
ראשונה קלילה במצב רוח אביבי - סלט ירקות שורש עם גרעינים (צילום: אפרת ליכטנשטט)
מרכיבים
לרוטב
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית מלח דק
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות שמן זית
- קורט פלפל שחור גרוס
לסלט
- 3 גזרים צבעונים, קלופים
- 1 סלק טרי, קלוף
- 1 קולורבי, קלוף
- 1 כוס דחוסה של בצל ירוק ופטרוזיליה, קצוצים
- 2 כפות טחינה גולמית איכותית
- 1/2 כוס גבינת פטה מגורדת
- 2 כפות גרעיני דלעת, קלויים קלות
- 2 כפות גרעיני חמניה , קלויים קלות
אופן הכנה
- הרוטב: שמים את מרכיביו בצנצנת ומנערים היטב.
- הסלט: מקלפים את הירקות שורש לסרטים, בעזרת קולפן ופורסים אותם לגפרורים. אפשר להשתמש בקולפן ייעודי או במנדולינה. שמים בקערה.
- מוסיפים את עשבי התיבול ואת הרוטב ומערבבים היטב עד לציפוי.
- מזלפים מעל את הטחינה ומפוררים את הגבינה. מפזרים את הגרעינים ומגישים.
* המתכון באדיבות מסעדת אדום בירושלים