העיקר שיהיה פשוט: 5 עיקריות שתסיימו להכין לפני תחילת החג

החלטתם לחגוג ברגע האחרון? מעולה! קבלו מנות עיקריות שישדרגו לכם את הארוחה: מביף סטרוגנוף שאפשר להכין בשלוש דרכים שונות עד קציצות פרגית ברוטב שומר

Xnet

|

14.04.20 | 07:25

מנה שאפשר להכין בשלוש וריאציות שונות - ביף סטרוגנוף (צילום: אורה קורן)
מנה שאפשר להכין בשלוש וריאציות שונות - ביף סטרוגנוף (צילום: אורה קורן)
 

ביף סטרוגנוף  (רגיל, עם דג או עם טופו) / אורה קורן

 

מרכיבים

2 מנות

 

לרוטב

  • שמן זית
  • 1 בצל, פרוס לרצועות
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפיניון טריות, פרוסות לגודל בינוני
  • 1/2 סלסלת פטריות יער, פרוסות לגודל בינוני
  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • 1 כפית חרדל
  • 150 מ"ל שמנת לבישול 10% או שמנת פרווה לבישול
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/3 כוס חלב או חלב צמחי
  • 20 גרם חמאה או מחמאה

 

לביף סטרוגנוף

  • 250 גרם סינטה בקר

 

לפיש סטרוגנוף

  • 2 יחידות פילה דג ים או נתח סלמון טרי במשקל 200 גרם

 

לסטרוגנוף צמחוני

  • 200 גרם טופו

 

להגשה

  • פירה תפוחי אדמה, חם
  • שמיר טרי או פטרוזיליה טרייה

 

אופן הכנה

  1. הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומזהיבים קלות גם אותן.
  2. מוסיפים את היין ומאדים את האלכוהול כדקה. מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב, מערבבים ומביאים לכמעט רתיחה, עד שהרוטב מתאחד. ממשיכים עם התוספת שבחרתם:
  3. ביף סטרוגנוף: פורסים את הסינטה לרצועות דקות, צורבים אותן על מחבת ומוסיפים לרוטב.
  4. פיש סטרוגנוף: פורסים את הדג לנתחים בינוניים, מוסיפים לרוטב, מערבבים ומבשלים כדקה, או עד שהדג מוכן.
  5. סטרוגנוף צמחוני: פורסים את הטופו לקוביות, מוסיפים לרוטב, מערבבים ומבשלים מכוסה כשתי דקות.
  6. ההגשה: מסדרים את הפירה בצלחת בעיגול ויוצרים בו גומה. יוצקים מחצית מהסטרוגנוף מעל כל מנת הפירה, מקשטים בפטריוזיליה או בשמיר קצוצים ומגישים חם.

 

אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

 

 

עוף ממולא בסגנון אוקראיני / אסנת לסטר

 

עוף ממולא בסגנון אוקראיני (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    עוף ממולא בסגנון אוקראיני(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    כ-10 מנות

     

    • 10 תפוחי אדמה, לא קלופים
    • 2 עופות שלמים

     

    למילוי

    • 2 בצלים, קצוצים
    • 1 גבעול סלרי, קצוץ
    • 1/2 כוס שמן
    • 1 תפוח עץ גדול, קלוף ומגורר
    • 1 קישוא, קלוף ומגורר
    • 4 ביצים
    • 1 עד 1/2 1 כוסות "פירורי לחם" כשרים לפסח
    • 5 שזיפים מיובשים שלמים, מגולענים
    • 2 כפיות מחוקות מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
    • 3 כפות פפריקה מתוקה

     

    אופן הכנה

    1. שמים את תפוחי האדמה בקערה ומחוררים אותם בעזרת מזלג. מחממים כ-10 דקות במיקרוגל.
    2. המילוי: מחממים את השמן בסיר שטוח ומטגנים את הבצל והסלרי עד שהם מתרככים מעט. מסירים את המחבת מהכיריים, מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים. למילוי אמור להיות מרקם של בצק – אם הוא רך מדי מוסיפים מעט פירורי לחם; ואם הוא קשה מוסיפים מים.
    3. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
    4. ממלאים את שני העופות במילוי (אם יש מספיק מילוי, אפשר למלא גם מתחת לעור באזור השוקיים).
    5. חוצים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית, כשהחלק החתוך פונה כלפי מטה. מניחים מעל את העופות, כשהחזה פונה כלפי מעלה. צולים כשעה ורבע.
    6. אם רוצים, אפשר להוציא את המילוי מהעוף ולהגיש אותו בצד. 

     

    עוד מתכונים של אסנת לסטר – בבלוג "סיר לשבת"

     

     

    שוק טלה ותפוחי אדמה בעשבי תיבול

     

    שוק טלה בעשבי תיבול (צילום: רותם פרץ)
      שוק טלה בעשבי תיבול(צילום: רותם פרץ)

       

      מרכיבים

      (כ-8 מנות)

       

      • 1 שוק טלה מפורק מהעצם וקשור (בקשו זאת מהקצב) במשקל 3-2.5 ק"ג
      • כ-1/2 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים

       

      לרוטב

      • 1 צרור בזיליקום
      • 1 צרור פטרוזיליה
      • קליפה מגוררת מלימון אחד
      • 1/2 כוס שמן זית
      • 7 שיני שום שלמות

       

      אופן הכנה

      1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
      2. טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון לתערובת אחידה.
      3. מורחים את השוק בנדיבות ברוטב. מורחים את תפוחי האדמה ברוטב שנשאר.
      4. משמנים את תבנית התנור ומניחים בה את השוק ואת תפוחי האדמה.
      5. צולים 20 דקות. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות וממשיכים בצלייה עוד שעה וחצי.

       

      המתכון באדיבות מעדניית "תאוות בשרים " בתל אביב

       

       

      פילה סלמון ממולא בירקות / ילנה ויינברג

       

       

      פילה סלמון ממולא (צילום: ילנה ויינברג)
        פילה סלמון ממולא(צילום: ילנה ויינברג)

         

        מרכיבים

        6-4 מנות

         

        למלית

        • 2 כפות שמן זית
        • 1כרשה בינונית, פרוסה
        • 1 גזר, חתוך לגפרורים עבים וקצרים
        • 1 קישוא חתוך לגפרורים עבים וקצרים
        • 2 שיני שום, קצוצות
        • 2 ענפי טימין טרי או חצי כפית טימין יבש
        • 1 כף חרדל גרגירים (אם אוהבים, אפשר גם רגיל)
        • פלפל שחור גרוס
        • 2 כפות רוטב סויה (אפשר לוותר ולהשתמש במלח רגיל)
        • כף מיץ לימון

         

        לדג

        • 800-600 גרם פילה סלמון, עם העור, נקי ויבש
        • מלח ופלפל שחור גרוס
        • 4 פרוסות סלמון מעושן

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
        2. המלית: מחממים את השמן במחבת גדולה או בווק. מוסיפים את הירקות, השום והטימין ומקפיצים כ-5 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
        3. מוסיפים את החרדל, הפלפל, רוטב הסויה (אם מוותרים על רוטב הסויה, חשוב להמליח את הירקות במלח) ומיץ הלימון. מערבבים ומקפיצים כדקה נוספת. מורידים מהאש ומניחים לתערובת הירקות להצטנן מעט.
        4. הדג: פורסים את הפילה לאורך (כמו לחמנייה לסנדביץ'). פותחים את הפילה כמו ספר ובוזקים מעט מלח ופלפל.
        5. שמים את המלית על הפילה וסוגרים את הקצוות.
        6. מרטיבים נייר אפייה, סוחטים אותו ומניחים בתבנית תנור. מניחים את הפילה בקצה הנייר. מהדקים את הסגירה, לאורך הפילה עם פרוסות הסלמון המעושן.
        7. מגלגלים את הפילה בתוך נייר האפייה (כמו בלינצ'ס/סיגר/מלפוף וכו'). חשוב להדק בזמן הגילגול כדי שהצורה של המנה תישמר.
        8. קושרים את הפילה העטוף עם חוט שפגט. אופים בתנור ב-200 מעלות כ-15 דקות.
        9. מוציאים, מניחים לכמה דקות בצד, פורסים ומגישים.

         

        מתכונים נוספים של ילנה ויינברג אפשר למצוא בבלוג שלה

         

         

        קציצות פרגית עם שומר / אינס שילת ינאי

         

        קציצות פרגית עם שומר (צילום: אפיק גבאי)
          קציצות פרגית עם שומר(צילום: אפיק גבאי)

           

          מרכיבים

          4-3 מנות

           

          לקציצות

          • 1 ק"ג נתחי פרגית, טחונים
          • 1 כף בהרט
          • 1 כפית מלח
          • 1 כפית פלפל גרוס
          • 1 כוס כוסברה קצוצה
          • 1/2 כף כמון
          • 1 קישוא, מגורר דק
          • 2 כפות פירורי "לחם" כשרים לפסח
          • 5 כפות שמן קנולה

           

          לרוטב

          • 4 כפות שמן זית
          • 1 בצל גדול, חצוי ופרוס
          • 4-3 פקעות שומר קטנות או בינונית, חתוכות לרבעים
          • 3 שיני שום, פרוסות
          • 1 כפית כורכום
          • 1 כף שטוחה כמון
          • 1 כפית מלח
          • 1 כפית פלפל שחור גרוס
          • אפשרות: 1 פלפל ירוק חריף, חצוי לאורכו
          • 2 כפות סילאן
          • מיץ מ-1/2 לימון

           

          אופן ההכנה

          1. הקציצות: מערבבים לעיסה אחידה את כל מרכיבי הקציצות, למעט השמן. יוצרים קציצות קטנות ומשטחים אותן מעט. מחממים את השמן במחבת וצורבים את הקציצות 3 דקות מכל צד. שומרים בצד.
          2. הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב. מוסיפים את הבצל והשומר ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את השום, הכורכום, הכמון, המלח, הפלפל ומים עד לכיסוי (אם רוצים, מוסיפים בשלב זה גם את הפלפל החריף). מביאים לרתיחה, מוסיפים את הסילאן ומיץ הלימון ומערבבים.
          3. מוסיפים לסיר את הקציצות, מכסים חלקית ומבשלים על אש נמוכה 30-25 דקות.

           

          עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

           

            עוד 51 מתכונים נפלאים וכשרים לפסח

             

            לחצו על התמונה כדי להגיע לעמוד המתכונים (צילום: אסף אמברם)
            לחצו על התמונה כדי להגיע לעמוד המתכונים (צילום: אסף אמברם)

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד