קטיפה לבנה: מרק קרם עם המון ירקות שורש לבנים, יין וערמונים

פנקו את המשפחה עם מנה ראשונה עשירה ומזינה. אל תוותרו על הקישוט, הוא זה שהופך אותה לחגיגית במיוחד - כמעט בכלום עבודה

Xnet

|

07.04.20 | 13:26

אל תוותרו על הקישוט, הוא הופך את המנה למרשימה במיוחד (צילום: אפרת ליכטנשטט)
אל תוותרו על הקישוט, הוא הופך את המנה למרשימה במיוחד (צילום: אפרת ליכטנשטט)

מרכיבים

 

  • 100 גרם חמאה או 3 כפות שמן זית
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס גס
  • 3 לפתות בינוניות, קלופות ופרוסות גס
  • 1 כוס כרשה, פרוסה דק (רק החלק הלבן)
  • 2 יחידות ראש סלרי קלוף ופרוס גס
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים דק
  • 5 שיני שום, פרוסות
  • 1 כף עלי טימין טרי
  • 1 כוס יין לבן, עדיף מסוג שרדונה
  • 1 חבילה ערמונים, קלופים
  • 1 כף מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • 250 מ"ל שמנת לבישול

 

להגשה (לא חייבים)

  • חופן עלי כוסברה טרייה או בזיליקום 
  • שמן זית
  • אגוזים קלויים, קצוצים
  • פרוסות שום מטוגנות

 

אופן הכנה

  1. ממיסים את החמאה בסיר גדול, מוסיפים את הירקות, השום והטימין ומאדים אותם 15-10 דקות.
  2. מוסיפים את יתר המרכיבים למעט השמנת, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
  3. מוסיפים את השמנת וטוחנים את המרק עד שהוא סמיך ואחיד.
  4. מגישים עם זילוף שמן זית, עלי כוסברה ואגוזים מעל.

 

* המתכון באדיבות מסעדת אדום בירושלים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג