לחמניות ביס אווריריות מקמח מצה, שיעלמו עוד לפני שיספיקו להצטנן

הן רכות, תפוחות ויודעות להכיל קציצות בודדות וממרחים תועים באהבה השמורה למאפים מסוגן. וגם אם כבר מדברים, הן נראות מעולה ולא דורשות הפעלת מיקסר

אסתר דורון צרפתי

|

12.04.20 08:51

לשימוש הכתבה בלבד אוכל לחמניות לפסח אסתר דורון צרפתי
לשימוש הכתבה בלבד אוכל לחמניות לפסח אסתר דורון צרפתי (מתכון מעולה גם לחול המועד וגם לשולחן של החג השני)

מרכיבים

(כ-17 יחידות)

 

  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 1 כוסות קמח מצה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 4 ביצים גודל L
  • שומשום, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה (לקישוט)

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בסיר את המים, השמן, המלח והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפייה. יוצקים את תערובת המים והשמן לקערה עם הקמח וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים ביצה אחת וטורפים עד שהיא נטמעת בבצק. משלבים ככה את יתר הביצים וטורפים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מעבירים את הבצק לשק זילוף.
  5. מזלפים לחמניות בגודל ביס וזורים מעל שומשום או גרעינים (אם משתמשים).
  6. אופים 45 דקות, מוציאים ומניחים להתייצבות לכמה שעות לפני ההגשה.

 

עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

 

עוד מנה משגעת לפסח - מצות מטוגנות עם גבינה

 

צילום: אסתר דורון צרפתי
לשימוש הכתבה בלבד אוכל מצות מטוגנות אסתר דורון צרפתי (צילום: אסתר דורון צרפתי)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד