מהקל אל הכבד: חביתיות אווריריות במילוי כבד קצוץ ופטריות מוקפצות

במקום להכין שוב פעם אטריות ביתיות למרק של ארוחת החג, חיה דר החליטה להפוך אותן לבלינצ'ס ממולא במלית נוסטלגית. כמובן שיצאה לה מנה ראשונה נהדרת

חיה אילונה דר

|

07.04.20 | 14:15

מנה ראשונה מהודרת: חביתיות ממולאות כבד ופטריות (צילום: חיה אילונה דר)
מנה ראשונה מהודרת: חביתיות ממולאות כבד ופטריות (צילום: חיה אילונה דר)

מרכיבים

(10 יחידות)

 

לחביתיות

  • 1 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1 כוס מים
  • 4 ביצים
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

 

למלית

  • שמן לטיגון
  • 1 בצל קצוץ
  • 250 גרם כבד נקי, יבש וקצוץ
  • 1 כוס פטריות שמפיניון טריות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כוס ציר עוף רותח
  • 1 כף קמח תפוחי אדמה

 

אופן הכנה

  1. החביתיות: שמים את הקמח, המים הביצים והתבלינים בבלנדר ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים אותה לכלי נוח ליציקה.
  2. מחממים כף שמן במחבת נון סטיק בקוטר 24 ס"מ, יוצקים מעט מהבלילה (מצקת קטנה) ומטים אותה עד שהבלילה מתפשטת על פני כל השטח. מטגנים כדקה, עד שהחביתית מזהיבה והופכים אותה. מטגנים כחצי דקה על הצד השני ומעבירים לצלחת. מטגנים כך את כל החביתיות ועומרים אותן אחת על השנייה.
  3. המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הכבד, מערבבים ומטגנים עד לסגירתו משני הצדדים. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ובפלפל וממשיכים לטגן כעשר דקות.
  4. מערבבים את ציר העוף עם קמח תפוחי האדמה לבלילה אחידה ויוצקים אותה למחבת. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול ומסירים מן האש. מצננים מעט בצד.
  5. שמים חביתית על משטח עבודה, שמים בצד אחד ככף מהמלית ועושים גלגול אחד. מקפלים את השוליים מימין ומשמאל וממשיכים לגלגל עד הסוף. חוזרים על התהליך עם כל החביתיות.
  6. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בה את החביתיות הממולאות מכל הצדדים. מגישים עם מעט מהמלית שנותרה.

 

מתכונים נוספים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

 

    מנה עיקרית שתתאים לכם בול - קציצות בשר ברוטב פול

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: חיה אילונה דר)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: חיה אילונה דר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג