אהבה בסיר אחד: קציצות מבושלות ברוטב חמצמץ עם קישואים ותרד

יש הרבה דרכים להראות שאכפת לכם: חיבוק חם, מכתב מושקע, וידוי פנים מול פנים וגם סיר ענק עם קציצות רכות כמו עננים שמשתכשכות להן ברוטב בין ירקות טעימים

מיכל שמיר

|

30.04.20 | 08:47

כן, יש קצת התעסקות אבל בתמורה תזכו לסיר קציצות ענק ברוטב שווב (צילום: מיכל שמיר)
כן, יש קצת התעסקות אבל בתמורה תזכו לסיר קציצות ענק ברוטב שווב (צילום: מיכל שמיר)

מרכיבים

7-6 מנות

 

לתערובת קציצות

  • 1 קישוא או זוקיני
  • 1 כף שמן זית
  • 1/3 צרור פטרוזיליה או כוסברה
  • 1/4 בצל
  • 1/2 ק״ג בשר בקר או תערובת של בקר ועוף
  • 6-5 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית סירופ מייפל או דבש
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

לרוטב

  • 1 כוס מרק צח או מים
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 1 כפית סירופ מייפל או דבש
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כפית שמן זית
  • 3/4 בצל, קצוץ לקוביות
  • 1 זוקיני/קישוא פרוס לחצאי עיגולים
  • 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות בגודל של 3 ס״מ
  • 2 חופנים נדיבים של עלי תרד טריים

 

להגשה

מיץ מחצי לימון

 

הקציצות אחרי שבילו מספיק זמן בתנור (צילום: מיכל שמיר)
    הקציצות אחרי שבילו מספיק זמן בתנור(צילום: מיכל שמיר)

     

    אופן הכנה

    1. תערובת הקציצות: מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. חוצים את הקישוא לאורכו. פורסים לרוחב כל חצי, כך שמתקבלים 6 חלקים. משמנים במעט שמן זית ומניחים בתבנית עם הקליפה כלפי מעלה. צולים 25-20 דקות, עד שהקישוא צלוי היטב. מוציאים ומצננים. לא מכבים את התנור.
    3. טוחנים במעבד מזון את הקישוא הצלוי, הפטרוזיליה והבצל, עד לקבלת תערובת אחידה. אפשר להשתמש בבלנדר מוט או לקצוץ דק מאוד את המרכיבים בעזרת סכין. מעבירים את התערובת לקערה.
    4. מוסיפים את יתר מרכיבי הקציצות לקערה ולשים עד לקבלת עיסה רכה מאוד ואחידה. אם התערובת רכה מדי, אפשר להוסיף עוד פירורי לחם.
    5. יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים אותם בתבנית. אופים 15 דקות ב-200 מעלות, עד שהקציצות משחימות מעט בבסיסן.
    6. הרוטב: מערבבים בקערה את המרק, רוטב הסויה, המייפל, המלח, הפלפל ואת מיץ הלימון.
    7. מחממים את שמן הקנולה והזית בסיר רחב שמתאים לתנור. מוסיפים את הבצל ומאדים במשך 5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהוא הופך לשקוף.
    8. מוסיפים את הקישוא, כך שהפרוסות נוגעות בשטחן הרחב בסיר. מטגנים  4-3 דקות, עד שהקישוא משחים מצדו התחתון.
    9. יוצקים את תערובת המרק לתוך הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מוסיפים את תפוח האדמה ומערבבים.
    10. מוסיפים את הקציצות לרוטב, כך שאינן מבצבצות מתוכו. מוסיפים מעט מים עד לגובה הקציצות ומביאים לרתיחה.
    11. מנמיכים להבה למינימום ומבשלים 30 דקות. לקראת הסוף, מוסיפים את התרד, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית כעשר דקות, עד שעלי התרד מתכווצים.
    12. פותחים את המכסה ומכניסים את הסיר לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך כ-8 דקות. מגישים עם אורז או פירה.

     

    למיכל שמיר בלוג מתכונים שווה וגם עמוד אינסטגרם שכדאי לעקוב אחריו

     

      מעדיפים קציצות עוף? נסו את קציצות העוף והתירס של מיכל

       

      לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מיכל שמיר)
      לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מיכל שמיר)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר בשרי
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג