
מתכון מעולה גם לחול המועד וגם לשולחן של החג השני (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מרכיבים
(כ-17 יחידות)
- 2 כוסות מים רותחים
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1/2 1 כוסות קמח מצה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 4 ביצים גודל L
- שומשום, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה (לקישוט)
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים בסיר את המים, השמן, המלח והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפייה. יוצקים את תערובת המים והשמן לקערה עם הקמח וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים ביצה אחת וטורפים עד שהיא נטמעת בבצק. משלבים ככה את יתר הביצים וטורפים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מעבירים את הבצק לשק זילוף.
- מזלפים לחמניות בגודל ביס וזורים מעל שומשום או גרעינים (אם משתמשים).
- אופים 45 דקות, מוציאים ומניחים להתייצבות לכמה שעות לפני ההגשה.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

עוד מנה משגעת לפסח - מצות מטוגנות עם גבינה