קפואה וללא אפייה: עוגת מוס עם שכבות של שוקולד ופירות יער

עוגת מוס יפהפייה ומפוארת, המורכבת מלא פחות מארבע שכבות. אף אחת אינה מסובכת להכנה, והתוצאה לגמרי שווה את המאמץ. ויש לנו גם גרסת פרווה

עוגת מוס שוקולד ופירות יער (צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)
עוגת מוס שוקולד ופירות יער (צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)

 

החומרים

(תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)

 

לבסיס

  • 80 גרם שוקולד
  • 20 גרם חמאה או מחמאה
  • 1 כוס (50 גרם) קורנפלקס או פצפוצי אורז
  • לשכבת מוס השוקולד המריר
  • 200 גרם שוקולד מריר, רצוי עם 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
  • 1 כף (15 גרם) חמאה, מרגרינה או שמן קוקוס
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה או שמנת צמחית
  • 1 כף סוכר

 

למוס פירות היער

  • 1 כוס (100 גרם) פירות יער קפואים
  • 150 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 1 כפית חמאה, מרגרינה או שמן קוקוס
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה או שמנת צמחית
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מיץ לימון

 

למוס השוקולד הלבן

  • 150 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה או שמנת צמחית
  • 1 כף סוכר וניל

 

ההכנה

1. גוזרים נייר אפייה בגודל תחתית התבנית. מניחים אותו בתבנית.

2. הבסיס: שמים בכלי מתאים את השוקולד והחמאה וממסים בסיר אדים כפול (באן מארי) או במיקרוגל, עד שניתן לערבב לקרם חלק. מוסיפים את החמאה ומערבבים לקרם חלק. מוסיפים את הקורנפלקס או פצפוצי האורז ומערבבים לציפוי מלא. מפזרים בתבנית באופן אחיד ומהדקים. מאחסנים במקרר עד להמשך השימוש.

3. מוס השוקולד: שמים בכלי מתאים את השוקולד והחמאה וממסים בסיר אדים כפול (באן מארי) או במיקרוגל, עד שניתן לערבב לקרם חלק. מניחים לצינון במשך כ־5 דקות.

4. שמים בקערת המערבל את השמנת והסוכר ומקציפים לקצפת יציבה.

5. מעבירים כף גדושה של קצפת לכלי השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מעבירים את כל תכולת כלי השוקולד לקצפת, ומקפלים בעדינות לקרם אחיד.

6. מעבירים את הקרם לתבנית ומשטחים על הבסיס. דופקים מעט את התבנית על משטח העבודה כדי להיפטר מבועות אוויר. מאחסנים במקפיא 30-20 דקות.

7. מוס פירות היער: מרסקים היטב את פירות היער במעבד מזון או בבלנדר למחית חלקה.

8. ממסים את השוקולד הלבן והחמאה ומקציפים את השמנת והסוכר (ראו הנחיות בסעיפים 3 ו־4). מוסיפים את מחית הפירות ואת מיץ הלימון לקצפת ומערבבים בתנועות קיפול. מוסיפים את השוקולד הלבן ומקפלים. יוצקים על שכבת השוקולד שבתבנית ומיישרים בעדינות. מאחסנים במקפיא 20-10 דקות.

9. מוס השוקולד הלבן: ממסים את השוקולד הלבן, מקציפים את השמנת ומאחדים ביניהם (ראו הנחיות בסעיפים 3, 4 ו־5). יוצקים על שכבת מוס פירות היער ומיישרים בעדינות. עוטפים ומאחסנים במקפיא 6 שעות לפחות (עד שבוע).

10. כחצי שעה לפני ההגשה מעבירים את התבנית למקרר, להפשרה חלקית. מעבירים סכין טבול במים רותחים סביב הדפנות כדי להפריד בין התבנית לעוגה. מחלצים מהתבנית ומגישים.

 

  • איך שומרים? במקפיא, מכוסה היטב, עד שבועיים. 
  • כמה זמן?  60-90 דקות עבודה. 6 שעות הקפאה.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד