בא לך משהו מתוק? שלושה חטיפים פשוטים שיתחסלו עוד לפני הסופ"ש

אל תטרחו עם הצנצנת, כי את המתוקים האלה מכינים מהר ומסיימים עוד יותר מהר: כיפות שקדים מוזהבות, חיתוכיות קוואקר עם קוקוס וחטיף פצפוצי אורז ושוקולד לבן

Xnet

|

22.04.20 | 07:36

ממתק טעים, בלי להפעיל תנור:  חטיף שוקולד לבן ופצפוצי אורז (צילום: יסכה עטון)
ממתק טעים, בלי להפעיל תנור: חטיף שוקולד לבן ופצפוצי אורז (צילום: יסכה עטון)
 

חטיף שוקולד לבן ופצפוצי אורז / יסכה עטון

 

מרכיבים

 

  • 1/2 כף שמן
  • 1 כוס פתיתי קוקוס
  • 300 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 90 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • קורט מלח
  • 4 כוסות פצפופי אורז
  • 1 כף סירופ מייפל

 

לציפוי

  • 200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 1 כפית שמן
  • פתיתי קוקוס

 

אופן הכנה

  1. מרפדים כלי שטוח ורחב (כמו תבנית אפייה מלבנית) בנייר אפייה שגזור בגודל התחתית, ללא קצוות בולטים. שימו לב שהכלי מתאים למקפיא.
  2. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הקוקוס ומטגנים אותו תוך כדי ערבוב, עד להשחמה קלה. חשוב להיזהר שלא יישרף. מכבים את האש ומפזרים בשכבה אחידה על גבי נייר אפייה, לצינון.
  3. ממיסים את השוקולד והחמאה בפולסים קצרים במיקרוגל או בשיטת הסיר הכפול.
  4. מוסיפים את הקוקוס, פצפוצי האורז והמלח לשוקולד המומס ומערבבים. מוסיפים את המייפל ומערבבים שוב עד לציפוי אחיד.
  5. משטחים את התערובת בתבנית לשכבה אחידה בעובי של 3 ס"מ. מקפיאים 15 דקות.
  6. מוציאים ופורסים לחתיכות בגודל הרצוי.
  7. הציפוי: ממיסים את השוקולד בפולסים במיקרוגל או בשיטת הסיר הכפול. מוסיפים את השמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  8. טובלים את החטיפים בתוך השוקולד המומס ומפדרים בפתיתי קוקוס. מניחים בתבנית ומצננים עד להתייצבות.

 

 ברכתו מזונות

 

יסכה עטון היא קונדיטורית המתמחה בעוגות ובקינוחים לאירועים מיוחדים

 

 

חיתוכיות קוואקר / מרי צדוק

 

חיתוכיות קוואקר (צילום: מירי צדוק)
    חיתוכיות קוואקר(צילום: מירי צדוק)

     

    מרכיבים

     

    • 1 כף סירופ מייפל או סילאן
    • 1/2 כוס שמן (עדיף קוקוס או זרעי ענבים)
    • 2 כוסות גדושות שיבולת שועל דקה
    • 1/2 כוס סוכר קנים או סוכר חום
    • 1/2 כוס פתיתי קוקוס
    • חופן חמוציות מיובשות
    • 4 כפות גרעיני חמניה קלופים
    • אופציונלי: חופן שוקולד צ'יפס

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים תבנית מלבנית בגודל 24X36ס"מ או מרפדים אותה בנייר אפייה.
    2. מערבבים יחד את סירופ המייפל ואת השמן.
    3. בקערה נפרדת מערבבים את יתר המרכיבים. מאחדים את שתי התערובות ומעבירים לתבנית האפייה, משטחים לשכבה אחידה. אופים 30 דקות עד להשחמה קלה.
    4. מוציאים מהתנור, פורסים מיד בתוך התבנית ומניחים לחיתוכיות להצטנן לחלוטין בתוכה לפני שמוציאים.

     

    צפו במתכוניה הנפלאים של מירי צדוק באינסטגרם או בבלוג המעולה שלה "עוגה לשבת"

     

     

    כיפות שקדים מוזהבות / חיה אילונה דר

     

    כיפות שקדים מוזהבות (צילום: חיה אילונה דר)
      כיפות שקדים מוזהבות(צילום: חיה אילונה דר)

       

      מרכיבים

       

      • 200 גרם חמאה רכה
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 1 כף ליקר שקדים
      • 1/4 כוס סוכר
      • 3/4 כוס (80 גרם) שקדים טחונים
      • 2 כוסות (280 גרם) קמח

       

      אופן הכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
      2. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים למעט הקמח ומעבדים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה.
      3. מוסיפים את הקמח ומעבדים מעט עד להיווצרות בצק.
      4. בוצעים חתיכת בצק, מכדררים ומניחים בתבנית. חוזרים על התהליך עם יתר הבצק.
      5. אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה. מוציאים, מצננים לחלוטין ומאפסנים בכלי סגור עד כ-3 שבועות. 

       

      מתכונים נוספים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

       

        עוד המון עוגיות שתרצו להכין

         

        לחצו על התמונה כדי להגיע למכונים (צילום: אורלי חרמש)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למכונים (צילום: אורלי חרמש)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד