
פסטה מוקפצת עם ברוקולי (צילום: מירי צדוק)
פוזילי מוקפץ עם ברוקולי / מירי צדוק
מרכיבים
- 1 חבילה (250 גרם) פסטה עדיף מסוג פוזילי אפונה ירוקה
- 400 גרם (1/2 חבילה) ברוקולי קפוא
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול, קלוף חצוי ופרוס דק
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- חופן שקדים פרוסים, קלויים
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן ומסננים.
- חולטים את הברוקולי במי מלח רותחים למספר דקות ומסננים. פורסים את הברוקולי - נפטרים מהגבעולים ומשאירים את התפרחות.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה. מערבבים ומוסיפים את השום ומטגנים חצי דקה.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת, מקפיצים עד לציפוי אחיד של הפסטה בשמן. מוסיפים את הברוקולי, המלח והפלפל ומקפיצים לפיזור אחיד.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים שקדים קלויים ומגישים.
לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לחשבון האינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"
פתיתים עם ברוקולי וגזר / אפרת סיאצ'י

פתיתים עם ברוקולי וגזר(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
(4 מנות)
- 2 כפות שמן
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 3 כוסות פרחי ברוקולי, קצוצים
- 2 גזרים בינוניים, פרוסים לקוביות קטנטנות
- 2 כוסות פתיתים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת מרק (לא חייבים)
- קורט פלפל שחור
- 1/2 2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הברוקולי ואת הגזר, ממליחים מעט, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הפתיתים, המלח, אבקת המרק והפלפל השחור ומערבבים. יוצקים לסיר מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 10 דקות. מכבים את האש ומניחים לסיר לעמוד מכוסה 5 דקות.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
אטריות אורז מוקפצות עם ברוקולי וסויה (פאד סי יו) / סוואלי אלדר

אטריות מוקפצות עם ברוקולי וסויה(צילום: שירן כרמל)
מרכיבים
(2 מנות)
- 300 גרם אטריות אורז רחבות (ברוחב 1 ס"מ)
- 5 כפות שמן (רצוי אורז, שטעמו ניטראלי)
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 ביצה
- 1/4 כוס מים או ציר (ירקות, עוף או בשר – אפשר גם מאבקה)
- 200 גרם ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים
- 100 גרם תרד
- 2 כפות רוטב סויה בהיר (הטעם שלו מעודן יותר מזה של הרגיל)
- 3 כפות רוטב הוי סטיר (רוטב פטריות אסייתי – להשיג ברוב רשתות השיווק)
- 1/2 כפית רוטב סויה
- 1/2 1 כפות סוכר
- 1 כפית חומץ (רצוי חומץ אורז)
אופן הכנה
- משרים את אטריות האורז במים מהברז במשך כ-4 שעות, עד שהן מתרככות (אל תתפתו לקצר תהליכים ולבשל אותן, כי אז הן ייצאו דביקות ועיסתיות). מסננים.
- מחממים את השמן בווק על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את הביצה ומטגנים תוך טריפה, עד שמתקבלת חביתה מקושקשת.
- מוסיפים את אטריות האורז המושרות ומבשלים כ-5 דקות, תוך ערבוב.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים 7-5 דקות, תוך ערבוב.
השפית סוואלי אלדר עומדת בראש חברת אוריינטל פוד , המייבאת מוצרי מזון מתאילנד

עוד שלושה מתכונים נפלאים עם ברוקולי