לא צריך טובות: חמישה לחמים מהירים שאפשר להכין ממש עכשיו

תבחשו לכם כיכר טרייה: מלחם תירס עד ללחמניות בטטה - מתכונים נטולי שמרים והתפחות שלא ילחיצו אתכם, יפעילו את הילדים ואף ימלאו את הבית בריח של אפייה

Xnet

|

16.04.20 | 07:48

לחם תירס מהיר עם גאודה ועגבניות מיובשות (צילום: אולגה טוכשר)
לחם תירס מהיר עם גאודה ועגבניות מיובשות (צילום: אולגה טוכשר)

לחם תירס עם גאודה ועגבניות מיובשות / אולגה טוכשר

 

מרכיבים

תבנית לחם בגודל 12X22 ס"מ או תבנית אינגליש קייק

 

  • 150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח לבן
  • 100 גרם (1/2 כוס) קמח תירס
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות תערובת תבלינים יבשים (אורגנו, תימין ובזיליקום)
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה (אפשר להשתמש גם ביוגורט)
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 150 גרם גבינת גאודה מגוררת
  • 100 גרם עגבניות שרי מיובשות חתוכות לקוביות

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את הקמח, קמח התירס, הסוכר, המלח, אבקת האפייה והתבלינים, ומערבבים.
  3. מוסיפים את השמנת החמוצה, הביצה והשמן ומערבבים שוב, רק עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
  4. מוסיפים את הגבינה (שומרים 2-1 כפות בצד) והעגבניות המיובשות ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים ומפזרים מעל את הגבינה ששמרנו. אופים 40-30 דקות, עד שהלחם תופח ומזהיב (אם הוא מזהיב מוקדם מדי, אפשר לכסות את התבנית בנייר אפייה).
  6. מניחים ללחם להתקרר כמה דקות ומגישים. שומרים במקרר בכלי אטום.

 

עוד מתכונים מעולים של אולגה טוכשר - בבלוג "המרכיב הסודי"

 

 

לחמניות בטטה מהירות עם רוזמרין / מתוך הספר "צעד אחר צעד - לחם"

 

לחמניות בטטה עם רוזמרין (צילום: מתוך הספר ''צעד אחר צעד - לחם'')
    לחמניות בטטה עם רוזמרין(צילום: מתוך הספר ''צעד אחר צעד - לחם'')

     

    מרכיבים

    8 לחמניות

     

    • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח לחם לבן, ועוד קצת לקימוח
    • 100 גרם קמח מלא תופח (או קמח מלא רגיל מעורבב עם 1/2 כפית אבקת אפייה)
    • 1 כפית סודה לשתייה
    • 1/2 כפית מלח
    • פלפל שחור
    • 1 כוס בטטה מקולפת ומגורדת בפומפייה
    • 1 כפית רוזמרין קצוץ דק
    • 1 כוס ועוד 3 כפות (280 מ"ל) רויון

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. מערבבים בקערה את הקמח הרגיל, הקמח המלא, הסודה לשתייה, המלח והפלפל. מוסיפים את הבטטה המגורדת והרוזמרין ומערבבים היטב.
    3. יוצרים גומה במרכז התערובת שבקערה ומוזגים לתוכה בהדרגה את הרויון. מערבבים לאט את הבצק משולי הגומה לתוך הרויון, עד שמתקבל בצק ראשוני. בעזרת הידיים יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו אל משטח עבודה מקומח. לשים במשך 2 דקות, עד שהבצק חלק (לעתים צריך להוסיף מעט קמח בשלב זה).
    4. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים, ויוצרים מכל אחד לחמנייה עגולה. משטחים מעט את הלחמניות וחורצים X על כל אחת בעזרת סכין חדה, כדי לעזור לבצק לתפוח בתנור.
    5. מניחים את הלחמניות בתבנית. אופים במרכז התנור במשך 25-20 דקות, עד שהלחמניות תופחות וצבען חום-זהוב. מעבירים לרשת ומצננים במשך 10 דקות לפחות לפני ההגשה. לחמניות אלה טעימות במיוחד כשהן עדיין חמות מהתנור.

    ניתן לשמור את הלחמניות במשך 3 ימים כשהן עטופות היטב בנייר. אפשר גם להקפיא אותן בכלי אטום עד 8 שבועות.

     

     

    פיתות מבצק יוגורט / אפרת מוסקוביץ

     

     

    פיתות מבצק יוגורט (צילום: אפרת מוסקוביץ)
      פיתות מבצק יוגורט(צילום: אפרת מוסקוביץ)

       

      מרכיבים

       

      • 1 גביע (200 גרם) יוגורט 3%
      • 3/4 1 כוסות קמח (מודדים בגביע היוגורט הריק)
      • 1/2 כפית מלח

       

      אופן הכנה

      1. שמים את כל המרכיבים בקערה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך, אך לא דביק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מעט קמח.
      2. מקמחים משטח עבודה. יוצרים מהבצק כדורים ומשטחים אותם לפיתות בעובי של כ-1/2 ס"מ בעזרת מערוך או בידיים.
      3. מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות ללא שמן, ומטגנים את הפיתות כ-2 דקות מכל צד.

       

      עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך"

       

       

      לחמניות מתוקות עם צימוקים / אורן בקר

       

      סקונס עם צימוקים (צילום: אפיק גבאי)
        סקונס עם צימוקים(צילום: אפיק גבאי)

         

        מרכיבים

        (10 סקונס)

         

        • 4 כפות (45 גרם) צימוקים (אפשר לערבב צימוקים בהירים וכהים, ואפשר גם להשתמש בפירות יבשים אחרים, כמו אוכמניות)
        • 1/2 כוס רום
        • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
        • 2 כפות שטוחות אבקת אפייה
        • 2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
        • קורט מלח
        • 30 גרם חמאה קרה
        • 2 כפות סוכר
        • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
        • 1/2 כוס + 1 כף (140 מ"ל) מים

         

        לציפוי

        • 1 ביצה טרופה
        • מעט סוכר דמררה

         

        אופן הכנה

        1. משרים את הצימוקים לשעתיים ברום. מסננים (אם רוצים, אפשר לוותר על ההשריה ברום).
        2. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את קמח תפוחי האדמה והמלח, ומעבירים למיקסר עם וו גיטרה.
        3. מתחילים לערבל ומוסיפים את החמאה, הסוכר וקליפת הלימון המגוררת.
        4. ברגע שהתערובת הופכת לפירורית מוסיפים תוך ערבול את המים והצימוקים. מעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (גם אם הוא רק כמעט אחיד זה בסדר).
        5. מכסים את הקערה ומניחים במקרר ל-30 דקות (המנוחה הופכת את הבצק לקל יותר לעיבוד וגם נותנת לגלוטן לנוח, כך שהמאפה יהיה יותר פריך).
        6. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשמנים אותו.
        7. מקמחים קלות את משטח העבודה ואת המערוך. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס או קורצן, ומעבירים לתבנית.
        8. מושחים את עיגולי הבצק בביצה טרופה ובוזקים מעל מעט סוכר דמררה.
        9. אופים במשך 20-15 דקות, עד שהסקונס מזהיבים.
        10. מצננים את הסקונס ושומרים בכלי אטום. אם לא אוכלים אותם באותו היום מקפיאים, ולפני ההגשה מחממים במשך 12 דקות בתנור שחומם ל-100 מעלות. 

         

         

        לחם כוסמין ועגבניות / טליה הדר

         

        פשוט כמו עוגה בחושה: לחם כוסמין (צילום: טליה הדר)
          פשוט כמו עוגה בחושה: לחם כוסמין(צילום: טליה הדר)

           

          מרכיבים

          תבנית אינגליש קייק

           

          לבצק

          • 2 כוסות (300 גרם) קמח כוסמין מלא
          • 1 כפית מלח
          • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
          • 1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
          • 1/2 כפית דבש
          • 1 עגבנייה גדולה, מגוררת (ללא הקליפה)
          • 2 ביצים בגודל L
          • 3 כפות שמן זית
          • 1 כוס (240 מ"ל) מים

           

          לתיבול

          • 2 כפות גדושות ממרח עגבניות מיובשות
          • 5-4 עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
          • חופן עלי בזיליקום, קצוצים דק
          • 1 כף זרעי פשתן
          • 1/2 כוס גרעיני חמנייה
          • 1/2 כוס גרעיני דלעת
          • אפשרות: 1/2 כפית בזיליקום יבש, 1/2 כפית אורגנו יבש, 1 כף זרעי צ'יה

           

          אופן הכנה

          1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה (רצוי שלא להשתמש בתבנית חד-פעמית).
          2. מוסיפים לקערה את כל מרכיבי הבצק לפי סדר הופעתם, תוך ערבוב במזלג. לאחר שמתקבלת עיסה אחידה יחסית מוסיפים את מרכיבי התיבול (שומרים בצד מעט מהגרעינים והזרעים) ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
          3. משמנים את נייר האפייה שבתבנית במעט שמן זית ומפזרים חלק מהגרעינים והזרעים ששמרנו בצד ומעט מלח גס. יוצקים את העיסה, מיישרים ומפזרים עוד זרעים, גרעינים ומלח גס.
          4. אופים במרכז התנור כ-40 דקות, עד שלחם הכוסמין מקבל קרום שחום וקשה וקיסם הננעץ במרכזו יוצא עם פירורים. מצננים לחלוטין לפני שמגישים.

           

          עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"

           

           

            השמרים לא מפחידים אתכם? קבלו שלושה מתכונים יפהפיים

             

            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפיק גבאי)
            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפיק גבאי)

             

             

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            כשר חלבי
            דרגת קושי בינונית
            דירוג הגולשים (0 מדרגים)
            לחצו על הלבבות כדי לדרג