

     

    מעדן שוקולד ואגוזים / אולגה טוכשר

     

    מעדן שוקולד עם אגוזים (צילום: אולגה טוכשר)
      מעדן שוקולד עם אגוזים(צילום: אולגה טוכשר)

       

      מרכיבים

      6 מנות

       

      • 2 קופסאות (800 מ"ל) חלב קוקוס
      • 1/2 כוס סירופ מייפל אמיתי
      • 1 כפית תמצית וניל
      • קורט מלח
      • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
      • 1 כוס אגוזים קצוצים

       

      אופן הכנה

      1. יוצקים את חלב הקוקוס לסיר, מביאים לרתיחה על אש בינונית ומבשלים 7-5 דקות.
      2. מוסיפים את המייפל, מערבבים ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה, עד שהתערובת מסמיכה. מדי פעם מערבבים.
      3. מוסיפים את הווניל וקורט מלח ומערבבים.
      4. מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
      5. מוסיפים גם את האגוזים הקצוצים ומערבבים.
      6. יוצקים את המעדן לכלי הגשה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות ועד 4 ימים.
      7. לפני ההגשה אפשר לקשט כל מנה בשבבי קוקוס או באגוזים קצוצים.

       

      עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי"

       

       

        עוד ממתק מעולה לסיים איתו ארוחה - ממרח חלבה

         

        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)

         

         

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר פרווה
        טבעוני
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (2 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג