
כן, יש קצת התעסקות אבל בתמורה תזכו לסיר קציצות ענק ברוטב שווב (צילום: מיכל שמיר)
מרכיבים
7-6 מנות
לתערובת קציצות
- 1 קישוא או זוקיני
- 1 כף שמן זית
- 1/3 צרור פטרוזיליה או כוסברה
- 1/4 בצל
- 1/2 ק״ג בשר בקר או תערובת של בקר ועוף
- 6-5 כפות פירורי לחם
- 1 ביצה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית סירופ מייפל או דבש
- 1 כפית רוטב סויה
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב
- 1 כוס מרק צח או מים
- 1 כפית רוטב סויה
- 1 כפית סירופ מייפל או דבש
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- מיץ מחצי לימון
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כפית שמן זית
- 3/4 בצל, קצוץ לקוביות
- 1 זוקיני/קישוא פרוס לחצאי עיגולים
- 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות בגודל של 3 ס״מ
- 2 חופנים נדיבים של עלי תרד טריים
להגשה
מיץ מחצי לימון

הקציצות אחרי שבילו מספיק זמן בתנור(צילום: מיכל שמיר)
אופן הכנה
- תערובת הקציצות: מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חוצים את הקישוא לאורכו. פורסים לרוחב כל חצי, כך שמתקבלים 6 חלקים. משמנים במעט שמן זית ומניחים בתבנית עם הקליפה כלפי מעלה. צולים 25-20 דקות, עד שהקישוא צלוי היטב. מוציאים ומצננים. לא מכבים את התנור.
- טוחנים במעבד מזון את הקישוא הצלוי, הפטרוזיליה והבצל, עד לקבלת תערובת אחידה. אפשר להשתמש בבלנדר מוט או לקצוץ דק מאוד את המרכיבים בעזרת סכין. מעבירים את התערובת לקערה.
- מוסיפים את יתר מרכיבי הקציצות לקערה ולשים עד לקבלת עיסה רכה מאוד ואחידה. אם התערובת רכה מדי, אפשר להוסיף עוד פירורי לחם.
- יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים אותם בתבנית. אופים 15 דקות ב-200 מעלות, עד שהקציצות משחימות מעט בבסיסן.
- הרוטב: מערבבים בקערה את המרק, רוטב הסויה, המייפל, המלח, הפלפל ואת מיץ הלימון.
- מחממים את שמן הקנולה והזית בסיר רחב שמתאים לתנור. מוסיפים את הבצל ומאדים במשך 5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהוא הופך לשקוף.
- מוסיפים את הקישוא, כך שהפרוסות נוגעות בשטחן הרחב בסיר. מטגנים 4-3 דקות, עד שהקישוא משחים מצדו התחתון.
- יוצקים את תערובת המרק לתוך הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מוסיפים את תפוח האדמה ומערבבים.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב, כך שאינן מבצבצות מתוכו. מוסיפים מעט מים עד לגובה הקציצות ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים להבה למינימום ומבשלים 30 דקות. לקראת הסוף, מוסיפים את התרד, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית כעשר דקות, עד שעלי התרד מתכווצים.
- פותחים את המכסה ומכניסים את הסיר לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך כ-8 דקות. מגישים עם אורז או פירה.
למיכל שמיר בלוג מתכונים שווה וגם עמוד אינסטגרם שכדאי לעקוב אחריו
מעדיפים קציצות עוף? נסו את קציצות העוף והתירס של מיכל