כמו בקונדיטוריה: מילפיי שוקולד שיגנוב את ההצגה (ובלי לעבוד קשה)

לא משנה איך תקראו לזה: מילפיי, נפוליאון או קרמנשיט - מדובר באותה עוגה קלסית, המורכבת משכבות של בצק עלים במילוי שוקולד מוקצף. והיא אפילו די פשוטה להכנה

מילפיי שוקולד (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מילפיי שוקולד (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

 

המרכיבים

(5 מנות)

 

  • 600 גרם בצק עלים, מומלץ על בסיס חמאה, מופשר
  • 4 כפות סוכר

 

למלית

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

 

לציפוי

  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף אבקת קקאו

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומכינים תבנית נוספת, שתשמש משקולת.

2. מקמחים מעט את משטח העבודה ופורשים עליו את בצק העלים (אין צורך לרדד). חוצים את הבצק לאורכו, לשני מלבנים ארוכים. מחלקים כל מלבן ל־8 מלבנים שווים.

3. מעבירים את מלבני הבצק לתבנית, בוזקים עליהם את הסוכר ודוקרים אותם בקיסם או מזלג. פורשים עליהם נייר אפייה, ומניחים עליהם את התבנית הנוספת.

4. אופים כ־25 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון.

5. בינתיים מכינים את המלית: שמים בקערה מתאימה את השוקולד ומכל אחד של שמנת מתוקה. ממסים במיקרוגל בהדרגה: עוצרים מדי 30 שניות ומערבבים, עד שאפשר לערבב לגנאש חלק ומבריק. מעבירים את הגנאש למקרר למשך 3 שעות לפחות.

6. מעבירים את הגנאש הקר לקערת המערבל, ומקציפים. מוסיפים בהדרגה כ־2/3 כוס (160 מ"ל) ממכל השמנת הנוסף, ומקציפים עד לקבלת קרם סמיך ויציב. את יתרת השמנת שומרים לציפוי. אם רוצים, מעבירים את קרם השוקולד לשקית זילוף עם צנתר משונן.

7. מניחים חמישה מלבני בצק על צלחת הגשה, ומזלפים על כל אחד מהם תלוליות של קרם שוקולד (או מניחים בעזרת כפית). מניחים מלבני בצק נוספים על שכבת הקרם ומזלפים קרם גם עליהם. מסיימים בשכבה אחרונה של מלבני בצק (במלבן הנותר אפשר להשתמש כגיבוי, אם אחד המלבנים נשבר, או לאכול אותו כפי שהוא).

8. הציפוי: מקציפים בקערת המערבל את יתרת השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מניחים בכף תלולית קטנה של קצפת על כל אחד מהמאפים, ובוזקים מעל מעט אבקת קקאו. מגישים.

 

  • משך ההכנה: 30 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד יומיים במקרר, עד שבוע במקפיא

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד