
לא מתיימר להיות "בטעם של" אבל הוא בהחלט נראה כמו הדבר האמיתי (צילום: עדי כהן סימן טוב)
מרכיבים
8 קציצות
- שמן זית
- 1 בצל בינוני, פרוס לקוביות בינוניות
- 1 סלסלת פטריות טריות שאוהבים (שמפיניון, פורטובלו, יער), פרוסות לרבעים
- 1 כוס שעועית לבנה/אדומה/שחורה, מבושלת
- 1 כוס אורז, מבושל
- 3-2 כפות רוטב סויה
- 1 כף תערובת תבלינים לקציצות (בהרט או ראס אל חנות)
- 1/2 כוס קמח עדשים כתומות או פירורי לחם ללא גלוטן
להגשה
- 8 לחמניות
- ירקות פרוסים
- רטבים שמעדיפים
אופן הכנה
- מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל. מטגנים כמה דקות ומוסיפים את הפטריות. מערבבים ומטגנים כמה דקות עד להשחמה.
- מעבירים את הבצל ואת הפטריות לקערה של מעבד מזון. מוסיפים את השעועית, את האורז, רוטב הסויה ותערובת התבלינים. מעבדים עד לקבלת תערובת דביקה עם מרקם מעט גס.
- במידה והעיסה רכה מדי, מוסיפים חלק מקמח העדשים ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול.
- מרטיבים את הידיים ויוצרים 8 קציצות. אפשר להשתמש גם בחותכן בגודל מתאים.
- משמנים קלות מחבת ומטגנים את הקציצות במשך כמה דקות מכל צד.
- ההגשה: מניחים את הקציצה בלחמניה, מוסיפים ירקות ורטבים שאוהבים ומגישים.
עדי כהן סימן טוב היא בלוגרית אוכל ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני, להתנסות בקורס - הקליקו כאן

רוצים לאכול את ההמבורגר שלכם בחוץ, אבל אסור? נסו את המתכון של הפוקצ'ה הפרחונית לשיפור מצב הרוח