אל תוותרו על הקישוט, הוא הופך את המנה למרשימה במיוחד (צילום: אפרת ליכטנשטט)
מרכיבים
- 100 גרם חמאה או 3 כפות שמן זית
- 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס גס
- 3 לפתות בינוניות, קלופות ופרוסות גס
- 1 כוס כרשה, פרוסה דק (רק החלק הלבן)
- 2 יחידות ראש סלרי קלוף ופרוס גס
- 2 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים דק
- 5 שיני שום, פרוסות
- 1 כף עלי טימין טרי
- 1 כוס יין לבן, עדיף מסוג שרדונה
- 1 חבילה ערמונים, קלופים
- 1 כף מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
- 250 מ"ל שמנת לבישול
להגשה (לא חייבים)
- חופן עלי כוסברה טרייה או בזיליקום
- שמן זית
- אגוזים קלויים, קצוצים
- פרוסות שום מטוגנות
אופן הכנה
- ממיסים את החמאה בסיר גדול, מוסיפים את הירקות, השום והטימין ומאדים אותם 15-10 דקות.
- מוסיפים את יתר המרכיבים למעט השמנת, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
- מוסיפים את השמנת וטוחנים את המרק עד שהוא סמיך ואחיד.
- מגישים עם זילוף שמן זית, עלי כוסברה ואגוזים מעל.
* המתכון באדיבות מסעדת אדום בירושלים