נייס-בורגר: המבורגר טבעוני נטול גלוטן, עם פטריות, שעועית ואורז

הידעתם שמקור השם של המנה אינו קשור כלל לבשר אלא לעיר בגרמניה? אם כך, אין סיבה לשלול מהקציצה הזאת את התואר הטעים, במיוחד כשהיא נראית בול כמו המקור

עדי כהן סימן טוב

|

28.04.20 | 06:37

לא מתיימר להיות "בטעם של" אבל הוא בהחלט נראה כמו הדבר האמיתי (צילום: עדי כהן סימן טוב)
לא מתיימר להיות "בטעם של" אבל הוא בהחלט נראה כמו הדבר האמיתי (צילום: עדי כהן סימן טוב)

מרכיבים

8 קציצות

 

  • שמן זית
  • 1 בצל בינוני, פרוס לקוביות בינוניות
  • 1 סלסלת פטריות טריות שאוהבים (שמפיניון, פורטובלו, יער), פרוסות לרבעים
  • 1 כוס שעועית לבנה/אדומה/שחורה, מבושלת
  • 1 כוס אורז, מבושל
  • 3-2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף תערובת תבלינים לקציצות (בהרט או ראס אל חנות)
  • 1/2 כוס קמח עדשים כתומות או פירורי לחם ללא גלוטן

 

להגשה

  • 8 לחמניות
  • ירקות פרוסים
  • רטבים שמעדיפים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל. מטגנים כמה דקות ומוסיפים את הפטריות. מערבבים ומטגנים כמה דקות עד להשחמה.
  2. מעבירים את הבצל ואת הפטריות לקערה של מעבד מזון. מוסיפים את השעועית, את האורז, רוטב הסויה ותערובת התבלינים. מעבדים עד לקבלת תערובת דביקה עם מרקם מעט גס.
  3. במידה והעיסה רכה מדי, מוסיפים חלק מקמח העדשים ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מרטיבים את הידיים ויוצרים 8 קציצות. אפשר להשתמש גם בחותכן בגודל מתאים.
  5. משמנים קלות מחבת ומטגנים את הקציצות במשך כמה דקות מכל צד.
  6. ההגשה: מניחים את הקציצה בלחמניה, מוסיפים ירקות ורטבים שאוהבים ומגישים.

 

עדי כהן סימן טוב היא בלוגרית אוכל ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני, להתנסות בקורס - הקליקו כאן

 

    רוצים לאכול את ההמבורגר שלכם בחוץ, אבל אסור? נסו את המתכון של הפוקצ'ה הפרחונית לשיפור מצב הרוח

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורלי פיטל)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורלי פיטל)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג