עם טוויסט: בראוניז שיש עם חמאת בוטנים שגם הילדים ישתגעו עליהם

עוגת שיש מכירים? ברור שכן, אז הנה גרסת הבראוניז: עוגה עשירה בשוקולד מעוטרת בקישוט טעים להפליא של חמאת בוטנים. וזה רק 15 דקות עבודה

  (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

 

המרכיבים

(תבנית בגודל 30X30 ס"מ)

  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 160 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 2 כפות גדושות (40 גרם) חמאת בוטנים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 3 ביצים

 

לשיוש

  • 5 כפות גדושות (100 גרם) חמאת בוטנים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים רותחים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־175 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה (השימון מדביק את הנייר לתבנית).

2. שמים בסיר בינוני את השוקולד, החמאה וחמאת הבוטנים ומבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבל קרם אחיד. מסירים מהאש.

3. מוסיפים לסיר את הסוכר, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את הביצים וטורפים במטרפה, עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומיישרים.

4. השיוש: שמים בקערה קטנה את חמאת הבוטנים והמים ומערבבים עד שנוצרת עיסה אחידה ומעט נוזלית. יוצקים "שלוליות" ממנה על העיסה שבתבנית ומערבבים במזלג בתנועות סיבוביות, ליצירת דוגמת שיש.

5. אופים כ־28 דקות, עד שפני העוגה מתייצבים ומתקשים. מוציאים ומפרידים בזהירות, בעזרת סכין, את השוליים מדופנות התבנית (כשהעוגה עדיין חמה). מצננים כ־30 דקות בטמפרטורת החדר, מעבירים למקפיא וממתינים שעתיים לפחות.

6. לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא וחותכים לריבועים. מגישים קר.

 

  • זמן הכנה: כרבע שעה, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד חמישה ימים במקרר, עד חודש במקפיא

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו, סגנון: נופר נוריאל)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו, סגנון: נופר נוריאל)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד