הכי טוב של בית: לחמניות קשר ביתיות רכות-רכות בקלי קלות

הן יודעות ללוות שוקו קר או להחזיק בפנים המבורגר עסיסי, להפעיל ילדים אוהבי אפייה וגם לתת לכם תחושת סיפוק חמימה על שהצלחתם להפיק במו ידיכם פרוייקט מוצלח שכזה

אורה קורן

|

23.04.20 | 12:43

החליפו חלק מהקמח בקמח מלא, או בקמח כוסמין, הוסיפו זרעונים והנה יש לכן לחמניות בריאות (צילום: אורה קורן)
החליפו חלק מהקמח בקמח מלא, או בקמח כוסמין, הוסיפו זרעונים והנה יש לכן לחמניות בריאות (צילום: אורה קורן)
 

הן טעימות, קלות להכנה, תמיד מצליחות ואפשר להפוך אותן לפעילות מועילה עם ילדים כבר מגיל שלוש. אם פעם הייתי משקיעה ברכישת לחם איכותי, כיום אני מעדיפה להכין את הלחמניות הללו, שניתן לשלב בהן קמח מלא או קמח אחר שאוהבים (במקום חלק מהקמח הרגיל).

 

טיפ נוסף: אני נוהגת להקפיא את הלחמניות מיד לאחר האפיה. וכשיש צורך, אני שולפת אותן מהמקפיא וכל אחת מקבלת טיפול נפרד במיקרוגל שמבטיח הצלחה תוך כ-30 שניות. והנה הן שוב, כאילו יצאו עכשיו מהתנור.

 

מרכיבים

(10 לחמניות)

 

  • 8 גרם מלח
  • 300 מ"ל מים
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 500 גרם קמח רגיל
  • 8 גרם שמרים יבשים 
  • 20 גרם סוכר

 

לציפוי

ביצה טרופה

  • שומשום

 

 

אופן הכנה

  1. שמים בקערת המיקסר את המלח, המים והשמן. מפזרים מעל את הקמח ומעליו את השמרים. הסדר של המרכיבים חשוב כי הוא מבטיח שהשמרים לא יגעו במלח ובשמן שמאיטים את פעילותם. לשים במיקסר במשך חמש דקות במהירות נמוכה (1). מגבירים את המהירות ל-2 ולשים חמש דקות נוספות.
  2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומעצבים אותו לכדור. משמנים קערה, מניחים בה את כדור הבצק ומשמנים גם אותו. מכסים ומניחים לתפיחה של כשעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו. תפיחה ארוכה מספיק תבטיח לחמניות אווריריות יותר.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו ל-10 חלקים שווים. אם תגלגלו את הבצק לנחש, החלוקה תהיה קלה יותר.
  5. מכדררים כל חלק לכדור חלק. לחלופין אפשר לגלגל כל חלק לנחש באורך של כ-30 ס"מ, ליצור לולאה ולהשחיל פנימה את אחד הקצוות (ליצירת לחמנית קשר). מניחים את הלחמניות בתבנית עם רווחים ביניהן ומכסים במגבת. מניחים לתפיחה של חצי שעה לפחות, עד שהבצק מגדיל את נפחו ומתרכך מאוד.
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  7. מורחים את הלחמניות בביצה וזורים שומשום מעל. אופים 35-25 דקות עד שהלחמניות משחימות וכשמקישים על התחתית שלהן נשמע צליל חלול.

 

אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

 

    מה תשימו בלחמניות? לאורה יש רעיון נהדר, גם לטבעונים

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד