מתקתקים עיקרית: עוף צלוי בתנור עם אננס, קוביות תפוחי אדמה וגמבה
אם בתוך מאגר השימורים שלכם יש פחית גדולה עם הפרי הצהוב, תדעו שהיום לא תצטרכו לאסוף את השאריות של ארוחת הצהריים למיכלי אחסון - היא תעלם כליל

הפתיעו את כל המשפחה עם מנה מקוריות וטעימה - עוף באננס (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 כף שמן זית
- 2 כפות גדושות סילאן
- 1 כף רוטב סויה
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 10 נתחי עוף שמעדיפים (שוקיים, ירכיים, כנפיים)
- 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות
- 1 גמבה אדומה, פרוסה גס
- 8 פרוסות (280 גרם) אננס משומר, מסוננות
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מערבבים יחד את שמן הזית, הסילאן, רוטב הסויה, השום, המלח והפלפל.
- שמים בתבנית את העוף, תפוחי האדמה, הגמבה והאננס, יוצקים עליהם את הרוטב ומערבבים עד לציפוי אחיד.
- אופים שעה וחצי-שעתיים, עד שהעוף משחים ותפוחי האדמה מוכנים.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"