חגיגת ירקות: שלוש מנות צבעוניות שתעשינה לכם חשק לקצת בריאות

כל עוד מזג האוויר נעים, אתם יכולים להיות יצירתיים עם הירקות שלכם ולא להסתפק בסלט שגרתי: השרו אותם במרינדה, צלו אותם עם זיגוג מתקתק או בשלו אותם קלות

Xnet

|

20.04.20 | 08:52

ירקות שורש אפויים במרינדה אסייתית (צילום: ליאורה חוברה)
ירקות שורש אפויים במרינדה אסייתית (צילום: ליאורה חוברה)

ירקות שורש אפויים במרינדה אסייאתית / ליאורה חוברה

 

מרכיבים

8 מנות

 

לרוטב

  • ג׳ינג׳ר באורך 4-3 ס"מ, קלוף וכתושה
  • 1 כף רוטב צילי מתוק איכותי
  • 2 כפות סילאן, דבש או 2 שקיות ממתיק
  • 3 כפות רוטב סויה מתוק או תמרי
  • 2 כפות מירין
  • 2 כפות חומץ יין אורז
  • 4 כפות קטשופ
  • 2 כפות רוטב פונזי לימון (לא חייבים)
  • 4 כפות מים
  • קורט מלח גס ופלפל שחור

 

לירקות

  • 1 בצל סגול גדול או שניים קטנים, פרוס לרצועות עבות
  • 10 בצלצלי שאלוט, קלופים
  • 2 עגובניות, חתוכות לרבעים
  • 2 פלפלים צבעוניים, פרוסים לאורך
  • 1 כרשה, רק החלק הלבן, פרוסה למקלות באורך 3-2 ס"מ
  • 1 ראש ברוקולי, מפורק לפרחים
  • 2 ראשי שומר, פרוסים לרבעים או שמיניות (תלוי בגודל)
  • 2 גזרים, פרוסים לעיגולים
  • 4 זוקיני פרוסים, למקלות
  • 2 ראשי שום שלמים חצויים לרוחב
  • אפשרות: 1 פלפל אדום חריף, פרוס דק או קצוץ

 

  • גבעולי טימין, לקישוט

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית עמוקה בנייר אפייה.
  2. הרוטב: מערבבים את מרכיביו בקערה גדולה.
  3. הירקות: מוסיפים את כל הירקות לרוטב ומערבבים היטב עד לציפוי אחיד.
  4. מעבירים את הירקות לתבנית ומפזרים בשכבה אחידה. מפזרים ענפי טימין.
  5. צולים 50-40 דקות עד שהירקות מתרככים, אך עדיין נגיסים. מגישים עם אורז.

 

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ובעלת אתר "סודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה"

 

 

גמבה וכרובית בתנור / מירי צדוק

 

גמבה וכרובית בתנור (צילום: מירי צדוק)
    גמבה וכרובית בתנור(צילום: מירי צדוק)

     

    מרכיבים

     

    • 1 כרובית גדולה
    • 2-1 גמבות, פרוסות דק
    • 3 כפות שמן זית
    • 1 כף סילאן
    • 3 שיני שום, כתושות
    • 1 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור
    • 1/4 כפית שבבי צ'ילי (לא חייבים)

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. מנקים את הכרובית, מחלקים אותה לתפרחות גדולות וחוצים אותן לשתיים. מניחים בתבנית ומפזרים מסביב את הגמבה.
    3. מערבבים בקערה את יתר המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה ומברישים בה את הירקות עד לציפוי מלא.
    4. אופים בתנור 25-20 דקות, או עד שהירקות רכים.

     

    צפו במתכוניה הנפלאים של מירי צדוק באינסטגרם או בבלוג שלה"עוגה לשבת"

     

     

    ירקות מבושלים / ילנה ויינברג

     

    ירקות מבושלים (צילום: ילנה ויינברג)
      ירקות מבושלים(צילום: ילנה ויינברג)

       

      מרכיבים

       

      • 1 ראש ברוקולי טרי קטן, מפורק לפרחים
      • 2 גזרים בינוניים, קלופים, פרוסים דק
      • 1 כוס אפונה קפואה
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 כף שום כתוש
      • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
      • 2 פלפל שושקה אדום, פרוס לרצועות
      • 1 פלפל צהוב, פרוס לרצועות
      • 2 קישואים, חצויים ופרוסים
      • 1 כפית מלח
      • 1 כף גדושה ממרח פסטו ביתי או קנוי

       

      אופן הכנה

      1. מרתיחים סיר גדול עם מים מומלחים.
      2. מוסיפים פנימה את הברוקולי, הגזר והאפונה ומבשלים כשלוש דקות. מוציאים ומסננים. שומרים כחצי כוס ממי בישול.
      3. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את השום והפלפל, מערבבים ומטגנים כחצי דקה.
      4. מוסיפים את הפלפלים והקישואים ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את כל המרכיבים לסיר ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות או עד שהירקות רכים במידה הרצויה. אם רוצים את הירקות רכים יותר, מוסיפים מעט ממי הבישול ששמרנו, מערבבים ומבשלים כמה דקות נוספות.

       

      מתכונים נוספים של ילנה ויינברג אפשר למצוא בבלוג שלה

       

       

        רוצים עוד קצת צבע בעיניים? נסו פוקצ'ה פרחונית

         

        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורלי פיטל)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורלי פיטל)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר פרווה
        צמחוני
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג