אתנחתא מתוקה: מאפינס מהירים בטעם תפוזים וקוקוס, כשרים לפסח
בין הארוחה של החג הראשון, השבת וההתארגנות לקראת החג השני, כדאי לעשות הפסקת קפה על המרפסת, בעדיפות עם משהו מתוק ליד. קבלו מתכון שיתאים בול

פעילות מעולה לילדים משועממים ורעבים: מכינים מאפינס תפוזים (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
10 יחידות
- 1/2 כוס (67 גרם) קמח מצות דק לעוגות
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח תפוח אדמה
- 1 כפית מלאה (6 גרם) אבקת אפיה
- 2 כפות (14 גרם) קוקוס טחון
- 2 ביצים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
- 1 כפית קליפת תפוז מגורדת
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים או מרפדים אותה בעטרות נייר.
- מערבבים בקערה את הקמחים, אבקת האפיה ואת הקוקוס.
- טורפים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמן, המיץ וקליפת התפוז המגורדת ומערבבים.
- מוסיפים לקערה עם הביצים את התערובת היבשה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור במשך 25-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזו של מאפין יוצא יבש.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"