ממתק טעים, בלי להפעיל תנור: חטיף שוקולד לבן ופצפוצי אורז (צילום: יסכה עטון)
חטיף שוקולד לבן ופצפוצי אורז / יסכה עטון
מרכיבים
- 1/2 כף שמן
- 1 כוס פתיתי קוקוס
- 300 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
- 90 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- קורט מלח
- 4 כוסות פצפופי אורז
- 1 כף סירופ מייפל
לציפוי
- 200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
- 1 כפית שמן
- פתיתי קוקוס
אופן הכנה
- מרפדים כלי שטוח ורחב (כמו תבנית אפייה מלבנית) בנייר אפייה שגזור בגודל התחתית, ללא קצוות בולטים. שימו לב שהכלי מתאים למקפיא.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הקוקוס ומטגנים אותו תוך כדי ערבוב, עד להשחמה קלה. חשוב להיזהר שלא יישרף. מכבים את האש ומפזרים בשכבה אחידה על גבי נייר אפייה, לצינון.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בפולסים קצרים במיקרוגל או בשיטת הסיר הכפול.
- מוסיפים את הקוקוס, פצפוצי האורז והמלח לשוקולד המומס ומערבבים. מוסיפים את המייפל ומערבבים שוב עד לציפוי אחיד.
- משטחים את התערובת בתבנית לשכבה אחידה בעובי של 3 ס"מ. מקפיאים 15 דקות.
- מוציאים ופורסים לחתיכות בגודל הרצוי.
- הציפוי: ממיסים את השוקולד בפולסים במיקרוגל או בשיטת הסיר הכפול. מוסיפים את השמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- טובלים את החטיפים בתוך השוקולד המומס ומפדרים בפתיתי קוקוס. מניחים בתבנית ומצננים עד להתייצבות.
ברכתו מזונות
יסכה עטון היא קונדיטורית המתמחה בעוגות ובקינוחים לאירועים מיוחדים
חיתוכיות קוואקר / מרי צדוק
מרכיבים
- 1 כף סירופ מייפל או סילאן
- 1/2 כוס שמן (עדיף קוקוס או זרעי ענבים)
- 2 כוסות גדושות שיבולת שועל דקה
- 1/2 כוס סוכר קנים או סוכר חום
- 1/2 כוס פתיתי קוקוס
- חופן חמוציות מיובשות
- 4 כפות גרעיני חמניה קלופים
- אופציונלי: חופן שוקולד צ'יפס
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים תבנית מלבנית בגודל 24X36ס"מ או מרפדים אותה בנייר אפייה.
- מערבבים יחד את סירופ המייפל ואת השמן.
- בקערה נפרדת מערבבים את יתר המרכיבים. מאחדים את שתי התערובות ומעבירים לתבנית האפייה, משטחים לשכבה אחידה. אופים 30 דקות עד להשחמה קלה.
- מוציאים מהתנור, פורסים מיד בתוך התבנית ומניחים לחיתוכיות להצטנן לחלוטין בתוכה לפני שמוציאים.
צפו במתכוניה הנפלאים של מירי צדוק באינסטגרם או בבלוג המעולה שלה "עוגה לשבת"
כיפות שקדים מוזהבות / חיה אילונה דר
מרכיבים
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף ליקר שקדים
- 1/4 כוס סוכר
- 3/4 כוס (80 גרם) שקדים טחונים
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים למעט הקמח ומעבדים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח ומעבדים מעט עד להיווצרות בצק.
- בוצעים חתיכת בצק, מכדררים ומניחים בתבנית. חוזרים על התהליך עם יתר הבצק.
- אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה. מוציאים, מצננים לחלוטין ומאפסנים בכלי סגור עד כ-3 שבועות.
מתכונים נוספים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"
עוד המון עוגיות שתרצו להכין