בפנים או בחוץ? פוקצ'ה פרחונית מושלמת או כיסוני פיצה מבצק אחד

גם יפים וגם אופים: אם אתם מתגעגעים לטיולים בטבע, מחפשים תעסוקה מועילה (ועדיף אכילה) או משהו מרהיב לצלם ולשים באינסטגרם - אלה המתכונים בשבילכם

עדי כהן סימן טוב

|

19.04.20 | 08:56

איך יודעים שבא אביב? יש פוקצ'ה פרחונית. זה אמנם לא מתחרז אבל מבט אחד ישכנע אתכם שזה נכון (צילום: אורלי פיטל)
איך יודעים שבא אביב? יש פוקצ'ה פרחונית. זה אמנם לא מתחרז אבל מבט אחד ישכנע אתכם שזה נכון (צילום: אורלי פיטל)

פוקצ'ה פרחונית

את הפוקצ'ה הזו הכינה חברתי הקרמיקאית אורלי פיטל בהשראת הצלחות הפרחוניות שהיא מכינה בסטודיו שלה.

 

מרכיבים

3-2 פוקאצ'ות

 

לבצק

  • 1 ק”ג קמח כוסמין לבן או קמח אחר שמעדיפים
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף גדושה שמרים טריים/יבשים
  • 2/3 כוס שמן קנולה
  • 1/4 2 - 1/2 2 כוסות מים (בהדרגה)
  • 1/2 1 כפות מלח

 

לעיטור

  • עשבי תיבול, עלי מאכל, ירקות פרוסים דק מאוד, עגבניות שרי צבעוניות, תירס, פטריות ועוד

 

השראה יפה למאפה יפה - צלחת פרחונית של אורלי פיטל (צילום: אורלי פיטל)
    השראה יפה למאפה יפה - צלחת פרחונית של אורלי פיטל(צילום: אורלי פיטל)

     

    אופן הכנה

    1. שמים את הקמח, אבל האפייה, הסוכר, השמרים, השמן והמים בקערה ומערבבים. מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים.
    2. מכדררים לכדור, משמנים קלות, מניחים בקערה ומכסים אותה בניילון נצמד ובמגבת. מניחים במקום חמים למנוחה של שעה עד שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
    3. מחממים את התנור ל-250 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    4. מחלקים את הבצק ל 3-2 חלקים. לוקחים חלק אחד ומרדדים אותו בעדינות. מניחים בתבנית ומקשטים אותו בכל התוספות שאוהבים.
    5. אופים כ-15 דקות עד שהבצק מתחיל להשחים ומוכן גם מלמטה (כדאי להרים בזהירות ולבדוק).

     

    >> מה עושים עם שאר הבצק? חוזרים על התהליך או מכינים מאפי פיצה סגורים:

     

    קלצונה פיצה טבעוני

     

    מי יכול לעמוד מול כיסוני פיצה? זהירות הפנים רותח (צילום: עדי כהן סימן טוב)
      מי יכול לעמוד מול כיסוני פיצה? זהירות הפנים רותח(צילום: עדי כהן סימן טוב)

       

      מרכיבים

      12 יחידות

       

      לרוטב העגבניות

      • 8 עגבניות טריות, מרוסקות
      • 3 כפות רסק עגבניות
      • 1/2 כוס מים
      • 2 שיני שום גדולות, כתושות
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 כפיות מלח
      • 2 כוסות עלי בזיליקום, קצוצים

       

      לגבינת הקשיו

      1/2 כוס קשיו טבעי (לא קלוי) – מושרה 4 שעות לפחות

      1 כוס מים

      2.5 כפות קמח טפיוקה

      1 כף שמן זית

      1 שן שום

      1 כפית מלח

      1 כפית מיץ לימון

       

      להרכבה

      • 1 בצק פוקצ'ה (המתכון למעלה)

      • זיתים מגולענים, תירס, ירקות קלויים, עגבניות שרי, בצל, פטריות וכל תוספת אחרת שאוהבים

       

      אופן הכנה

      1. רוטב העגבניות: שמים את כל המרכיבים בסיר, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כדקה. מסירים מן האש ומניחים להצטנן.
      2. גבינת הקשיו: מסננים את אגוזי הקשיו וטוחנים אותם יחד עם שאר המרכיבים. כאשר מתחילים לטחון מוסיפים רק מחצית מכמות המים. מוסיפים את היתר כאשר המחית חלקה. טוחנים עד לקבלת מרקם חלק ונוזלי.
      3. מעבירים את התערובת הטחונה לסיר, ומבשלים כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה. חשוב לטרוף את התערובת תוך כדי בישול, כדי שלא תידבק לתחתית הסיר. מכבים את האש ומצננים.
      4. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
      5. ההרכבה: לאחר שהבצק מכפיל את נפחו , מחלקים אותו ל 12-10 כדורים, ומניחים לתפיחה נוספת של כ-1/2 שעה.
      6. מרדדים כל כדור לעיגול דק, מורחים רוטב על מחצית העיגול ומשאירים שוליים בעובי של 2 אצבעות מסביב.
      7. מוסיפים מהגבינה ומהתוספות שבחרנו, מקפלים ומהדקים היטב את השוליים. מחוררים את שכבת הבצק העליונה עם מזלג, כדי שהאדים המצטברים בפנים לא ירטיבו את המאפה.
      8. אופים כרבע שעה או עד שחלקם התחתון של המאפים אפוי גם כן. זהירות פנים המאפים רותח!

       

      עדי כהן סימן טוב היא בלוגרית אוכל ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני

       

        עוד מאפה מופלא של עדי כהן סימן טוב - בורקס טבעוני ללא גלוטן

         

        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עדי כהן סימן טוב)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עדי כהן סימן טוב)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר פרווה
        טבעוני
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (2 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג